Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liranna

Unieważnienie- II instancja

Polecane posty

Gość liranna

Witam. przejrzałam całe forum, i jest wiele wątków ogólnie o wsyztskim co z tym zwiazane. Interesuje mnie wyrok II instancji. W skrócie: wniosek złożony- październik 2009 (Sąd- LUBLIN) wyrok I instancji- czerwiec 2010 (wyrok- unieważnienie) Dokument II instancji o rozpoczeciu sprawy i składu- sierpien 2010 (WARSZAWA) teraz juz luty i cisza. powiem ze juz nerwowo nie wytrzymuje. dzwoniłam w listopadzie do sądu i powiedziano mi bardzo niemiło, iż akta są u sędziego i rozpatruje. i ciągle cisza. płacze juz po nocach bo tak bardzo pragne juz zamknac ten straszny rozdział zyciowy:( długo wy czekaliście. I kiedys widziałam wywiad z ksiedzem i mówił, ze wyrok II instancji potwierdza pierwsza w 99%. Ze to aby formalnosc. Błagam- wątek tylko o II instancji...

Gość Kasik 11
ja czekalam rok

Gość liranna
i jakie wyroki??

Gość Kasik 11
u mnie potwierdzil wyrok I instancji

Gość liranna
o jak bardzo sie modle o to aby u mnie równiez potwierdził:(

Gość liranna
a inne osoby? macie to juz za soba?ile to trwało..ta II instancja i czy potwierdziła wyrok I?

Gość I am alien
zal.pl

Gość Kasik 11
Co z tego ze potwierdzil jak nie mam za kogo wyjsc za mąż :(

Gość liranna
znajdzie sie:) ja tez znalazłam:)

Gość beckini
Ja rowniez czekam na II instancje w warszawie. tez sie juz nie moge doczekac wyroku.jak dlugo to u was trwalo? takie czekanie jest najgorsze... zardzo meczace:(

Gość liranna
ludzie no... dajcie otuchy, napiszcie cos jesli ktos ma doswiadczenie. a komentarze prosze sobie zbedne odpuscic

liranna ja dodam ci otuchy. ciesz się, bo u mnie I instancja (bez wielkich komplikacji) trwała prawie 4 lata w poznaniu...

Gość jacker
mógłby ktoś napisać ile trwało u Was (okres) od wysłania do II instancji w Wawie do jakiejś informacji, oraz do wyroku? mój wlasnie trafił do II instancji i ciągle cisza, emaila nie maja, albo nie podają a żaden list jeszcze nie przyszedł.. z Waszego doświadczenia: warto tam dzwonić by się czegoś dowiedziec? bede wdzieczny za informacje.

Gość Nipponia
Nadal czekamy na wyrok z II instancji. W tej chwili wiemy, ze akta wrocily od obroncy wezla malzenskiego i teraz czekaja na wyrok od skladu sedziowskiego. Minelo juz ponad 6 miesiecy bo z I instancji trafily do Warszawy we wrzesniu. Czy ktos moze podzielic sie terminami II instancji? Potrzeba otuchy...

Gość jacker
Hipponia: to widzę że też niezły poślizg.. Jesli można wiedzieć hdzie masz II instancję? w wawie? dzwonisz tam, czy dostajesz informacje listownie? bo jak dzwoniłem zapytać to nie było miło...

Gość Nipponia
No niestety milo nigdy chyba nie jest. Poslizg jest spory, biorac pod uwage calosc procesu od I instancji. II instancja jest w Warszawie i informacje uzyskuje od adwokata koscielnego, ktory reprezentuje nas w II instancji. Sami nie dzwonilismy, bo az strach...zawsze dostaje sie "po uszach" jezeli w ogole uda sie juz dodzwonic... A Ty Jacker, dostales jakies inforkacje telefonicznie? To Twoja II instancja?

Gość jacker
to moja II instancja ponad 1,5mca temu papiery poszły do Wawy i cisza wiec dzwoniłem zapytać, ale krótko mnie potraktowano.. tak więc nie pozostaje nic innego jak tylko czekać.. ja chciałbym Cie zapytać ile taki adwokat sobie liczy za prowadzenie sprawy w II instancji?

