Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksinni

Dziwny telefon z banku

Polecane posty

Gość ksinni

Witam! może ktoś się orientuje w tym temacie i mi coś doradzi. Otóż jest dziś godz. 20- ta, dzwoni ktos do mnie na kom z numeru zastrzeżonego. odbieram i słyszę jakies pytanie w stylu czy mogę rozmawiać z panią.... Odpowiedam, tak to ja , słucham. Kobieta mówi, że dzwoni z banku i rozmowa będzie nagrywana i mechanicznie pyta o moją date urodzenia. Ja na to, że o tej porze z banku? Prosze do mnie zadzwonić jutro w normalnych godzinach. Ona podała mi nr tel na ktory ja mam jutro zadzwonic, jeśli uznam to za stosowne, bo to ważna sprawa bankowa. Podała nr jakiejs infolinii. Normalne to, czy nie? Miał tak ktoś z Was?

Gość złośliwe babsko...............
ja nie, to niestety ja gnębię tych biednych ludzi na infolinii

Gość ksinni
Pytam poważnie. Czy powinni dzwonic o takiej porze i z zastrzeżonego numeru?

Gość Lukcja różana
trochę to dziwne, banki tak długo nie pracują. Może ktoś chciał wyciągnąć jakieś dane osobowe od ciebie. Słusznie postąpiłaś.

Gość ojajajajajjj
a z jakiego banku? Masz coś tam? Podejdź do banku najlepiej i zapytaj :)

Gość BabciaRada
To nienormalne! Kto dzwoni o tej porze?! O tej porze ogląda się TV...

Gość przyszla panna mloda mloda
lepiej uważac na takie telefony- wyciągają rózne dane i pózniej można mieć problemy. Zadzwoń jutro do swojego oddziału i się wypytaj o co chodzi. Bo na numer tej infolini jak zadzwonisz to może się okazać ,że Cię przekierunkowało np. na Seszele i zapłacisz mnóstwo kasy

Gość moj maz tak miał;
tez koło 21eleon z banku, spytał z którego oddziału pani dzwoni to nsastepnego dnia sam sie zgłosi i wtedy kobita sie rozłaczyła. to bylo w uk

Gość ksinni
Nie dzwonili z mojego banku, w którym mam kredyt, ale wymieniła nazwę tego banku. Rata zapłacona, więc czego chcą o tej porze?

Hej!Nie przejmuj sie tym wcale do mojego meza tez tak wydzwaniaja z zastrzezonego nr i sie pytaja o rozne rzeczy m.in o date urodzenia!!Az w koncu sie zdenerwowal i poszedl do banku zapytac to powiedzieli mu ze ma nie podawac zadnych informacji bo to napewno nie oni!!Poza tym oni zawiadamiaja pisemnie a nie o tej godz z banku!Mam nadzieje,ze nic im nie podalas!! Poprostu ktos szuka glupich mysla,że kogos nabiora,zreszta pewnie wiele osob dalo juz sie na to nabrac!! A mam pytanko?Masz moze konto internetowe bo moze probuja sie wlamac my z mezem mamy i sie zastanawialam czy to nie dlatego ?? Pozdrawiam

Gość iluzja dnia
A nie masz jakiś zaległości w banku albo nie żyrowałaś komus pożyczki? Takie telefony są albo z działu windykacji z banku albo z firmy, która taki dług kupiła.

Gość ksinni
Myślę, że dobrze zrobiłam i nie dałam się wciągnąć w dyskusję. jak coś chcą i spytała o nazwisko, potwierdziłam to po co jej inne dane, data urodzenia, pesel itp. Nie mam zamiaru tam dzwonić, chcą coś to niech dzwonią do 17-ej, a nie o 20-ej. Ale gnębi mnie to, bo jeśli to naprawdę coś ważnego?

Sprzedac ci inny/ wiekszy kredyt. Zapewne nie dzwonil sam "bank" ale call center ktoremu ten bank zleca nagabywanie ludzi na nowe produkty. Taki wstep to proforma, ze niby rozmowa powazna. Zwykla sprzedaz przez telefon, oni tam pracuja do 21 czasem.

