Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda1989a

czy to niedoczynność tarczycy?

Polecane posty

Gość mloda1989a

Witam. Mam 22 lata i zauważyłam takie objawy: czuję się na wysoką gorączkę (łzawienie oczu,dziwne uczucie w żołądku) a mam 36,6 wieczorami 37. Mam czasami dyskomfort w żołądku, raz miałam temp.38 i nudności. Mam czasami zaburzenia widzenia typu iskry przed oczami, albo widzenie przez mgłę,zamazywanie liter na monitorze itd. Ponadto mam co prawda nie pod pachą ale obok malutką kulkę pod skórą. Czasami mnie pobolewa duży palec u nogi przy dotyku. Bardzo źle znoszę mróz na dworze tzn jak stoję przed sklepem z psem i czekam na kogoś to się denerwuję że marznę. Teraz doszło drapanie w gardle. Czasami mam trudność w oddawaniu stolca tzn wychodzi z trudem. Zażywałam przez 3 miesiące lek przeciwpsychotyczny i martwię się że on spowodować niedoczynność a najbardziej to się boję tycia, które może mnie czekać a bardzo chcę schudnąć ok 15 kg:/

Gość piwko booooo......
Zbadaj poziom TSH(ok.20 zł)na życzenie,w laboratorium.Jest to test z krwi.Podwyższone może oznaczać niedoczynność tarczycy.Gorączka,powiększony węzeł chłonny-to jakiś stan zapalny pewnie.Problemy z widzeniem,uczucie chłodu-to niskie ciśnienie może też od tarczycy.A może syndrom ucznia szkoły medycznej-znajdowanie u siebie objawów wszystkich chorób?:)

Gość mloda1989a
Odkąd natrętnie zaczęłam myśleć o raku to pojawiły się te objawy a tej choroby czyli niedoczynności się boję szczególnie bo chcę być szczupła i mieć włosy do pasa:/