Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adeellllaaaaaajddaa

niechec do posiadania dzieci a slub koscielny

Polecane posty

Gość adeellllaaaaaajddaa

jezeli nie zamierzam miec dzieci, moj partner o tym wie i sie zgadza czy w takiej sytuacji mozemy wziac slub koscielny? oczywiscie ksiedzu bym sie przyznala jakie mam plany. czy ksiadz moze zgodzic sie na taki slub? jakis czas temu mialam okazje zapytac pewnego ksiedza, ale on nie potrafil mi odpowiedziec.

powiedzcie przy spisywaniu protokolu wszytsko jakbyscie chcieli miec dzieci i bedzie ok. jesli wobec siebie jestescie ok to co wam to szkodzi..albo jesli was sumienie bedzie gryzlo to wejscie cywilny

Gość wszystko zalezy od...
ja bym wziela, w koncu co lepsze nie miec dzieci gdy sie tego nie czuje, czy miec dzieci na sile, bo tak karze wiara, bo tak chca rodzice, bo... mimo ze sie do tego ktos nie nadaja, ludzie mysla ze kazdy musi miec dziecko, a sa osoby ktore lepiej zeby go nie mialy, wg mnie takie poglady nie przeszkadzaja w wzieciu slubu koscielnego, mozna wierzyc w boga i chciec takiego slubi a niekoniecznie czuc sie gotowym na dziecko kiedykolwiek

Gość ja myślę
Niejedna tak mówiła i myślała i ma dzieci!!!

"powiedzcie przy spisywaniu protokolu wszytsko jakbyscie chcieli miec dzieci i bedzie ok" kłamstewko? nieładnie, pójdziecie do piekła - ty za zachęcanie, oni za kłamstwo :p

Gość adeellllaaaaaajddaa
no wlasnie nie chce klamac, bo to dla mnie bez sensu. to mija sie z celem.

Gość adeellllaaaaaajddaa
z tymi dzieci to nie jest moj jednodniowy kaprys. dobrze to przemyslalam i wiem, ze na matke sie nie nadaje. tylko chodzi o ten slub, chcialabym wziac koscielny, ale nie mam zamiaru robic tego za wszelka cene. jesli nie bedzie takiej mozliwosci to po prostu bedzie tylko cywilny

Ksiądz nie pyta o to czy chcecie, czy nie chcecie mieć dzieci, ale czy zgadzacie się przyjąć potomstwo, jakim Bóg was obdarzy.

Gość a ja mieszkam w małym mieście
a po cholerę ci ślub kościelny skoro nie chcesz przyjąć obowiązków małżonki WYMAGANYCH przez prawo kościelne????? a za dwa lata będziesz tutaj pytać o możliwość unieważnienia takiego ślubu...:( ma rację jednak Watykan: ślub kościelny nie jest dla każdego, co widać po tym topiku!

Gość adeellllaaaaaajddaa
wlasnie dlatego sie pytam czy w ogole jest taka mozliwosc. na sile nic nie chce robic. jesli ksiadz na taki slub by nie pozwolil to trudno.

Gość adeellllaaaaaajddaa
up