Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karollliiiinkaaaaa

Pamietacie blog o chorej na raka dziewczynie?

Polecane posty

Gość karollliiiinkaaaaa

Jej maz tu zalozyl kiedys,wiecie moze czy zyje? Przypomnialam sobie o nich i nie wiem jak znalezc ten blog.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karollliiiinkaaaaa
taka ładna,delikatna blondynka,no pomozcie bo bedzie mnie to meczyc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karollliiiinkaaaaa
to nie ona,ale przykro ze jest wiecej takich tragedii,tamto malzenstwo nie mialo dzieci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rak jest wyleczalny
OMEGA-3 A CHOROBY N O WOT WO ROW E Obecnie choroby nowotworowe są jedną z głównych przyczyn zgonów w Europie i Ameryce Północnej i niewątpliwie można je zaliczyć do grupy chorób cywilizacyjnych. Problem ten coraz częściej dotyka również Polaków, w tym, co gorsza, także dzieci. Jak skutecznie bronić się przed nowotworami oraz jak w5pomagać ich leczenie?To pytanie stawiane jest przez wielu lekarzy i naukowców już od wielu lat. Powszechnie wiadomo, że stres, patenie papierosów, niezdrowe odżywianie, praca w szkodliwych warunkach i ogólne zmęczenie znacznie przyczyniają się do powstawania chorób nowotworowych. Aby uchronić się przed nimi warto przyjrzeć się swojej diecie i zacząć wzbogacać ją w składniki odżywcze, które pomogą uchronić nas przed rozwojem tych chorób. Do takich składników, które niewątpliwie na stałe powinny zagościć w naszej diecie, zalicza się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) z rodziny omega-3. Kwasy te nie są wytwarzane przez organizm człowieka i dlatego jedynym ich źródłem jest nasze pożywienie. Są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Stanowią ważny budulec strukturalny błon komórkowych, odpowiadając za ich prawidłową budowę i czynności. Zaburzenia składu błon komórkowych powodują zakłócenia w wymianie elektrolitów, przekazywaniu sygnałów między komórkami oraz zaburzenia w transporcie np. leków do wnętrza komórek.W wyniku przemian metabolicznych z NNKT syntetyzowane są hormony tkankoweeikozanoidy: prostaglandyny, prostacykliny, leukotrieny I tromboksany, dzięki czemu uczestniczą w regulacji procesów zapalnych i immunologicznych. W profilaktyce chorób nowotworowych istotna jest również odpowiednia proporcja między kwasami omega-3 i omega-6. Oba kwasy NNKT działają antagonistycznie w stosunku do siebie. Kwasy omega-3 wykazują silne właściwości przeciwnowotworowe, natomiast kwasy omega-6 w dużych ilościach stymulują podziały komórek nowotworowych. Dlatego też tendencja do występowania nowotworów jest większa u osób z niedoborami kwasów omega-3 w organizmie. Jedną z pierwszych osób, które wykazały przeciwnowotworowe działanie kwasów omega-3 była niemiecka biochemik, dr Johanna Budwig. Prowadząc przez kilkadziesiąt lat swoje badania pokazała, iż osoby stosujące opracowaną przez nią dietę bogatą w kwasy omega-3 bardzo rzadko chorowały na nowotwory. Natomiast stosowanie tej diety u osób chorych znacznie ograniczało wzrost guzów nowotworowych, a w niektórych przypadkach wręcz cofało chorobę. Rezultaty te były wynikiem jedynie zmiany sposobu odżywiania i wprowadzenia diety, której podstawą jest olej lniany bogaty w kwasy omega-3 spożywany w formie pasty z białym serem oraz antyoksydanty, błonniki węglowodany złożone. Dr Budwig stosowała z powodzeniem swoją dietę nawet wśród pacjentów, którym akademicka medycyna nie była wstanie już pomóc. Obecnie wyniki badań naukowych potwierdzają przeciwnowotworowe właściwości kwa-sów omega-3. Działanie to dotyczy przede wszystkim raka prostaty, piersi, wątroby, jelita grubego, trzustki i żołądka. Badania prowadzone na komórkach in vitro, zwierzętach oraz ludziach wykazały przynajmniej kilka mechanizmów przeciwnowotworowego działania omega-3. Kwasy te mogą hamować podziały komórek nowotworowych i powodować ich śmierć na kilka różnych sposobów, powodując m.in.; cytolizę czy rozpad komórek nowotworowych po: wpływem produktów ich utleniania oraz apoptozę, czyli naturalną, programowaną śmierć komórki. Ponadto dostarczanie organizmowi kwasów omega-3 pozwala na wbudowywanie ich do błon komórkowych, dzięki czemu poprawa się ich funkcjonowanie co ułatwia m.in. wnikanie leków przeciwnowotworowych i zwiększa skuteczność ich działania. Kwasy omega-3 hamują również : angiogenezę, czyli powstawanie naczyń krwionośnych w rozwijającym się guzie nowotworowym. Powoduje to odcięcie dostępu pożywienia potrzebnego szybko namnażającym się komórkom nowotworowym i w konsekwencji obumieranie guza nowotworowego. Wykazano również ,że kwasy omega-3 oraz wytwarzane z nich związki hamują przerzuty, co nie pozwala na rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych w organizmie. Wiedza na temat przeciwnowotworowych właściwości kwasów omega-3 z każdym dniem jest coraz większa i trafia do rzeszy wielu ludzi, co pozwala patrzyć w przyszłość z nadzieją, iż związki te staną się istotnym elementem profilaktyki leczenia chorób nowotworowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karollliiiinkaaaaa
dziękuje bardzo to o P. Adrianne mi chodzilo,jak ja sie ciesze,ze ona zyje !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa WACH, Poznań
NOWOTWÓR/INFO. (BIOLOGICZNA POMOC !!). ***** CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, MOŻNA PAKOWAĆ PRÓŻNIOWO: Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez PONAD 1 ROK. Energia biologiczna tj. 80% ENERGII (niskie węglowodany), na tzw. TRASY, wycieczki, dalekie wyjazdy czyli: LOGICZNA, ZDROWOTNA KONIECZNOŚĆ. Również AKCJE POMOCY HUMANITARNEJ !! OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW): Każdy CHLEB wg opracowań IRL KRAKÓW tj. upieczone MINI CHLEBKI, mielimy (mikser) uzyskując tzw. OKRUSZKI czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem ENERGII dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku/24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego !!). PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; ***** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/index6.php 5.TEMAT. ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php Biologia, medycyna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×