Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vanilka89

Zdradzam i mam wyrzuty sumienia ! Co robić ?? Pomocy!!!

Polecane posty

Jak w temacie...zdradzam od niedawna, na razie w sensie emocjonalnym , ale we mnie i tak powoduje to duze poczucie winy. Od roku jestem z wspanialym chlopakiem ...naprawde nie moge mu nic zarzucic, przystojny, opiekunczy, zaradny, kocha mnie i szanuje. Jednak zawsze czulam ze brakuje jakis emocjo z mojej strony, jakiegos tego magicznego porozumienia miedzy dwiema osobami... tak to wyglada z mojej strony. Niedawno poznalam chlopaka, który notabene byl kiedys z moja kolezanka alt o byl zwiazek oparty na fikcji i klamstwie z jej strony. Bardzo go zranila zreszta. Mieszka on w moich rodzinnych stronach , spory kawalek ode mnie. Za kilka dni mam jechac do dziadków w odwiedziny i umowilismy sie na 2 dni w szklarskiej Porębie. To jakies szalenstwo.... ja nie wiem co mnie opetalo...ale cholernie mnie do niego ciagnie. Czuje ze on jest wspanialym facetem, zreszta wiem to tez z innych zrodel. Powidzial mi ze uszanuje kazda moja decyzje, choc wie ze bedzie cierpial...a ja ??? nie wiem co mam zrobic ? z jednej strony stabilne zycie z dobrym szanujacym mnie chlopakiem z drugiej strony ON .....

Gość ytyrytyty
nastepna kurva powiekszyla grono :o

acha , wiedzialam ze zaraz zostane zjechana.... nie ma co, mozna liczyc na konstruktywne rady :(

Gość Alka507
jedź do niego i baw sie dobrze kotku

Gość Alka507
szkoda zycia. Trzeba spełnia cswoje zachcianki i potrzeby

rozumiem , ze to tez byla ironia.. ale cholera czy nikt z Was nie byl nigdy rozdarty emocjonalnie ? musial wybrac miedzy rozumem a sercem ???

Gość aaahhhhdxcmc
bo tu same dzieci siedzą , prawiczki ,matki polki i dziewice orleańskie :O

no ladnie to podsumowalas.... tez znam kafeterie nie od dzis. ale wlasnie dzis postanowilam drogie kobietki zasiegnac Waszej rady, ale nie wiem czy ktos jest w stanie ze mna normalnie pogadac . a szkoda...

Gość całkowicie czarny kot
co robić? w jakim sensie? jak sie pozbyc tych wyrzutów sumienia? LOL mam tylko jedno zdanie komentarza - jestes niedojrzałą gówniarą :-D

Nie, nia jak pozbyc sie wyrzutow sumienia, bo tego nie da sie zrobic. Po prostu interesuje mnie czy ktos byl w podobnej sytuacji jak ja i czy warto kierowac sie rozumem i zostac z tym obecnym mezczyzna czy posluchac glosu serca i zostac znienawidzona przez znajomych etc. :( nie wiem co robic . Wiem ze zle robie jadac z nim na te dwa dni. to jest straszne i sama mnie przeraza...ale jesli nie sprobuje nigdy nie dowiem sie co tak naprawde czuje.

Gość anonimowodziś
ja też zdradzam emocjonalnie...też jestem z cudownym facetem od roku, tyle że on ma jedną wadę...jest kobieciarzem. Zawsze mnie ostrzegał, uprzedzał, że taki jest, ale odkąd przekonałam się, że to prawda, coś we mnie pękło. Z tym drugim miałam narazie 2 spotkania, żadnej fizyczności...i też wyrzuty sumienia mnie zabijają.

Gość teska44
Ja nie mam wyrzutów sumienia :)

cholera jasna ! czemu to jest takie skomplikowane. Widzisz ale gdybym ja mogla chociaz jakos to sobie wytlumaczyc... zdradzam bo np jest kobieciarze, bo nie uklada sie w lozku, bo mnie nie szanuje , nie wspiera, bo cokolwiek.... a tu nie... On jest wspanialy, wierny, zaradny , i baaardzo mnie kocha... ale ten drugi jest kims wyjatkowym, czuje te emocje miedzy nami i tez jest dobrym czlowiekiem po prostu .

Gość anonimowodziś
wiesz, ale mój poza jednym czy dwoma wyskokami, o których sam mi powiedział, też jest cudowny- fantastyczny w łóżku, mądry, dobry, chojny, też bardzo kocha mimo swojej natury...i ja też się wstępnie umówiłąm na weekend z tamtym, kurwa...

to widze ze jestesmy w praktycznie identycznej sytuacji :( i w kompletnej kropce co dalej....

