Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yubgghhuyghuy

wszyscy tak narzekaja na komune a nie bylo wtedy takiego egoizmu, agresji,

Polecane posty

Gość yubgghhuyghuy

chamstwa wsrod mlodych ludzi, proznosci glownie wsrod kobiet, tepoty wsrod mlodziezy. Mowcie co chcecie ale pamietam te czasy, JEDNAK BYLO troche wartosci wtedy ktore ludzie przestrzegali. Teraz 20 paro latek pokrzykuje na 60 latka, 30 latek przepchnie w przejsciu albo pouczy 70 latka, porazka co za czasy

Gość abf
wtedy nie bylo mediów i internetu

Gość yubgghhuyghuy
w czasie spowiedzi zaglądam księdzu pod sutannę po czym dokonuję na nim zuchwałej kradzieży kieszonkowej:classic_cool: a kiedyś to nie do pomyślenia

Gość abf
księza kiedys byli tacy sami tylko nikt o tym nie mowil a lud wiejski wierzyl i wierzy nadal we wszystko

Gość yubgghhuyghuy
jem własne odchody

Gość yubgghhuyghuy
wreszcie sie moge wyszaleć, udając 30 latka przepycham 70 latków w przejściu

Gość gizelllda31
wtedy sostalabym m2 z ciemna kuchnia ze społdzielini, a teraz mieszkan na wynajmie za 1300 plus ołaty , kredytu nikt mi nie da , ajak by dał to na calezycie spłata. komuna chociaz chaupy zalatwiała.

Sluchajcie super niani to bedziecie miec super pokolenie wychowywane bezstresowo. Mnie to ni zieje ni grzeje nie mam dzieci :)

Gość autor ma 100% racje
popieram. A tepych szczyli gazowalbym w oswiecimiu

Gość juz po tych zenujacych
podszywach widac jaki poziom reprezentuje obecnie mlode pokolenie. Zalosne i smieszne jednoczesnie, ale tylko w kontekscie tychze ludzi :D

Gość nerozum iem zycia
zamilowanie do alkoholu pozostało w naszej krwi

Wystarczy poobserwować co się w gimnazjach teraz dzieje.

Gość tez cos dodam od siebie
offerma :) popieram w pelni

Gość nerozum iem zycia
no i te chaty dawli ze spoldzielni , ateraz kredyt na 50lat brac musze.

Gość kelner:)
było to samo tylko od innej strony i w innym kolorze:)

Gość tyle że za na mieszkanie
zktóre "dawali " ze spoldzielni zapisali mnie rodzice w kolejke, gdy byłam 16latką a dostałam, kiedy mialam 34, do tego czasu mieszkalam z mezem w małym pokoju przy rodzicach ( dzieci nie mielismy, bo gdzie by je zmiescic ...i to było normą) Co do mlodziezy- wychowywana jest przez rodzicow , wyrosłych w komunie. A ci, co byli młodzi w komunie, byli wychowywanie przez "przedwojennych " rodziców. To tak do przemyslenia...

Gość nerozum iem zycia
ale dostałas- aj mam 38 i szdnych szans na chaupe.. nawet n kredyt bo mi nikt nie da

"Elina Aberg ze szwedzkiej młodzieżówki Zielonych mówi, że tradycyjna rodzina należy w Szwecji do przeszłości, natomiast przyszłością jest poligamia. Taki postulat zgłosiło oficjalnie kierownictwo jej ugrupowania. Pojawiają się nawet pomysły, by zdelegalizować rodzinę w ogóle jako instytucję ze swej natury opresywną i dyskryminacyjną." Ostre. Mam nadzieję ze w Polsce do takich wynaturzeń nie dojdzie.

Gość Jeżelki komuś w danym kraju
się nie podoba to z niego emigruje,chyba,że zakażą emigracji wtedy to już jest reżim z którym należy walczyć.Obywatel i tak nie ma żadnego wpływu na trendy społeczno gospodarcze.

Gość tyle że za na mieszkanie
Nie "dostałam" tylko przez wiele lat rodzice na to wplacali, potem ja. A i tak dobrze,ze w ogole rodzice wpadli na to,zeby mnie zapisac do spóldzielni i akurat mieli na pierwsze wplaty( co nie było takie oczywiste). I pamietam te upokarzajace chodzenie do spóldzilni, wypytywanie sie o terminy ( 18 lat czakania), prezesa łapówkarza - dokładnie jak w Alternatywy 4. Teraz ostatecznie mozna wyjechac zarobic za granice, wtedy nie było takich mozliwosci. Teraz jest jednak mozliwosc wybicia sie, zarobienia, gdy sie jest bardzo pracowitym i ma poukladane w głowie( widze po własnych dzieciach), wtedy była "urawniłowka" - "czy sie stoi , czy sie lezy, 2 tysiace sie nalezy" Na ogól mieszkalo sie w mieszkaniach po dziadkach , wiec podobnie to dziala jak i teraz ( choc wtedy nie dalo sie ich normalnie dziedziczyc)