Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w czarno białych paskach

dostałam wezwanie na policje

Polecane posty

ze sprawa w miescie w którym w ogóle nigdy nie byłam !!!!! moge wczeseniej zadzwonić i zgłosic pomyłke?

Gość pomyslowy joe
a no i co ztego ze nie w twoim miescie??moze ktos kto zlozyl na ciebie doniesienie jest z tego miasta

nie znam nikogo z tego miasta, nic nie zrobiłam nie wiem o co chodzi jestem niewinna

jestem wezwana w charakterze swiadka , kiedy ja zupełnie nie wiem o co moze chodzic?

Gość a moja matka kiedyś
o jeju, pójdziesz to się dowiesz.

masz obowiazek stawienia sie. postepowanie moze byc prowadzone w miejscu zamieszkania osoby poszkodowanej, a Ty nie musisz miec nic wspolnego z ta miejscowoscia

Gość pomyslowy joe
raczej watpie ze bedziesz rzeczywiscie swiadkiem...zwsz tak pisza...pojdziesz to okaze sie ze jestes podejrzana

serio ?? :( czy sobie zartujesz? zaczynam sie bać :(

Gość pomyslowy joe
mowie serio...a masz jakis powod tam napisany??

przestań mnie straszyć :( jest tylko numer RSD

Gość pomyslowy joe
raczej powinnas miec cos jeszcze napsane...jakis artykul albo cos...

nie , nie ma

zadzwon tam dowiedz sie o co chodzi...jesli nie powiedza to zglos sie do najblizszego dla siebie...po co masz jezdzic..jesli w sprawie swiadka to przeciez mozesz zeznanie spisac na swoim komisariacie

Gość ja kiedys tez tak miałam.
dostałam wezwanie w cahrakterze świadka za jakieś pobicie,z tym,że panowie z policji przyszli do mnie osobiście :O

Gość pomyslowy joe
no moze nie jest swiadkiem...ja tez niby kiedys dostalem ze w charakterze swiadka....a jak przyszlo co do czego to bylem oskarzonym...i nie gadajcie ze ma zadzwonic bo nic jej przez telefon nie powiedza

czy to może byc pomyłka? nie byłam swiadkiem żadnej bójki ani niczego takiego

Gość pomyslowy joe
no pewnie cos kiedys nabroilas ...moglo to nbyc pol roku temu i nie pamietasz juz tego

Gość czasami wzywają
na świadka, a potem przedstawiają mu zarzuty, bo swiadek nie może kłamać. było kilka takich sytuacji, że ludzie przychodzili z wezwaniem i od razu jechali do puszki na długie lata.

:(

jestescie chorzy przeciez wiem ze nic nie zrobiłam

Gość pomyslowy joe
nie no bez przesady z ta paka...ja zrobilem glupote w zeszlym roku w lutym....a maju dostalem wezwanie...a skonczylo sie dopiero teraz w styczniu...na szczescie policjanci byli przychylni dla mnie bo sami sie nabijali ze kobieta za takie cos wniosla oskarzenie...no ale ona chciala potem odszkodoawnie itp.. no i teraz musze zaplacic kare grzywny...na sczescie nie jej

Gość podobno 85% wezwań
"na świadka" kończy się aresztem. Prawa zatrzymanego i tymczasowo aresztowanego: zatrzymanemu na jego żądanie należy niezwłocznie umożliwić nawiązanie w dostępnej formie kontaktu z adwokatem, a także bezpośrednią z nim rozmowę (zatrzymujący może zastrzec, że będzie przy niej obecny); zatrzymanemu przysługuje zażalenie do sądu (w zażaleniu zatrzymany może się domagać zbadania zasadności, legalności oraz prawidłowości jego zatrzymania); na postanowienie w sprawie zastosowania środka zapobiegawczego przysługuje zażalenie; oskarżony może składać w każdym czasie wniosek o uchylenie lub zmianę środka zapobiegawczego (w przedmiocie wniosku rozstrzyga, najpóźniej w ciągu 3 dni, prokurator, a po wniesieniu aktu oskarżenia do sądu sąd, przed którym sprawa się toczy); o zastosowaniu tymczasowego aresztowania sąd jest obowiązany bezzwłocznie zawiadomić osobę najbliższą dla oskarżonego (może to być osoba wskazana przez oskarżonego).

to jest nienormalne o czym wy mi tu piszecie :O

Gość pomyslowy joe
ja akurat napisalem tobie prawde...z zycia wzieta

Gość mój brat
też dostał wezwanie, a potem jak gdyby nigdy nic przeszukali nam mieszkania w celu poszukiwania złota i pieniędzy, no i brat drugi raz trafił na komisariat, ale już w kajdankach.

Jak ja bym wam napisala co mnie spotkalo jaki ja odwalilam numer o byscie padli ze smiechu :D

Gość lepiej tam idź
"Skutki nieusprawiedliwionego niestawiennictwa W przypadku nieusprawiedliwionego niestawiennictwa świadek powinien liczyć się z tym, iż organ procesowy może zastosować wobec niego przewidziane w rozdziale 31 kodeksu postępowania karnego kary porządkowe, którymi są; * kara pieniężna * przymusowe doprowadzenie * aresztowanie porządkowe Karę pieniężną w wysokości do 10.000 zł można nałożyć na świadka, który bez należytego usprawiedliwienia nie stawi się na wezwanie organu prowadzącego postępowanie albo bez zezwolenia tego organu wydalił się z miejsca czynności przed jej zakończeniem. Prócz kary pieniężnej sąd lub prokurator może zarządzić zatrzymanie i przymusowego doprowadzenie świadka przez policję."

kaciaa no powiedz

Gość dżozefina
ja kiedyś dostałam a też w tamtych okolicach nigdy nie byłam, sprawa miała być w okolicach mojego terminu porodu i nie pojechałam, zadzwoniłam na nr komendy, powiedziałam, że ja nawet nigdy w tamtych okolicach nie byłam, no i policjant mi wyjaśnił, że mój samochód widać na monitoringu z miejsca przestępstwa dlatego wzywają mnie na świadka, więc mu powiedziałam, że w tamtym okresie użyczyłam samochodu, i że ja nic nie wiem, żadnym świadkiem nie jestem, no i mu odpuścił