Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem popierdolona

Czy taka forma czyszczenia laptopa szkodzi?

Polecane posty

Gość jestem popierdolona

Facet w sklepie komputerowym powiedział mi, że mogę w aptece kupić małe, pojedyncze chusteczki nasączone 70% alkoholem izopropylowym i delikatnie przecierać nim klawiaturę laptopa. Chusteczki kupiłam, śmierdzą jak chuj, więc domyślam się, że nieźle czyści i odkaża i stąd moje pytanie, czy ten syf nie wyżre mi jakoś laptopa? :D Wiem, że pytanie z dupy, ale zanim spróbuję wolę spytać o wasze doświadczenia, a kompletnie się na tym nie znam. Dodam, że klawiaturę mam śliską i strasznie się brudzi, więc taka chusteczka byłaby idealna kiedy nic innego nie zdaje egzaminu, no ale jednak trochę się boję. Czy ktoś się na tym zna?

Gość ytjsrjy
spirytus moze zmatowic powierzchnie

Gość gość
zaraz oddawać i płacić za banalną czynność mam chusteczki do czyszczenia ekranów i one mają poniżej 1 % alkoholu i uważam, że to zupełnie wystarczy, także do brudnej klawiatury skoro nie zniszczy ekranu, to tym bardziej reszty obudowy laptopa, komputera nie stosowałbym tak dużego stężenia do tworzywa sztucznego! dobrze ktoś powiedział, że możesz zmatowić powierzchnię dziwna, moim zdaniem rada kup takie do ekranu, będziesz miała pewność, ewentualnie w postaci płynu, spreju i czyść szmatką