Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

golaaa_s

Ciąża, nie ciąża ??? Testy kłamią ???

Polecane posty

Witajcie. Mam pewien problem ... Od jakiegoś czasu z mężem się nie zabezpieczamy. Zawsze wcześniej miałam w miarę regularne okresy (góra 2-3 dni różnicy), jednak teraz nie mam okresu od prawie 50 dni. Ostatnią miesiączkę miałam 31.12.2010, a teraz mamy 19 luty ! Dzień po spodziewanym terminie miesiączki zrobiłam test - wynik negatywny, po tygodniu zrobiłam kolejny test - również wyszedł negatywnie. Od tego czasu minął już kolejny tydzień i okresu jak nie było tak nie ma. Muszę jeszcze dodać, że mniej więcej na przełomie styczeń/luty miałam kilkudniowe skąpe plamienia (beżowe). Wczoraj po stosunku zauważyłam delikatne krwawienie, dzisiaj znowu mam małe plamienie (ale już nie krew). Powiedzcie mi co to może być ? Jeśli ciąża - dlaczego testy wyszły negatywne ? Jeśli choroba, to co to takiego ? Zapisałam się do ginekologa, ale muszę czekać prawie 2 tygodnie :(

Gość hmm bylo duzo
mozo masz jakies problemy hormonale idz lepeij do ginekologa bo tu nikt ci nie powei co to jest czy ciaza czy nie ciaza ciaza nraczej nie na 100%

Wszystko jest możliwe najlepiej jest zrobić test z krwi beta hcg koszt 25-30 zł. Testy płytkowe mogą być czasem uszkodzone (no tak dwa to byłoby raczej niemożliwe). Czasem przy niektórych ciążach hcg jest niskie i testy płytkowe go nie wykrywają lub ciąża nie rozwija się prawidłowo.

ginekolog może wykryć ciąże na usg dopochwowym 5-6 tydzień a przez powłoki brzuszne 8 tydzień. wcześniej podczas badania może stwierdzić jedynie powiększoną macicę (tak jest przy ciąży ale także przy zbliżającej się miesiączce)