Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska podwojna juz niedlugo

Jak sie liczy date porodu i czas trwania ciazy?

Polecane posty

Juz sama nie wiem. Zawsze myslalm, ze ciaza trwa 266 dni od dnia zapolodnienie i 280 od ostatniej miesiaczki. A tu lekarz mi policzyl date porodu na 41 tygodni od daty ostatniej miesiaczki. Czyli rtydzin dluzej niz te 280 dni! Pryz pierwszym dziecku bylo podobnie. Wkoncu i tak sie urodzilo 2 tygondie przed tym wyliczonym terminem tzn w 39 tygodniu od odstaniej miesiaczki i w 37 tygodniu od daty zpalodnienia. Czyli w terminie. 260 dni od zaplodnienia. A jak toi bylo/ jest u was? Sa jakies standarty liczneia daty porodu? Szczerze to jzu niewel z tego rozumiem.

Gość qqqqqwertyuiokj
liczy się od daty ost @. ciąża trwa 40tyg. +,- 2 tyg w każdą stronę.

to dlaczego mi liczyli 41 tygodni od ostatniej miesiaczki? wlasnie tego nie rozumiem .

A u nas jak wyliczaja date porodu to licza 9 miesiecy i 2 tygodnie :P Zaden kalkulator nie zgadzal mi sie z tym co mi wyliczyl moj gin i co z USG wychodzilo... a termin koncowy sie zgadzal z wyliczeniami gina :)

zglupiama juz pzl: czy tc = tygodnie od ostatniej miesiaczki?? czy tez tc sie liczy tygodnie do ostatniej miesiaczki -2??

dizekiza link: cl jseraz jestem w 10 tygodniu ciazy ( liczac od ostatniej miesiaczki) to pierwszy trymestr konczy sie za 2 tygodnie czy dopiero za 4 tygodnie?