Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djlsdjjdsl

ile zaplacic opiekunce za godzine opieki (mieszkam w 20 tysiecnym miasteczku)

Polecane posty

Gość djlsdjjdsl

sama zarobie 1500 ,a opiekunka ktora jest w sumie z mojej rodziny chce 650 zł,a ja jej zaproponowałam 500 zł(8 godzin dziennie 10 miesieczne dziecko) Ile byscie zaproponowali u nas w miescie mega berobocie,ja mam prace miec za 1500 a ona chce ode mnie 650 zł,albo nawet wiecej:( czyli połowa mojej pensji mysle,ze to ona ma za duze oczekiwania

Gość djlsdjjdsl
700 uwazam,ze jak na moja pipidówke to za duze wymagania ma

Gość klabździcha jedna
pewnie , najlepiej żeby za 200 złoty pracowała... Sama pomyśl czy byś chciała robić za 5 stów 8 godzin dziennie, ja myślę , że 700 to bardzo mało zawołała...

Gość 40 tys miasto
place opiekunce 5 zlna godzine, ale w ciagu meisiaca pracuje ok 10 dni po 5 h, i dlatego ta kwota jest wiekasz. normalne stawki u nas to jakies 400-500 zl za caly meisiac, od pn-pt po 8 h

Gość dfdggfgdfg
o kurde, bez przesady. 8 godzin dziennie to normalna praca. 800-900zł to najbidniej. w lublinie znajoma placi kobiecie 1200zł za 8 godzin dziennie od poniedzialku do piatku

Gość parobków już nie ma
jak ty zarabiasz malo to nie znaczy, że ktoś ma orać za jeszcze mniej. Ty masz 1500 też zapewnie za 8 godzin albo 7

u nas w mieście (150tys mieszkańców) płacą od 4,5 do 10zł (to ze sprzataniem, gotowaniem itd) ja niani zaproponowałam 6,50zł za godz. bo mniej wydawało mi się krzywdzace.

Gość hshsjs
w moim rodzinnym miasteczku (50 tys) duzo osob pracuje jako nianie, opiekuinki, po 8-9 godz i zarabiają od 450 zł do 500 zł z wyzsza kwot aosobiscie nigdy sie nie spotkalam, pisze tu o rodzinach ktore zarabiaja 1200-1500 i nie maja wyzszych dochodow, bo nie znam takich majetniejszych rodzin, ale jak wspomnialam moim zdaniem 500 zł jest to akurat zarobek, ani wysoki ani niski, wsam raz

Gość phi jeszcze czego
niewolnika szukasz czy jak ? Jestes pojebana! 20 dni X 8 h = 160 500zl/160 = 3,2 zl ;/ WSTYD I TYLE!

Gość ja mam syna
U mnie w miescie 5-7 zł za godzine kobitki wołaja :-) jak siedza dluzej z dzieckiem ( 8-9 godz. ) to i cos tam sprzatną, ogarną mieszkanie..... 700 zl to bardzo malutko :-(

Gość za 500 zl to ja moge
isc dziecka popilnowac ;/ a nie opiekowac sie nim ;/

Gość puk puk puk
Sama sobie pilnuj dzieciaka za 500zł , normalna to ty nie jestes, odpowiedz sobie na pytanie :czy ty chcialabys zarabiac 500zl za 8 godzin dziennie?

Gość hmmmm zawsze mnie to dziwi
na forum kazda kobieta pierdzieli jak to ciezko jest opiekowac sie dzieckiem ;/ ze po calym dniu nie maja na nic sily ... a jak przychodzi do tego, ze trzeba wynajac nianie, ktora bedzie robila to samo, chca jej dac 500 zl :D JA PIERDOLE :d

u mnie w mieście (30 tys. mieszk.) opiekunka kosztuje ok 1300-1800 zł tylko opieka bez gotowania , prasowania itp. Wiec te 650 zł to ogromna przysługa a nie wygórowane wymagania. Skoro Ty zarabiasz takie grosze to zrezygnuj z pracy a nie niewolnika szukasz. 650 zł to nie pensja to jałmużna.

Gość a ja powiem tak__
500 zl za 8 godz pracy 5 dni w tygodniu ????????? Ciekawe czy sama za tyle byś zajela sie dzieckiem? A to ze zarobisz 1500 to nie jest proble nani, jak cie nie stac na godziwa zaplate to oddaj dziecko do zlobka lub sama z nim zostan.

Ja mam kolezanke która miala podobne podejscie do sprawy. Nie chciala niani dac wiecej niz 400-500zl. Oczywiscie chetnych miala pelno... glównie dziewczyny z rodzin patologicznych z dziwnymi nawykami i nalogami, osoby które nie mialy pojecia jak sie zajmowac maluchem. Jak zmienila ich 4 w ciagu 6 miesiecy bo zadna sie nie nadawala to zrozumiala swój blad i znalazla pania za 800zl. Od tej pory zero klopotów. Zajmowanie sie maluchem to ciezka praca i ogromna odpowiedzialnosc. Ktos kto godzi sie to robic za 400zl musi byc naprawde zdesperowany zyciowo... nie koniecznie oznacza to jednak ze bedzie dobrym opiekunem.