Gość Krysia Zdzisia
Hmmmm..... pracuję w windykacji, u mnie tak się dzwoni do dłużników, czyli mówią,że dzwonią w imieniu jakiegoś banku i każą podać pesel lub datę urodzenia żeby potwierdzić dane. Raczej z ofertą np. lokaty czy czegoś w ten sposób by nie dzwonili. Na pewno nie masz długów?

Gość iluzja dnia
Zrób tak jak radzą Ci inni, nie podawaj żadnej daty i zadzwoń albo pójdź do banku w którym masz kredyt.

Gość iluzja dnia
Co do potwierdzania danych- to normalna procedura zgodna z ustawą o ochronie danych osobowych. Osoba z Call center musi wiedzieć, że rozmawia z Tobą.

Gość chyba ochujałaś żeby dzwonić
do banku - a wiesz na pewno że to numer banku a nie jakiegoś gówna na kajmanach a potem dostaniesz rachunek za 2 tysiaki :O ? jak bankowi zależy to sam zadzwoni drugi raz i tyle.

Gość ksinni
Mam konto internetowe, ale z innego banku. Z tego, co dzwoniła to mam kredyt, ale podpadlo mi to że rozmowa będzie nagrywana i nawet do glosu nie dała mi dojśc tylko sypala pytania. Nic nie podalam. Powiedzialam, że o tej porze z banku, dziwne. Ona, ze pracują do 21.Wtedy podała jakiś numer, sprawdziłam i infolinia tego banku powiedzmy XXX nie ma takiej infolinii.

Gość ksinni
Jak dla mnie to jakas ściema i tyle, ale i tak jestem niespokojna.

Gość to ja to ja to ja
Albo może jakiś chłopak lub czyjś mąż ma Twój numer telefonu w swojej komórce. ;)

Gość ksinni
Ja najlepiej zadzwonię jutro do mojego oddziału i zapytam, czy coś jest nie ok, że takie tel. otrzymuję.

Gość naznaczonna
jutro z rana zadzwon na normalna infolinie banku ktora jest na jego stronie i zapytaj o ta sytuacje. do mnie nigdy z banku zadnego nie dzwonili pozniej niz o 17.

Gość ksinni
Gdyby jakiś amant lub jego żona chcieli coś mnie sprawdzić, to co data urodzenia by im coś dała?

To jest napewno tak jak ci mowie!!Do mojego meza tez tak dzwonili i z zastrzezonego nr!Dzwonila albo kobieta albo mezczyzna ale bardzo czesto sie to zdarzalo jak widzial ze dzwoni zastrzezony to juz wiedzial ze to oni!Jeszcze pytali go czy ma konto internetowe... A gdyby ten kredyt bank oddal do jakiejs windykacji to zostalabys poinformowana o tym pisemnie przyslali by list i tyle!!

Gość ksinni
Do mnie też nikt nigdy z banku nie dzwonił o takiej porze. Mogla powiedzieć o co chodzi, a nie pytać. takie pytania bank zadaje, jak ktoś robi przelew internetowy powyżej 30 tyś, wtedy jest weryfikacja danych.

Gość żon stasia z pod monopolowego
a jaki to był bank

Gość ksinni
Nawet mężowi nie mówiłam, bo nie chciałam siać paniki. A może ktoś chciał głupią gadkę nagrac a potem na youtube wrzucić. Zła jestem, że nie wiem o co chodzi.

Gość ksinni
Kredyt Bank

Gość naznaczonna
jutro z rana sie dowiesz, nie zostalo tak duzo czasu :) ja nawet jak sie spoznilam z platnoscia raty to dzwonili maks 17.

Gość heheheeee
tym ze rozmowa nagrywana bym sie nie przejela bo nawet jak sie dzwoni do cyfry czy polsatu to tez nagrywaja rozmowy juz bardziej to po cholere chciala twoje dane a jak bank ma wazna sprawe to sam mowi albo jak ktos wyzej pisal powiadamaja listownie