Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość całamasakompleksów

nie wiem jak sobie poradzić z kompleksami

Polecane posty

Gość całamasakompleksów

dotyczącymi wyglądu. Latem nigdy: - nie chodzę w bluzce z krótkim rękawem, bo wstydzę się swoich grubych rąk. zawsze staram się zakładać bluzki z długim rękawem, bo mam wrażenie, że wszyscy się patrzą. - zawsze długie, dżinsowe spodnie; żadnych spódnic i sukienek. - nigdy nie mam dekoltu, nawet latem - nie zakładam odsłoniętych butów poza tym ogarnia mnie paniczny strach na myśl o imprezie, albo wyjściu ze znajomymi. Boję się, że kogoś poznam, a ten ktoś mnie wyśmieje na oczach wszystkich. Co ja mam zrobić?

Na początek polubić siebie:P Skromny ubiór jest też zaletą, bo co prawda faceci oglądają się za szczupłymi blondynkami, ale tak naprawde mają o nich opinie 3W Wyrwać Wyru*ać Wywalić za drzwi tak więc trochę wiary w siebie:P

Gość jestemtakasama
też mam mase kompleksów nie cierpie swojego ciała brzucha i nóg robią mi się zylaki obrzydliwosc.... :(

Gość całamasakompleksów
kurczę, tylko ja sądzę, że u mnie to już przybiera jakąś patologiczną formę. widzę, że po ulicach chodzą osoby, które wyglądają gorzej ode mnie, a pomimo tego nie jestem w stanie przemóc się i założyć chociażby tej głupiej bluzki z krótkim rękawem. to jest nienormalne!

Gość są ludzie ktorzy
wygladaja zle i powinni to tuszowac. robisz dobrze ze nie chcesz pokazywac kawalka ciala. inaczej pomysl ze moglabys straszyc ludzi swoim widokiem, a tak to nie straszysz. jak masz grube rece to zakladaj zawsze bluzki z dlugim, liuznym rekawem, cos takiego jak nietoperz. i naprawde, apeluje do ciebie i tobie podobnych kobiet! nie rozmnazajcie sie! nie zasmiecajcie swiata!

są ludzie ktorzy ... to ześ pocieszył dziewczynę!!! Wiadomo nie od dziś ze kazda figurę nalezy odpowiednio wyeksponowac.. I tak np lekko puszysta kobieta nie wyjdzie na ulice w bluzceledwo zaslaniającej piersi bo to niesmaczne!! Choc w innych krajach ludzie maja to gdzies i niesmaczne to tylko u nas sie przyjęło( kwestia tolerancji) Uwazam ze autorka powinna raczej do psychologa sie udac, bo tak jak ktos wczesniej napisal, najpierw nalezy polubic siebie i swoje ciało..

Gość viybuoniml
to nie bylo pocieszenie ale stwierdzenie prawdy wiesniaku

Gość tezmamduzokompleksow
ale odnosnie mojej muszelki. mam wrazenie ze jest za duza...

Gość wielkiUK
prosta sprawa, znaleźć takich ludzi, ktorzy bedą Cie szanować i lubic, dodaja Ci pewnosci siebie i nie bedziesz "sama" ze sobą..

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
w upały chodzisz na długi rękaw? No nie dziwię się że wszyscy na ciebie patrzą. Masz prawo ubierać sie tak, jak wszyscy inni. Oczywiście z umiarem.

Na pewno sama sobie wmawiasz większość swoich wad, których pewnie nie masz. Zaakceptuj siebie. Nie wpędzaj się w kolejne kompleksy. Jeśli chcesz z kimś pogadać wpadnij na mój blog http://zdrowieurodamoda.blogspot.com Możesz nawet do mnie na gg napisać, też tam jest :)

Najgorzej jest jeśli uwierzysz w to co jakiś narcyz mówi o tobie. Tylko oni twierdzą że są najpiękniejsi i z tego powodu myślą że mogą ranić i obrzucać wyzwiskami innych. Polub siebie a zaczniesz patrzeć na świat inaczej :) http://zdrowieurodamoda.blogspot.com

szkoda życia na kompleksy, staraj cieszyć się każdą chwilą, postaraj polubić się taką, jaka jesteś

Gość całamasakompleksów
może i tak, ale naprawdę nie mogę sobie z tym poradzić. nikt nie wie, że mam tyle kompleksów, nie mówię o tym. ale czasami czuję się jak jakaś kosmitka.

Gość niewiemcoztymzrobic
po prostu nie mysl o swoich wadach, bo prawie kazdy je ma.

Gość całamasakompleksów
upup

Gość Karolyne...
A ja polecam psychologa :)

Nie prawie ale każdy ma jakieś wady tylko większość potrafi sobie z nim poradzić, zamaskować lub zaakceptować. Nie koniecznie od razu do psychologa. Wystarczy z kimś pogadać i być otwartym na to co do ciebie mówi, kto oczywiście nie wpędzi cię w większe kompleksy. Niektórzy patrząc w lustro widzą w sobie same wady a tak naprawdę większość z nich nie ma. Większość wad sami sobie wmawiamy. Zamiast ciągle wyszukiwać w sobie jakieś wady zacznij szukać zalety i zaakceptuj siebie http://zdrowieurodamoda.blogspot.com

Gość Karolyne...
Poleciąłm psychologa, bo z tego co przeczttałam jest to dosć poważne ... duzo kompleksów, średnio uzasadnionych, nieprzyjemne konsekwencje itd.