Gość kiedys szukalam pracy jako
opiekunka. Umowilam sie z jedna kobieta, ktora nie podala ceny i przez telefon tez podac nie chciala. Zachodze na rozmowe a ona mi mowi, ze 550zl bedzie miesiecznie placic:O Oczywiscie praca 8h 5 dni w tyg. Powiedzialam jej, ze niestety nie jestem w takim razie zainteresowana na co ona z oburzeniem, ze dlaczego? To mowie kobiecie, ze ta suma to nawet na pokrycie czynszu by mi nie starczyla wiec o czym tu mowic? A ona do mnie z geba doslownie, ze bezczelna jestem, czego sie spodziewalam i w ogole jak chce miec miliony to sobie w totka moge pograc:D No coz, mam referencje jako opiekunka i nie bedzie mi jakas frustratka smiesznej kasy proponowac. Ja naprawde nie rozumiem tego fenomenu placenia tak minimalnej stawki za opieke nad dzieckiem. Przeciez to strasznie odpowiedzialne zajecie. Za 500zl to ja moge sobie popatrzec jedynie na czyjes dziecko z nad gazety.

Gość byle matoł może się opiekować
dzieckiem, ta praca nie wymaga kwalifikacji. poza tym to siedzienie w domu, bez wysiłku. moim zdaniem 5 zl/h to wystarczajaca kwota za taka prace.

Jezeli ktos twierdzi ze opieka nad malym dzieckiem to siedzenie w domu bez wysilku to prosze spróbowac:-) Mój maz tez tak myslal dopóki nie poszedl na 2miesieczny urlp bezplatny. Siedzi w domu i zajmuje sie nasza roczna córeczka. Do pracy wraca za trzy tygodnie i sam juz mi mówi ze nie moze sie doczekac. A wieczorem jast tak wykonczony ze pada na twarz. Taki roczny maluch potrafi wycisnac z opiekuna wszelka energie. Ja bym za 500 zl sie tak ogromnej odpowiedzialnosci i wysilku w zyciu nie podjela. I jak dla mnie jest to karygodne ze za 160 godzin pracy w miesiacy mozna dostac takie pieniadze.

ja u Polskiej rodziny ale za granicą zarabiałam 3000zł i jeszcze mnie żywili :) a Ty autorko 500zł chcesz dać? ile kobiet siedzi w domu i wychowuje dzieci ,chciałabyś udawć Wielką Panią a nią nie jesteś. dobrze napisaly dziewczyny wcześniej jak Cię nie stać daj do żłobka. rozśmieszyłaś mni ebardzo tą kwotą

Gość Ja za takie pieniądze
to nawet Twojego psa bym nie wyprowadzała a kogo to ineteresuje że zarabiasz tylko 1500zł!!!!

Gość do bezsilnej sasiadki
nie mam niani ale za 500zl to wiesz co autorko faktycznie wstyd troche sama bym za 500zl nie pracowala i az by mi glupio bylo komus placic 500zl i powierzyc dziecko do opieki:(hm no coz......

Gość hehehaha
Za 3,20zł to ja mogę zapukać do drzwi i powiedzieć Ci żebyś sobie te śmieszne pieniądze wsadziła w cztery litery.

Gość mijamysieee
Miałam latem taki epizod, że poszłam do kiepskiej pracy. Przepracowałam tam 1,5 miesiąca. Po opłaceniu opiekunki zostało mi 38zł. Tak, tak, I wiesz co? Wcale mi nie było szkoda tych pieniędzy, bo wiem, że synek miał wspaniałą i ciepłą osobę przy sobie. Teraz idę do innej pracy, będę zarabiała mniej więcej tyle co Ty. Dziecko posłałam do prywatnego przedszkola za 580zł. Zapłaciłabym więcej gdyby była taka konieczność. dla mnie najważniejsze jest dobro dziecka. Aaa, jeszcze jedno. To, że ta osoba jest z rodziny, to tylko powinno miec wpływ na Twoje wieksze zaufanie do niej, a nie na to, że możesz jej mniej zapłacić. W Polakach ciagle pokótuje przekonanie, że rodzina to wszystko powinno być za darmo! Błąd, błąd, błąd!!!!! Gdyby ktraś z babć mogła się zająć moim synem, tez bym jej za to zapłaciła. Bo to wcale nie jest ich obowiązek.

Gość aaaaaaaaaaaaaaargh
"pokótuje" - omg

Gość o matko.........
500 zł za 8h dziennie!!!!!!!!!!!!! ja mam dwójke i moja pensja starcza na żłobek(prywatny) i paliwo na dokzady do pracy i co?????????

Gość mijamysieee
Przepraszam szanowną Panią za mój błąd ortograficzny. Nie ma to jak się do czegoś przyczepić. OMG! Bez Twojego wpisu ta rozmowa byłaby niezwykle jałowa.

Ja bym w życiu się nie zgodziła na takie pieniądze. To jest ciężka i męcząca praca. osoby,które wypowiadają się ze to normalna stawka za TAKIE COŚ to chyba z dzieckiem sam na sam dłużej niż 5 minut nie były. Zadaj też sobie pytanie co to za opieka? bo praca ciężka za takie śmieszne pieniądze jest frustrująca, co na pewno Twoja niania okaże, więc przy okazji oberwie się Twojemu dziecku.

Gość moim zdaniem zalezy jaka
sytuacja znajomi mają opiekunkę do niepełnosprawnego - trudnego dziecka - za 700zł - ale to jest sąsiadka, emerytka, która tak czy siak obok w ogrodzie siedzi i słucha krzyków tego dziecka (jest mocno nadpopudliwe) więc chyba lepiej jej to robi za kasę niż za darmo.... ...oczywiście nie wyobrażam sobie takiej pracy jako podstawowego źródła utrzymania.... ale jeśli się znajdzie taką emerytkę, albo studentkę - co chcą dorobić to za 500zł w pipidówie powinno się uda