Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllegrooowiczkaka

Do osób które kupują na Allegro - pytanie

Polecane posty

Gość alllegrooowiczkaka

O co chodzi z tym ''płacę z allegro'' ? jak to działa? Kazdy sprzedawca to udostepnia?

musi udostępniać bo takie reguły narzuciło allegro dla kupującego tak naprawdę to niewiele zmienia może mniej klikania jak ma konto internetowe- bo przenosi cię na twoje konto z wypełnionymi już rubryczkami dla sprzedającego to kilka dni czekania na wpłatę niektórzy sprzedawcy wysyłają dopiero wtedy, gdy pieniądze pojawią się na ich koncie bankowym- nie koncie allegro

Gość jesjjess
najlepiej wyslij maila do sprzedawcy czy wyśle ci odrazu to co chcesz kupic czy wtedy gdy dostanie kase od allegro... ja tak kupowalam dwa razy , w 1 przypadku sprzedawca byl super,bo wyslal odrazu drugi czekał az allegro przysle mu kase :O Dalam neutralny komentarz i zglosilam to do administracji :classic_cool: czemu ? W opisie aukcji napisa ''towar wysylam w ciagu 36 godzin'' , ja czekalam ponad 7 dni , bo on łaskawie musial dostac przelew od allegro :O a mnie to gowno obchodzi :D

wiesz musisz zrozumieć i sprzedawcę ten, który ma inne źródła dochodów i sprzedaż ciągła może spokojnie wysłać nie posiadając twoich pieniędzy na koncie ale jeśli to sprzedaż jednorazowa i droga wysyłka to sprzedawca musi przecież na nią mieć czasem nie ma i musi czekać na wpłatę dlatego najlepiej płacić w ten sposób firmom a małym sprzedawcom zwykłym przelewem

Gość jesjjess
dlatego najlepiej zapytać ,teraz tak robie :)

Gość tez mnie wkurza
tez mnie wkurza ze niektorzy maja w dupie "place z allegro" i wysylaja jak maja pieniadze na swoim koncie uwazam to za oszustwo ale allegro tez nie jest fear bo powinno umozliwac opcje dla sprzedajacych zrezygnowania z tej formy platnosci

Gość ja miałam poród
to że sprzedawca czeka na zaksięgowanie pieniędzy na koncie i dopiero wtedy wysyła to jest uzasadnione system allegro potrafi cofnąć omyłkowo taką płatność, a towar wysłany...i co wtedy, pozostaje poprosić o ponowną wpłatę, a z tym u kupujących jest często, problem, rodzą się spory, że sprzedawca chce wyłudzić podwójną płatność mi osobiście system allegro cofnął dwie takie wpłaty, jedną jak coś sprzedawałam i ktoś mi wpłacał przez ten system, drugą jak kupowałam i płaciłam przez allegro sama sprzedaję, udostępniam te opcję, ale wysyłam dopiero po zaksięgowaniu kwoty na moim koncie bankowym i tak mam napisane w zasadach moich aukcji, jak mi ktoś wystawia za to komentarz negatywny to ma negatywa w odwecie, bo nie CZYTA! wystawianie neutrala za takie postepowanie sprzedawcy jest nie fair warto czytac zasady sprzedaży takiego sprzedawcy, np. na stronie o mnie albo w opisie aukcji, a nie wystawiac od razu negatywne czy neutralne komentarze jesjjess a ten twój sprzedwaca napisał, ze wysyła w ciągu 36 godzin .... ale od czego licząc????? i czy twój neutral był uzasadniony wielu kupujących nie czyta zasad, a potem ma pretensje, jak nie odpowiada wam ten sprzedawca i jego zasady to nie licytujcie u niego, na boga!

Gość ja miałam poród
to że sprzedawca czeka na zaksięgowanie pieniędzy na koncie i dopiero wtedy wysyła to jest uzasadnione system allegro potrafi cofnąć omyłkowo taką płatność, a towar wysłany...i co wtedy, pozostaje poprosić o ponowną wpłatę, a z tym u kupujących jest często, problem, rodzą się spory, że sprzedawca chce wyłudzić podwójną płatność mi osobiście system allegro cofnął dwie takie wpłaty, jedną jak coś sprzedawałam i ktoś mi wpłacał przez ten system, drugą jak kupowałam i płaciłam przez allegro sama sprzedaję, udostępniam te opcję, ale wysyłam dopiero po zaksięgowaniu kwoty na moim koncie bankowym i tak mam napisane w zasadach moich aukcji, jak mi ktoś wystawia za to komentarz negatywny to ma negatywa w odwecie, bo nie CZYTA! wystawianie neutrala za takie postepowanie sprzedawcy jest nie fair warto czytac zasady sprzedaży takiego sprzedawcy, np. na stronie o mnie albo w opisie aukcji, a nie wystawiac od razu negatywne czy neutralne komentarze jesjjess a ten twój sprzedwaca napisał, ze wysyła w ciągu 36 godzin .... ale od czego licząc????? i czy twój neutral był uzasadniony wielu kupujących nie czyta zasad, a potem ma pretensje, jak nie odpowiada wam ten sprzedawca i jego zasady to nie licytujcie u niego, na boga!

