Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona M

Nie mam pieniędzy na lekarza - POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość wystraszona M

Od 3 miesięcy chodzę z jakąś chorobą. W ciągu tych 3 miesięcy, 2 razy miałam przez tydzień biały katar, który kończył się trzydniowym schodzeniem krwi z nosa... teraz nie mam kataru, ale cały czas przełykam jakby flegmę z nosa, dzisiaj wstaję i znów krew, ucho przytkane, brzydki zapach z ust. Pracuje nielegalnie w obcym mieście, jestem sama i idzie się załamać przy takim stanie rzeczy, proszę pomóżcie mi jakoś, rozjaśnijcie sytuacje, czy to coś groźnego czy zwykłe zatoki?

Gość pracujesz na czarno
a nie zarejstrowalas sie jako bezrobotna?! duzy blad! bez prawa do zasilku przyslugiwal by tobie lekarz a tak pozostaje radzic sobie samemu

Gość matrika
to zapewne zatoki. też to mam. weź sól - zwykłą najzwyklejszą. wsyp na patelnie i podgrzej żeby była bardzo bardzo ciepła. zawiń ją w szmatkę i połóż sobie na czole aż wystygnie. powtórz to tyle razy aż katar zniknie. zrób tak kilka razy. zatoki się osuszą i będzie spokój. sposób sprawdzony i praktykowany przeze mnie od wielu lat, polecam :) zdrówka!

Gość wystraszona M
Próbowałam się zarejestrować, ale..... nie wiem czy czytaliście jak to jest w Krakowie. Żeby się zarejestrować trzeba od 6 rano koczować pod Urzędem, bo rozdają numerki (jak dla bydła...) 3 razy się tam wybrałam, najpierw byłam o 9, później o 8, ostatni raz wstałam o 5 rano, 6:00 wsiadłam w tramwaj i o 7 rano byłam na miejscu. Niestety... za późno, bo numerki były rozdane :( Poczytajcie jak nie wierzycie, jak się mieszka w tym "KRÓLEWSKIM" mieście 😭 http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35820,8998623,Listy__Moja_wizyta_w_krakowskim_urzedzie_pracy.html

Gość kkkiiikkkaaa
Będziesz mieć mozno przesrane jak od tych choróbsk rozwiną ci się jakieś powikłania typu zapalenie płuc i wylądujesz w szpitalu. Zdajesz sobie sprawę jakie to są koszty?

Gość wystraszona M
Dzięki matrika, mam dzisiaj wolne to spróbuję tej metody. No właśnie obawiam się powikłań, ale nie jestem w stanie nic zrobić. Jestem sama, w obcym mieście i nie mam pieniędzy po prostu! Cała wypłata idzie na wynajęcie pokoju, a umowy o pracę nikt dzisiaj nie chce dać, NIKT! :(

Gość wystraszona M
Ptasiek nastroszony a co ty GNOJU sobie myślisz, że ja bym nie chciała pracować uczciwie? Że nie chciałabym mieć umowy o pracę? SKURWYSYNU JEDEN uważaj na słowa, bo pewnie nie masz pojęcia jak w tym kraju żyje się młodym, rozpoczynającym samodzielne życie ludziom...

Gość sama widzisz
skopalas. bylas za pozno! tak jest wszedzie. a to bardzo wazne zarejstrowac sie. lekarz darmo! reszta z up to gowmo.

Gość kkkiiikkkaaa
To sie jednak postaraj zarejestrowac w tym urzędzie. Kurcze bez pieniędzy i ubezpieczenia w tym kraju można pójśc z torbami, a nigdy sie nie przewidzi jakiegos wypadku albo własnie powikłań po przeziebieniu. Potem ci wystawia za leczenie szpitalne rachunek na kilka tysiecy i do usranej śmierci bedzie sie to za toba wlokło.

Gość świetne masz życie dziewczyno
możesz zdechnąć pod płotem i nikt cię nie uratuje hehehe bo nie płacisz :P rób tak dalej to daleko zajdziesz ;)

Gość a ty ptasiek na patelnie!
jestem podatnikiem i uwazam, ze do pomocy lekarskiej kazdy powinien miec dostep. nawet za moje podatki! skopalas autorko zobacz czy jeszcze mozesz zarejestrowac sie w up

Gość wystraszona M
Pewnie, że mogę, ale od poniedziałku do piątku i muszę na to poświęcić 3-4 godziny i niestety, ale mój "wspaniały" pracodawca się na to nie zgodzi. Już 3 razy mnie wypuścił i powiedział dość.

Gość koza janki
tak,chora jest rejestracja w up.Stałam ostatnio w Wwie od 8 do 15.30 by sie zarejestrowac..

Gość ale musisz!
najwyzej naklam mu by wziasc wolny dzien i zalatwic! czatuj pod up chocby o 4

Gość sipsi
idz do apteki , poproś antybiotyk , tylko poczekaj jak nikogo nie będzie przy okienku , powiedz w jakiej się znalazłaś sytuacji mi się zdażało tak kupować

Gość kkkiiikkkaaa
I niby jak apteka się potem ma rozliczyć z tego antybiotyku?:)

Gość m____AQQEEV
współczuje u nas nie ma kolejek do rejestracji w pup gora dwie ,trzy osoby. masz h******go pracodawce rozumiem ze nie chcesz sie z nim wcinac w konflikt bo mozesz stracic prace,ale sprobuj mu to wytlumaczyc ze boisz sie konsekwencji bo nie leczysz sie i jesli sie cos stanie to bedzie odpowiedziany za to albo anonimowo naslij na niego urzad skar ze zatrudnia nielegalnie pracowników.Wtedy najprawdopodobniej da ci umowe

Gość m____AQQEEV
oj a co do aptek to zdarza sie ze dają leki bez recept