Gość zapach pomarańczy...
Vanilka Ty nie masz rozumu i serca.

a dlaczego nie mam rozumu i serca ?????????? dlatego ze sie pogubilam troche i los mi postawil na drodze kogos ....

Gość anonimowodziś
Vanilka- różnica jest tylko taka, że ja chyba jestem od Ciebie starsza, a taka głuuuupia!

Gość ziarnko grochu bez księżniczki
Chcesz być z tym jednym, bo wygodnie, bo dobry, bo jesteście już długo? Mam świetną radę - jeśli czegoś Ci brakuje, a ciągnie Cię do innego ZOSTAW tego faceta, zrób mu tę przysługę, i rób ze sobą co chcesz. Nie masz prawa wbijać noża w plecy komuś, kto Cię kocha. I kto myśli, że Ty kochasz jego.

Gość anonimowodziś
a poza tym myślę, że gdyby mój nie był kobieciarzem, to i tak bym zrobiła to, co teraz robię...

widze ze tu grono prawych szlachetnych kobiet sie znalazlo... ja kocham mojego obecnego faceta. i jest mi z nim dobrze . ale nie wiem co sie dzieje ze mna w zwiazku z tym drugim... jakis obled.

Gość anonimowodziś
mam to samo, gapię się w telefon jak głupia, czy napisze...a pisze i to dużo. Inteligentny, przystojny, zabawny, chyba nie kobieciarz i chyba z ognistym temperamentem. I weź tu bądź mądry...

Gość anonimowodziś
Vanilka- ja po prostu wiem, że zdradzę również fizycznie, nie ma już odwrotu...zobaczymy, co dalej, bo od myślenia o tym co zrobić mózg mi puchnie. Myślę sobie więc, że po prostu popłynę z prądem, co ma być to będzie...

anonimowodzis ja uwazam ze tak w zyciu bywa i nie kazdego spotyka to co spotkalo nas, czyli zagubienie w zwiazku i stanie na rozstaju drog... ale co zrobic ?? u mnie jest tak ze On rowniez ma wyrzuty sumienia, wie ze robimy zle ale wiem tez ze uszanuje moja decyzje kazda...ale jak tu zyc z tymi wyrzutami :( kurwa jak ja nienawidze tego ! emocje drugiego czlowieka to taka krucha sprawa... a ile masz lat ?

Gość ziarnko grochu bez księżniczki
Vanilka, to zrozumiałe, że z Twoich postów kipi pogarda dla "prawych, szlachetnych kobiet", pytasz o opinię, liczysz na błogosławieństwo, i kpisz z odpowiedzi. Myślisz, że masz do tego prawo? Przede wszystkim, nie masz prawa do oszukiwania człowieka, jeszcze gdy mówisz, że go kochasz. I tu nie chodzi tylko o mężczyznę, z przyjaciółką jest tak samo. To jest podłe. Albo inaczej - postaw się na jego miejscu. Albo wyobraź sobie, że to jego zauroczyła jakaś dama ; ).. Hm? Pisząc dalej z tym facetem - nakręcasz się coraz bardziej. A tutaj szukasz przyzwolenia, bo na każdą odpowiedź na anty, zwyczajnie plujesz. Powodzenia.

Gość anonimowodziś
Vanilka- 25 i pierwszy raz w życiu mnie takie coś spotkało. U mnie tamten nie robi niczego, na co ja sama mu nie pozwolę, więc nie powinien mieć wyrzutów sumienia, a ma je...ja teraz walczę ze sobą, żeby odmówić cudownego weekendu w spa...

Gość konstantynopolitanczykowianecz
jak mnie to wkur......ia gdy prosisz tutaj o jakas rade, a tu zaraz mieszaja cie z blotem!!! Znalezli sie bogobojni i prawi obywatele!!! hehe smieszni jestescie!!!

ja nie kpie z odpowiedzi, tylko zastanawiam sie czy faktycznie tak jest ze to jest takie proste... wybrac , podjac decyzje i zyc dalej... nikt kto nie byl w takiej sytuacji niestety tego nie zrozumie i oby Ci ktorzy tego teraz nie rozumieja i jest to dla nich sytuacja na zasadzie "Hop_ biale albo czarne " i zalatwione , nigdy nie musialy byc na takim zakrecie... wiem, ze nie moge oszukiwac , nie powinnam, wiem ze zachowuje sie podle... czuje sie zreszta jak zwykla szmata mimo iz nie doszlo do zadnego kontaktu fizycznego miedzy nami , ale wiem tez ze moze dojsc .