Gość sok owocówka
i dlatego ja zawsze kupuję tylko za pobraniem

Gość jesjjess
36 godzin od daty wplyniecia na konto... 1 raz korzystałam z tej opcji ''place z allegro'' wiec myslalam ,ze chodzi o to konto :O Zaplacilam i czekam sobie na paczke...miala byc rano , ok , moze kurier cos spieprzyl zdarza sie... nastepego dnia to samo..wiec dzwonie do faceta i pytam co jest ...'' nie dostałem od pani jeszcze przelewu'' :O wytlumaczylam w jaki sposob zaplacilam , on sie tlumaczyl ze wysle ,az dostanie kase na swoim koncie w millenium :O no i czekalam...ponad tydzien , bo szanowne allegro ma chyba inne zajęcia :/ Neutralny komentarz byl uzasadniony - bo sprzedawca mogl napisac w opisie ,ze wysyla po zaksięgowaniu kasy na wlasnym koncie . Allegro tez nie jest bez winy , wiem ze wszystkim na silę wciskają te opcje ,bez mozliwosci rezygnacji :O mialo byc super funkcjonalne a wyszlo jak zwykle :O

Gość tez mnie wkurza
ja mialam porob nie masz racjii, skoro kasa jest na twoim koncie allegrowym to jest zaksiegowana na twoim koncie cesto jest tez taka notka "wysylam po zaksiegowaniau na moim koncie" i nie wiadomo czy chodzi o konto z polace z allegro czy bankowe jedyne co wydaje sie uzasadnione to jak sprzedawca napisze zeby nie korzystac z tej opcji bo tego nie uznaje a neutral sie nalezal dziewczyna czekala 7 dnia

Gość ja miałam poród
do tez mnie wkurza proszę, nie wmawiaj mi że nie mam racji, system allegro dwukrotnie cofnął mi płatność, chyba wiem najlepiej jesjjess twój neutral wydaje mi się być nieuzasadniony, 36 godzin od wpłyniecia na konto, to na KONTO! BANKOWE! w systemie allegro nie ma kont

Gość tez mnie wkurza
jak nei ma kont ? sa wirtualne konta czyli pieniadza sa na koncie allegro ale widac ze ktos juz wplacil bez sensu jest nei wysylanie jak juz ktos zaplacil ale powtarzam ta opcja powinna byc do wyboru bo nie wsyztsc sprzedajacy ja chca a potem sa tylko problemy

Gość abf
wszystko byloby ok gdyby sprzedawca mial mozliwość wyboru .... Najlepszym wyjsciem jest chyba zapytac czy mozesz tak zaplacic , uniknie sie klopotow.... Co innego firma,sklepy ktore najczesciej wysylają odrazu - bo mają kase na paczka a co innego zwykly czlowiek ktory nie sprzedaje duzo i czasami nie ma na wyslanie paczki

Gość ja miałam poród
I JESZCZE RAZ DO TEŻ MNIE WKURZA ty akurat się mylisz i w dodatku wprowadzasz w błąd kafeterianki - odnotowanie płatności w systemie allgero u danego sprzedawcy nie oznacza natychmiastowego wpłynięcia pieniędzy na jego konto bankowe! HANDLUJĘ NA ALLEGRO OD LAT, na 645 komentarzy pozytywnych, mam jednego neutrala którego dostałam w odwecie od sprzedawcy, któremu ja również wystawiłam podobny bo spóźnił się z przesyłką o 25 dni, bo mu umknęło...cóz człowiek jest tylko człowiekiem tylko ze on dodatkowo kłamał, że wysłał przesyłkę przykładowo 20 grudnia i to poczta zawiniła, ajak w końcu dostałam przesyłkę, to na pieczątkach na znaczkach była data 16 stycznia i pieczątki nie były przebijane

Gość tez mnie wkurza
ja nie mowi ze kasa Ci wplywa odrazu tylko ze widzisz w "moje allegro" ze transakcja ma status "zakonczona" czyli ze kupujacy wplacil kase

Gość ja miałam poród
i jeszcze jedna informacja, płacenie poprzez alegro to nie jest mus sprzedawca moze sobie zazyczyć płatoność tylko przelewem na konto i co wtedy zrobiecie?? no przecież jasne że musicie poczekać, aż się pieniądze zaksięgują na koncie, a wtedy sprzedawca w określonym przez siebie terminie wyśle wam towar

Gość ja miałam poród
do też mnie wkurza to tak, ale ja ci mówię, że mi system dwukrotnie cofnął -SAM- płatność poprzez allegro i status automatycznie zmienił się z zakończony na anulowany i dobrze że akurat ani ja wtedy jak sprzedawałam, ani ten sprzedawca jak kupowałam jeszcze nie wysłaliśmy towaru by byłaby draka zresztą problem z systemem allegro jest znany wśród allegrowiczów, że zawodzi

Gość tez mnie wkurza
bo tak zawsze jest ze nie dziala jak trzeba jak cos wprowadza sie nagle i wszystkich sie do tego zmusza mysle ze za rok to dopracuja ale narzie moga sie zdarzac takei rzeczy

Gość łehehe
oby usprawnili jest to faktycznie ułatwienie, wszystko załatwiam za jednym kliknięciem, z jednej strony internetowej, poszło, sprzedawca ma pieniądze, nawet jeśli tylko na wirtualnym "koncie" allegro, towar na drugi czy trzeci dzień i jest git powiem szczerze że ja zawsze udostepniam tę formę płatności i sama przez ten system płacę za 99% transakcji, gdy coś kupuję no ale po moich doświadczeniach z cofnieciem płatności, w moich zasadach mam napisane że towar wysyłam po zaksięgowaniu pieniedzy na koncie w banku, nawet jeśli ktoś korzysta z płacę z allegro

Gość łehehe
miałam to samo co miałam poród, cofnęło mi transakcję za 1200 zł (sprzedawałam telefon) i musiałam długo udowadniac kupującemu, że wpłata jednak nie doszła (wyciągi z banku i tak dalej)