Gość Nipponia
Niestety musze przyznac, ze ten ktorego my wybralismy nie spelnia swojej roli. Bardzo rzadko odpisuje, pieniadze chcial od razu, z gory a teraz kiedy pieniadze dawno zostaly wplacone, robie "laske", ze w ogole musi odpisywac. Tak wiec nie polecalabym jego, ale przeciez sa na pewno i inni, ktorzy moga byc bardziej oddani sprawie. Sama II instancja, gdzie przeciez juz prawie w ogole nie ma niczego do napisania, jedynie pisamo z prosba o zatwierdzenie wyroku - to 1800 zl a w I instancji padlo chyba 2 razy tyle, gdzie sami wszystko zalatwialismy...no coz...

Gość jaker
to nie ukrywam że spora kwota a skoro do tego nie czyje zaangażonania to tym bardziej słabo.. ja cierpliwie czekam bo w końcu cierpliwość podobno popłaca.. powiedz mi jak długo czekałaś na pismo z II instancji po tym jak wysłali papiery z I instancji? bo u mnie już ponad 1,5mca.. :(

Gość Nipponia
Wyrok przyszedł w czerwcu a pierwsze pismo z II instancji o przyjęciu dokumentów w Warszawie dotarły do nas we wrześniu. Tak więc 3 miesiące ale to był okres letni, wakacyjny, więc może mieć znaczenie...Trzymam kciuki...miejmy nadzieje, że w końcu otrzymamy pozytywne wieści...rozumiem, że Ty nie korzystasz z żadnej pomocy prawnika?

Gość jacker
eh coś wiem o tym okresie wakacyjnym bo przez niego miałem niezłe opóźnienie w I inst. 2miesiace to jeszcze nie najgorzej, u mnie pod koniec kwietnia stuknie drugi. Nie korzystałem z pomocy sam sobie radzę.. poza tym sytuacja u Ciebie nie zachęca mnie do dodatkowej pomocy prawnika. ps. ile płaciłaś w wawie?

Gość Nipponia
Przyznam, ze juz troche gine w tych platnosciach sadowych. Wydaje mi sie, ze sam Sad pobral oplate w wysokosci 600 zl zarowno w I jak in II instancji. Liczylam, ze pomoc adwokata koscielnego ulatwi i troche moze przyspieszy sytuacje, ale niestety przeliczylam sie. A Ty Jacker, gdzie miales swoja I instancje?

Gość Nipponia
Jacker, w takim razie trzymam kciuki za Twoja i nasza sprawe i miejmy nadzieje, ze cos w koncu ruszy. Dam znac, jesli u mnie sie cos zmieni. Napisz, jak otrzymasz jakas informacje. Powodzenia!

Gość jacker
ok 15.04 dostalem informacje o przyjeciu wraz z pytaniami i inf. o wpłacie. Odpisałem na nie najszybciej jak to było możliwe, zapłaciłem no i czekam teraz niecierpliwie aż coś się ruszy.. ciekawe jak długo..

Gość haneczka123456
Jacker, jestesmy na tym samym etapie,chyba sobie troszke poczekamy.....raczej pilnuja półrocznego oczekiwania na rozstrzygniecie II instancji.NIESTETY:( a szkoda, bo w przypadku prostych spraw mogloby tak nie być...

Gość MAja0000
Witam, troche czasu uplynelo od chwili ostatniego wpisu ... u Nas tez toczy sie II instancja poki co przyszly papiery od obrońcy i ciekawe kiedy orientacyjnie mozemy liczyc na wynik i koniec sprawy bo calosc juz trwa 5 latek prawie ... marzeniem byloby dostac na Świeta :) Pozdrawiam

Gość GOSCC
Hej jak u Was sprawy ?????? U mnie przekazane sa papiery do drugiej inst i nieeuem ile mam czekac jeszcze umieram z emocjii.

Gość Ps:Pt

Czekalam 3 miesiace na wyrok 2giej instancji.  Rzeszow. Od zlozenia dokumetow do tego tygodnia 6.5 roku. Dlugo ale mi sie nigdzie nie spieszylo 😉