Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgfgfgfbbbb

Luteina, pytanie, miał ktoś tak?

Polecane posty

Gość dfgfgfgfbbbb

Dzisiaj endokrynolog przepisała mi luteinę na wywoałanie miesiaczki, są to tabletki podjęzyczne, ale mam je stosować dopochwowo! Dlaczego nie zapisała mi dopochwowych skoro takie występują tylko podjęzyczne? ;/ I na pewno nie pomyliłam się, bo kilka razy mi to mówiła napisała na recpcie, że podjęzyczne a dała mi jeszcze kartkę z rozpoznaniem i jak stosować to jest napisane dopochwowo!

Gość dfgfgfgfbbbb
up

Gość aneczka z okieneczka
Gin napisała Ci tak na pecepcie na pewno z bardzo prostego powodu, louteina do ssania (pod jezyk) kest refundowana, kosz opakowania koło 3-4 zł teraz może troche więcej, bo już bardzo dawno nie kupywałam, a dopochwowa nie jest refundowana, właściwie nie wiem dlaczego, bo skład jest dokładnie ten sam i opakowanie kosztuje miedzy 30-40 zł w zależności od apteki. Ja przez całą ciąże dostawałam recepte na luteine pod język, a aplikowałam ja dopochwowo, bo mi xwyczajniej wygodniej było i wchłanianie jest lepsze, bo omijasz zołądek..

perzepraszam za literówki, klawiatura mi zwariowała, mam nadzieje, ze zrozumiałaś o co chodzi, pozdrawiam

Gość dfgfgfgfbbbb
aha bardzo dziękuję za wytłuamczenie :) Mam jeszcze pytanie, może głupie Ci się wyda...niegdy nie stosowałam żadnych środkoów dopochwowo...jak głęboko i w jaki sposób najlepiej aplikować tę tabletkę?

Ja brałam luteinę w 32 tygodniu ciąży ale żeby powstrzymać skurcze. A tą tabletkę najlepiej jak zaaplikujesz na głębokości całego wskazującego palca, przynajmniej mi tak lekarka kazała aplikować .

tyle ile sięgniesz palcem :-) Tak zupełnie płytko nie radze bo może wypaść i lepiej załóż też wkładke, bo lutelina się pieni jak się rozpuszcza i brudzi bielizne. Powodzenia w walce z nierególarnymi cyklami, oby się udało jak najszybciej!!

Gość dfgfgfgfbbbb
Nie dziękuję, oby:) A Wam mamusię życzę samych cudownych dni z Waszymi szkrabami :) I szczerze zazroszczę takiego szczęścia.

poczekaj, jeszcze troche i sama bedziesz się cieszyć z każdej kupki..