Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxxx zzzzzz xxxxxx

Co sądzicie o ludziach, którzy robią znak krzyża jadąc np. w autobusie ?

Polecane posty

Np. co sobie myślicie, jak widzicie, że jak autobus przejeżdża np. obok kościoła, to ktos się przeżegna ? czy sobie myślicie "ale frajer" czy co ? :P Wiem, ze ludziom starszym to jeszcze jakoś przejdzie i nikt nic nie mówi... ale jak ktos młodszy to sie niektórzy śmieją. Bo np. taki mój znajomy, ogolnie jest to bardzo fajny chłopak i on jest bardzo wierzący i zawsze jak jedziemy gdzieś w autobusie czy tramwaju obok kościoła to robi znak krzyża i wtedy niektórzy tak dziwnie na niego patrzą o.O

Gość wierząca nie jestem
ale wolę to niż np. wulgarne słownictwo

tez tak robie gdy przechodze/przejezdzam obok kosciola i czasami sie zastanawiam jak inni to traktuja, a z drugiej strony mam to w nosie:)

Gość przynajmniej ma odwagę
tak jak ktoś wspomniał - lepsze to niż słownictwo młodzieży. Po drugie - żyjemy w wolnym kraju i każdy ma do tego prawo.

Gość fdsfdsad\
dla mnie to kolejna pierdzioła która wymyslili sobie ludzie trak samo jak rozne rytuały na mszy swietej o ktorych albo nie ma mowy w pismie swietym, albo zostaly wymyslone przez jakiegos goscia ktory zyl 2000 lat temu i wcisnal to w bibli :))

Gość a ja sobie myślę, że można
spokojnie jechać, bo się nic nie przytrafi, tylko to gówno prawda, cały samolet z prezydentm kaczorem zrobili miion znaków krzyża a jak je.bnęli w ziemię, to aż Putun piarnął na Kremlu od hałasu.

ja na przykład jadąc autobusem dłubię w nosie niektórzy dziwnie patrzą

ja nic nie mam do takich ludzi aczkolwiek niewidzialam takiego zahcowani aczkolwiek powiem tez ze bylam ten caly tydizen na zimowisku i gdy jechalismy na wycieczke to na poczatku modlitwa !

ktoś sie pode mnie podszywa :-o

Gość Jestem mc mam korale w ręce
Ja myślę że Jezus nie był ukrzyżowany tylko przybity do pala.

Gość sdfsd
sossssss swiete słowa!!! :D:D:D dlatego grzesz ci ktorzy modla sie do brazów, do figurek i do innych pierdół w kosciele i na około.

Gość ver.s
ja się przeżegnam jak przejeżdżam koło cmentarza

Gość labina
no i z czego sie śmiać, że jest wierzący ??? kuźwa w innych krajach nie wyśmiewaja się z religi tylko w Polsce takie oszołomy. Maja miejsce do modlitw nie ganiają z podobizną Mahometa, czy np Żydzi też maja swoje miejsca modłów, a u nas wszystko zaczeło się od katastrofy smoleńskiej. Począwszy od latania z krzyzem i składanie wieńców i zniczy pod pałacem. Niestety, ale taka jest prawda!

Gość sdfsd
ale co to za religia? co to za katolicy?> to pseudo katolicy!! ludzie ktorzy wierza w boga, maja swoje swiete pismo do ktorego sie nie stosuja bo nawet go nie czytali. w biblii jest wyraznie napisane "nie modlcie sie do podobienstwa mojego". :O

Szczerze mowiac rozwala mnie to zwlaszcze ze widzialam jak robia to typowe mohery i pańcie w srednim wieku :D. Poza tym badzmy realistam siedza te mohery w kosciele modla sie godzinami a jak wyjdz z kosciola to od razu dupe obrabiaja kazdemu. Dla mnie to nie sa osoby wierzace tylko pseudokatolicy. Sama coraz czesciej mysle o apostozji bo to co wyrabia kk wola o pomste do nieba

Dla mnie kk to jedna mafia a ciemnota wierzy. Ksiaza biskupi spasieni jak wieprze domy samochody dziwki bekarty wycieczki a ciemnota wierzy. Badzmy szczerzy jesli chce porozawiac z Bogiem robie to wszedzie nie potrzebuje isc do kosciola bo nie o to chodzi. Wazne aby modlitwa prosby byly szczere z glebi serca. Opodatkowa ich wszystkich to zobacza jak to jest. Swego czasu duzo czytalam o kk przerobilm wszystkie pontyfikaty. Od iks czasu kk z wiara religia nie ma nic wspolnego. To jest tylko dochodowy biznesz szkoda tylko ze niewielu osobom da sie to przetlumaczyc

Gość fgnunugn
są niedorozwinięci

Gość tyftytytf
kaciaa ale masz śliczne kotki

nieslubne dzieci korzystanie z uslug prostytutek utrzymywanie konkubin alkoholizm narkomania pedofilia zerowanie na ludzkich nieszczesciach ( pogrzeby) np pedofilia marnotrawienie kasy na swoje przyjemnosci przekrety w Banku Watykanskim za co zamierzal sienwziasc Albino Luciani ( Jan Pawel I ) i dzien po tej rozmowie zaleziono Go martwego hazard budowanie za pieniadze parafian wystawnych domow samochodow etc etc

Gość typowe na kafeterii
sos zapodał konkretny argument, i wszyscy robiący znak krzyżowców w tramwaju uciekli 😴

Coraz wiecej osob odchodzi od kk i bardzo dobrze moim zdaniem. Slub plac chrzest plac bierzmowanie plac zapowedzi plac chrzciny plac pogrzeb plac etc etc. Spojrzcie na ksiezy na ich ciuchy domy czym jezdza za to co łaska a co glupi ludzie daja..... Oczywiscie nie mowie o tych najbardziej znanych Jankowski Rydzyk wezcie sobie chocby proboszcza. Nie mowie ze nie ma ksiezy z powolania owszem sa ale to ulamki procentowe. Skoro do jasnej ciasnej z racji wykonywanego zawosu slubuje czystosc ubostwo niech sie tego do cholery trzyma bo chyba wie na co sie decyduje

dobnie z lekarzami Przysiega Hipojratesa coraz czesciej jest pustym slowem niczym innym :(.... iewielki odsetek lekarzy pomaga jak tego wymaga przysiega

Nie popadajmy w skrajnosci nie mowie o chlebie z woda ale o ich ogolnym zachowaniu i postawie roszczeniowej i pedzie na kase. Czy Jezus bral pieniadze za to czego nauczal????