Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gazowe ogrzewanie

Zakup mieszkania a ogrzewanie

Polecane posty

Gość gazowe ogrzewanie

chcemy z mężem kupić mieszkanie, gdzie jest ogrzewanie elektryczne. niestety, na opłacanie takowego nas nie stać. jest to mieszkanie na poddaszu, sąsiedzi niżej mają podłączony gaz i wyrazili zgodę na podciągnięcie do do góry. moje pytanie brzmi: czy gazownia byłaby w stanie coś takiego zrobić, czy istnieją może jakieś przeciwwskazania? pytam, gdyż moja teściowa jest wyraźnie negatywnie nastawiona do tego mieszkania i usiłuje przekabacić swojego synka na swoją stronę, twierdząc, że rozmawiała z ludźmi z gazowni i rzekomo oni nie podejmą się takiego czegoś. czy może ktoś się na tym zna? proszę o odpowiedź!

Gość kwartnik
nie ma co słuchać teściowej tylko należy pójść do gazowni i zapytać wprost oraz napisać wniosek o przydział gazu , w warunkach technicznych powinni podać negatywnie albo pozytywnie a po drugie - jeżeli instalacja elektryczna jest tak wykonana, że sieć i linia zasilająca oraz licznik KW/h jest 3-fazowy i ogrzewanie jest na trzech fazach oraz jest taryfa nocna to nie jest takie głupie, ponieważ może się okazać, że rachunki będą dużo niższe od budowy instalacji gazowej i instalacji C.O.

Gość 76876
teraz co pawda prąd trochę podskoczył, ale róznica między ogrzewaniem na prad przy liczniku na dwie taryfy- oczywiście na nocna zmianę tylko- a ogrzewaniem na gaz jest nieiwelka. Ja właśnie dzisiaj liczyłam że za dwa ubiegłe miesiące przyjdzie mi rachunek na ok. 2 tys, zł, (165 m dom ale nawet nie ogrzewam całego).

Gość 76876
A co do tych warunków to mi sie zdjaje niemozliwe tez, żeby ktoś poszedł i porozmwaiał i sie od razu wszystkiego dowiedział. Zwykle chyba musi byc najpierw opinia kominiarza, itp