Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
KaEl

Wstrętny "tatuś" nie chce płacić alimentów

Polecane posty

Witam serdecznie osoby które zainteresowały się moim wpisem i mogłyby mi pomóc. Mam dziecko (2 lata), nie jestem po ślubie i w styczniu zeszłego roku rozstałam się z ojcem dziecka, po czym wniosłam sprawę o alimenty. Odbyła się ona w październiku 2010. Do tej pory "tatuś" przysyłał dobrowolnie 300zł na małego. Sąd wydał wyrok że ma płacić 550zł. Po 14 dniach wyrok się uprawomocnił, "tatuś" w listopadzie i w grudniu przysłał po 500zł, a kilka dni temu napisał mi sms-a ŻE JUŻ NIE BĘDZIE MI JUŻ PŁACIŁ ALIMENTÓW. Co więcej - wniesie sprawę o obniżenie. Chciałabym zapytać czy ktoś wie czy on ma na to jakieś szanse? Dodam jeszcze że odkąd w styczniu zeszłego roku "tatuś" wyjechał do domu rodzinnego (300km stąd )to potem odwiedził małego tylko w czerwcu a potem w grudniu. W październiku jak był na sprawie to po ogłoszeniu wyroku wyskoczył jak z procy i nie zapytał ani słowa. Po prostu nie interesuje się Małym, a teraz bezczelnie jeszcze stara się obniżyć alimenty. Na sprawie powiedział Sędzi na co wydaje pieniądze z wypłaty i jednym z jego wydatków okazały się...... papierosy - przyznał się publicznie że wydaje na nie 250zł/mies. Więc przez swoją głupotę dostał takie duże alimenty. No więc proszę o pomoc - czy ktoś wie na jakiej podstawie można obniżyć alimenty??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować