Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestemciekaw bo

Jak unieważnić, zmazać chrzest?

Polecane posty

Gość jestemciekaw bo

jw

Gość Januszek..........
Dlaczego ,to robisz?????

Gość nie da się
możesz się "wypisać" z kościoła ale to nie unieważnia chrztu

Gość malutkannnnnn
Jest coś takiego jak apostazja. Tylko w Polsce trzeba mieć do tego 2 świadków, chociaż ku*wa nie wiem po co i na dodatek mogą ci jej nie udzielić, bo księżulo może uznać, że się jeszcze nawrócisz...

Gość Ksiądz ze Zbąszynka
za litra da sie papier zalatwic

SUPER POMYSL; ODRAZU DO SATANISTOW MALENSTWO ZAPISZ; co za rodzice,niewiedza co chca, raz chca boga potem..zmiana , bog ,dziecko, to nie zabawa..najpierw dorosnij do bycia rodzicem,,,,

Gość njohu
samego aktu dokonania chrztu nie da się cofnąć, jest to "fakt historyczny", to tak jakby dziwka wszyła sobie nową błonę dziewiczą, bo chciałaby wymazać swoją przeszłość-ale nie da się wymazać z historii, że już się pieprzyła, bo to również "fakt historyczny", nawet jeśli ma nową nienaruszoną błonę.

Gość neeennneee
A ja bym chciała odkręcić chrzest syna, który był ochczony w wieku 2 lat, bo babki mędziły. Teraz ma 10 lat i nie posyłam go na religię w szkole, do komunii też nie poszedł. Byłam młoda i głupia ale teraz dorosłam i wiem jaką głupote popełniłam. Chcę to zrobić dla spokoju sumienia. Wymazać wszelkie wpisy parafialne.

Słyszałem również, że można zaprowadzić dziecko na mszę satanistyczną. Zadzwoń do Nergala i umów się jak najszybciej bo dziecko nie może czekać, a twoje "sumienie" cierpi z każdym dniem.

babeczki w kropeczki - skąd u Ciebie tyle jadu? Autorko - nic nie możesz zrobić. Twój syn jak skończy 18 lat i wyrazi taką wolę, to będzie mógł dokonać apostazji. Na razie musisz to zostawić tak, jak jest.

Nie rozumiem problemu. Jeżeli ktos jest niewierzący, to chrzest jest dla niego czymś bez znaczenia, gusłem czy zabobonem, jak noszenie czerwonej wstążeczki przy wózku. Po co to odkręcać? A figurowanie w księgach parafialnych do niczego nie zobowiązuje.

Gość ladniejsza przede wszystkim
a po co? jeśli naprawdę by Ci KK wisiał, to i zupełnie wisiałby Ci chrzest uwielbiam takich sztucznych demonstratorów swej niewiary

chrzest jest aktem świadomym, wynikającym z osobiście podjętej decyzji. Jak chcesz unieważnić coś czego nie podjąłeś, podjęłaś sama, sam z własnej nieprzymuszonej osobistej woli zgody i wiedzy na ten temat.