Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość wstyd sie zalogowac

Ewa 33 co masz dzis na obiad??????

Polecane posty

Gość co podpowiem:
wszystko mozna zamrazac. no moze nie jajka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
można nawet jest lepiej, bo podczas zamrażania i odmrażania ładnie się zamarynuje w tej zaprawie u mnie dziś zupa-krem z pieczarek z makaronem kokardki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzieki za odpowiedz Ewo. U mnie dzis karkowka zamarynowana w ziolach na patelni z duza iloscia ceboli w osemki i koper naciowy .Bardzo dibry sos wyszwdl, do tego surowka z kiszonej kapusty,jabluszka i oliwy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a u mnie jakoś cienko z zupką wyszło i upiekłam racuchy z brzoskwiniami - razowe, bo zabrakło mi białej mąki ale są ok :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uwielbiam sałatki każdej maści. Ostatnio przyrządzam dla swoich bliskich bardzo prostą i niesamowicie smaczną...:) Ser feta, różnego rodzaju sałaty, sos vinaigrette oraz winogrono. Pyszności!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dynia czym nadziewana
? podaj przepis jak to robisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pierwszy raz zrobię na razie mam przesmażone mięso mielone z łopatki z cebulą podzielę to i dodam do jednej części pomidory, do drugiej może paprykę tylko, jeszcze nie wiem przekroję dynię na pół, wyciągnę pestki, ponacinam miąższ, poleję olejem, posypię ziołami i włożę to mięso do piekarnika na 30-40 minut na jakieś 180 stopni widziałam i jadłam takie coś i było b. dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajny pomysł, nie znam
tego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrobiłam wyszło dobre jedna dynia z farszem na 3 osoby piekłam 30 minut, ale mięso do farszu było już usmażone dodałam pomidory, surową cebulę, paprykę dynia była mięciutka, M. zjadł ze skórą :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
druga dyńka się piecze i ziemniaki do niej i wywar na barszcz ukraiński na jutro i pojutrze gotuję, buraczki upiekłam już wczoraj razem z dynią, a fasolę rano

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozesz podac
przepis na barszcz ukrainski od poczatku do konca ? dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
już podaję, aczkolwiek jest to najbardziej pracochłonna zupa, jaką robię wszyscy lubią ją najbardziej, nie wykluczając mnie, więc poświęcam te... ileś czasu raz na jakiś czas i robię czyli: poprzedniego dnia namaczam fasolę i suszone grzyby (razem) gotuję to do miękkości lekko posolone w oddzielnym garnku wcześniej też (przy okazji) piekę 3-4 buraczki i zostawiam do zupy (można też gotować je w wywarze, potem zostawić jeszcze dalej, bo gotują sie długo) wywar jak do każdej zupy - na mięsie i warzywach: 3 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, por/cebula, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, sól gotuję do miękkości, wyciągam wszystko (albo przecedzam) do wywaru wrzucam drobno pokrojone ziemniaki, drobno pokrojone buraki po ok. 10 minutach dorzucam ugotowaną fasolę z grzybami, po kolejnych 5 minutach wyłaczam gaz, dodaję śmietany, soli i pieprzu do smaku śmietana lejąca słodka 30% łaciata akurat, nie warzy się czasem robię bez grzybów, ale np. z czosnkiem wywar mi się zrobił, idę robić ziemniaki i buraki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozesz podac
super, dziekuje bardzo. bede robic pierwszy raz dopiero. jeszcze nawet nigdy go nie jadłam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie ma za co niektórzy zakwaszają jeszcze barszcz octem albo kwaskiem/sokiem cytrynowym, ale ja nie lubię kwaśnych potraw a zupa czeka, bo się za sprzątanie kuchni zabrałam ale już kończe i wracam do gara :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja do barszczu
dodaje łyżkę octu i buraki tre na tarce na największych oczkach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja dodaje jeszcze 2 pomidiry bez skorki i nasinon pokrojone w kostke.Troszke kwasku lub cytrynki nie za duzo i odrobine cukru dla przelamania smaku plaska lyzeczke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziś było pieczone udko kurczacze, pieczone ziemniaki i ogórki dla jedengo była też watróbka drobiowa ;) do tego ogórki w dwu postaciach - małosolne i żywe - mizeria

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość usiu
A ja do barszczu ukraińskiego dodaję jeszcze białą kapustę...Jest mniam...Fasolę można też z puszki .Jest szybciej.Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o fasolce ....
.... z puszki szybciej na pewno, ale mniej zdrowo i smak juz nie ten sam do konca :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cześć a znacie jakieś
sprawdzone przepisy z ciasta francuskiego? jakieś sakiewki czy coś np. ze szpinakiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×