Ewa, 33 1 Napisano Maj 21, 2012 kurak pochłonięty, jutro ratatuja bakłażan był w promocji, 7 zł za kg, cukinia tania, dokupiłam pieczarki, 3,50 za 1/2 kg to tego ziemniaki, pomidory i mrożonka 7 warzyw będzie dobre :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Maj 22, 2012 resztki kurczaka i nowosć - cebularze!!! niespodziewałam się, że aż takie pyszne wyjdą ;) bardzo Wam polecam! http://homesweethome.blox.pl/2012/05/Cebularze.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Maj 22, 2012 Botwinka z jajkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wenb Napisano Maj 22, 2012 grochówka i panierowany kalafior ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 24, 2012 dziś gotowana na szybko jarzynowa na skrzydelkach z mrożonych warzyw plus makaron Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a gdzie mala mi Napisano Maj 24, 2012 sie podzilala , ze nic nie pisze??? Pewnie podrozuje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bhjbvhjbtwrvrt Napisano Maj 24, 2012 podrozuje, noca w biurowcach na szczotce i na szmacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kuchniarz z Polski Napisano Maj 24, 2012 Dzień dobry :) Proponuje danie na dziś Papryka nadziewana :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość desperatka.................... Napisano Maj 24, 2012 na pierwsze leczo. potem ziemniaki buraki i nie wiem co do tych burakow;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Maj 24, 2012 sałatka z kurczaka na ostro i chłodnik litewski z ziemniaczkami i skwarkami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Maj 24, 2012 Zupa koperkowa, kluski na parze z truskawkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 24, 2012 jarzynowa chłopakom smakuje, ja się chyba nigdy do takowej nie przekonam dla mnie - ohyda i jeszcze taki gar nagotowałam, na 2 dni starczy oprócz dzisiaj co ja będę jadła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi mala urlopowa Napisano Maj 24, 2012 Ano podrozuje,podrozuje... Pozdrowienia z Sardynii ;) dzisiaj byly muszle w sosie czosnkowo-pomidorowym chyba i pizza tricolore, restauracja super. Do popisania po powrocie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 24, 2012 pozdrawiam i zazdroszczę okrutnie nie jedzenia, bo morskich robaków to ja nie za bardzo... ale widoków, przeżyć i wrażeń wszelkiego rodzaju :) co prawda w Polsce tez ładna pogoda akurat, no ale do Sardynii to jednak jej daleko :) miłego pobytu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 25, 2012 juz wiem, co ja będę jadła :) kupiłam szparagi, to będzie moje drugie podejście tym razem zielone zobaczymy, jak mi wyjdą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Maj 25, 2012 Ogórkowa, zapiekanka warzywna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie dziś kwiaty Napisano Maj 25, 2012 akcji w cieście naleśnikowym. polecam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Maj 25, 2012 ja też się przymierzam do placków akacjowych - uwielbiam je :) a to przepis na mój wczorajszy chłodnik. dzisiaj powtórka :) może ktoś się skusi. http://homesweethome.blox.pl/2012/05/Chlodnik-litewski.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Maj 27, 2012 coś słodkiego dla odmiany :) dziś mąż gotował, więc ja popełniłam taką oto szarlotkę: http://homesweethome.blox.pl/2012/05/Szarlotka-cioci-Grazynki.html a jutro spagetti carbonara Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Maj 27, 2012 Rosół, roladki z kaszą gryczaną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wenb Napisano Maj 27, 2012 Obiad u rodziców ;) Rosół z kury domowej, kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z sałaty i śmietany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość konstancja grylakkkk Napisano Maj 27, 2012 Ewo mam do Ciebie pytanie wiem, że to temat o gotowaniu, ale nie chce zakładac nowego tematu dla jednego pytania. Wiem, że znasz się na kwiatach i ogólnie na roślinach dlatego proszę napisz mi co to za kwiatek http://www.voila.pl/324/4gw8u/?1 Z góry dziękuje Ci za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 27, 2012 hmmm... zagwozdka nie kliwia, bo liście w różnych płaszczyznach nie ananasowieate, bo liście miękkie może jakaś dracena? a może poprostu ładnie wyrośnięta zielistka? chociaż brak odrostów z młodymi... stawiam na zielistkę, ale głowy nie daję ... a na obiad był łosoś smażony, w tesco superpromocja - łosoś patroszony po 14 zł za kg ważył niecałe 3 kg, będzie na 4 obiady, czyli u mnie dwa razy po dwa dni część usmażyłam, część zamroziłam pycha :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość konstancja grylakkkk Napisano Maj 27, 2012 dziękuję za szybką odpowiedź. Mam ich kilka, jedna ma liście żółto - zielone. Niektóre mam właśnie z tymi odrostami, oderwane i ukorzenione wyglądają tak http://www.voila.pl/365/82rgo/?1 pytam, bo ktoś mi napisał, że zajmuje się roślinami od 15 lat i że jestem w błędzie bo to nie jest zielistka na 100%. A ja byłam właśnie przekonana, że to zielistka i teraz nie wiem już nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 27, 2012 po dodatkowych zdjęciach i opisie, to na 100% JEST to zielistka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość konstancja grylakkkk Napisano Maj 27, 2012 dziękuję bardzo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 27, 2012 nie ma za co, kiedyś byłam miłośniczką tych fajnych roślinek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 29, 2012 spaghetti bolognese Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Maj 29, 2012 udka w przepysznej panierce http://homesweethome.blox.pl/2012/02/Pieczone-udka-kurczaka-w-innej-panierce.html a do tego ryż i sałatka z pomidorów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi mala z pracy Napisano Maj 29, 2012 steskniona za domowa polska kuchnia, ale nadal w temacie ziol, pomidorow i czosnku nagotowalam fasolke po bretonsku na dwa dni:) czyli wczoraj i dzis, a jutro to nie wiem, pewnie rybe luby przyrzadzi. moze smazona, bo mi sie marzy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach