Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie kumata

Dlaczego uwazacie ze kazdy MUSI studiowac

Polecane posty

Gość nic nie kumata

Mam wrazenie , ze juz dzis wszystkim totalnie wali , nie ma w Polsce czlowieka , ktory by sie na studia nie wybieral , a w zasadzie po co to robicie , jesli potem jedziecie do Angli na zmywak , do Holandi staruszkom tylki pucowac, albo pracujecie w Biedronce!!!!! Ludzie studia sa dla tych madrzejszych , zaden kraj nie bedzie zatrudnial tylko inzynierow , sami sobie te glupote robicie , niedlugo stroz bedzie musial miec mature!!!!!!

dlatego ja pojde na studia, jak juz 100% zdecyduje na co i wyjde na prosta, znaczy mieszkanie i prace, z ktorej mnie zaraz nie wywala. o ile w ogole pojde.

Gość nic nie kumata
i myslisz ,ze ta praca bedzie odpowiadala Twoim kwalifikacja?

Gość bo to moda
zobacz ilu ludzi idzie na zaoczne tylko po to, żeby mieć papierek, a wiedzę ma zerową

Gość na czym polega ta praca?
chyba facet Cie nie zaspokoil ostatnio co?

Gość justyna aa
studia nie są ważne ważny jest pomysł na życie jak masz plan to już jest sukces:)

Gość nic nie kumata
Kiedys slabi szli do zawodowek i wylepiali tapetami mieszkania, sredni szukali liceow i technikow , a dobrzy Lo i studiow, teraz co chwile slysze , ze jacys znajomi , co to z klasy do klasy sie przeciagali , dorabiaja matury wieczorowo , by isc studiowac!!!!!! Ja rozumie trzeba sie czyms zajac na bezrobociu , ale co sa warte studia , jak kazdy je ma , wtedy nikomu nie zapewnia lepszego startu!!!!

Gość nic nie kumata
facet dobrze mnie zaspakaja , bo sie na studiach nauczyl :P

Gość mmmiki
Nie każdy ale wiem z dobrych źródeł że naszym ministrom szkolnictwa wyższego marzy się żeby 80% Polaków miało licenjat- ale czy ten papier wtedy będzie mieć jakąś wartość- sami sobie odpowiedzcie. Pytanie kto będzie naprawiał wtedy kanalizację, kto będzie budowlańcem itp. Jak ktoś lubi biżuterię to zapraszam na blog http://ujek-dobra-rada.blogspot.com/2011/02/zawieszki-na-rozowo.html

Gość aawerka
"do Holandi staruszkom tylki pucowac" - hahahahahah :D:D:D

Gość nic nie kumata
na zachodzie juz teraz rozni fachowcy , zarabiaja lepiej od tych z papierami - no nie mowie o bankowcach i managerach, ale Ci tez nie zawsze dyplom maja!!!!

Gość bo myślą że jak dyplomem machn
ą pracodawcy przed nosem, to ten panie z wrażenia i wyskoczy z grubej kasy, żeby tylko ich mieć w zespole.... po czym następuje ostre zderzenia z rzeczywistością :D czyli z tym, ze nikt za wirtualne umiejętności nie zapłaci ani złamanego grosza, a pracodawcy oczekują konkretnych umiejętności i doświadczenia...no i lądują na zmywaku pod Londynem :D

Gość na czym polega ta praca?
na studiach sie nauczyl? o ho ho to az tyle kolezankek wybzykal?

Gość może bardziej po polsku zadać
może po to te studia, żeby nie robić tak koszmarnych błędów jak ty niekumata :( Rozumiem, że co najmniej z 15 lat uczysz się już języka ojczystego i piszesz kwalifikacjĄ zamiast kwalifikacjOM, ja rozumiĘ zamiast ja rozumiEM. Wstyd!!!!!

Jeśli ktos wybiera taki kierunek po którym nie ma pracy np socjologie czy pedagogike to lepiej na takie studia nie iśc . co prawda każdy może je prawie skonczyć ,ale co z tego ? To juz lepiej iść na jakieś studium związane z konkretnym zawodem np fryzjerka czy kosmetyczka czy cokolwiek.. To się może bardziej opłacić niż takie studia ale studia przyszlościowe typu medycyna, prawo, architektura , farmacja ,fizjoterapia itd warto studiować

Gość ja a co
a chocby po to , aby takie glaby sie nie mnozyly, ktore pisza "Twoim kwalifikacjĄ" zamiast "Twoim kwalifikacjOM" :O ja pierdole , podstawowych zasad jezyka ojczystego nie znac

Gość nic nie kumata
moze bardziej zawsze sie jakis upierdliwiec ortograficzny znajdzie !!!! A bujaj sie :P na czym polega cwiczenie czyni mistrza!!!

Gość Moskalik
siłOM i godnościOM osobisTOM

Gość ja a co
:D o, widze juz ktos zwrocil uwage

ale ludzie nie myślą no i tak to potem jest .. poco konczyć 10 łatwych kierunków jak nic z tego nie ma? co z tego ,ze na takiej pedagogice ktoś ma same 5? Nie każdy musi studiować i uważam ,że studia nie są miarą inteligencji itd , ale z drugiej strony kiedy nie masz skonczonych dobrych studiów musisz mieć bardzo dobra głowę do interesów ,albo dużo szczęścia żeby się wzbogacić.. albo prowadzić lewe interesy

Gość ja a co
wole byc upierdliwcem niz tępakiem :D pewnie nie wiesz o co chodzi bo slowo to funkcjonuje w twoim slowniku jako "tempak" :D

Gość nic nie kumata
ja a co jak wiadomo prawidlowa ortografia zapewni ci sukces w pracy malarza, a jak masz tyle czasu , by zajmowac sie wylapywaniem , to widocznie nie masz nic lepszego do roboty , jak zasilek?

Gość bo myślą że jak dyplomem machn
prawo wieczorowo i medycyna prywatnie :D ...już ostatnio z takimi cudami się spotkałam - jeśli to ma być przyszłościowe, to przepraszam :O

Gość Moskalik
.... można wykładać chemię. W Biedronie.

w afryce ludzie są analfabetami, nie mają wykształcenia i zobacz co tam się dzieje, chcesz żeby w polsce było to samo? bardzo dobrze że ludzie chcą się kształcić, będzie mniej analfabetów którzy nie mają pojęcia gdzie leży polska, ile to 6*7 albo kiedy zaczęła się II wojna światowa

Gość nic nie kumata
mniejsza o mojom ortografię. Zadałam pytanie - po co każdy ma stódiować? Ludzie bez studiów rozumią czasem więcej od tych s papierkiem. Dlaczego wszyscy teraz studiujom? Czy dzięki dyplomowowi coś zyskajom?

ja studiuje akurat prawo dziennie ,ale uwierz mi ,że osoby z mojej uczelni na studiach wieczorowych i zaocznych wcale nie mają lżej. tyle samo olewa egzaminy, mają je u tych samych wykładowców... tak samo z medycyną płatną bo nie ma czegos takiego jak medycyna prywatna Nie wiesz ile nauki jest na medycynie . ja nie studiowałam ,ale znam ludzi co studiują więc wiem . Nie dość ,że płacą na płatnych 16 tys na rok ,albo więcej to wiele z nich odpada

ja studiuje akurat prawo dziennie ,ale uwierz mi ,że osoby z mojej uczelni na studiach wieczorowych i zaocznych wcale nie mają lżej. tyle samo oblewa egzaminy, mają je u tych samych wykładowców... tak samo z medycyną płatną bo nie ma czegos takiego jak medycyna prywatna Nie wiesz ile nauki jest na medycynie . ja nie studiowałam ,ale znam ludzi co studiują więc wiem . Nie dość ,że płacą na płatnych 16 tys na rok ,albo więcej to wiele z nich odpada

Gość nic nie kumata
znajomosc ortografii nie swiadczy o wysokiej inteligencji ,wszystkiego mozna sie na pamiec , bez zrozumienia nauczyc!!!! Ale pomyslec -to sztuka !!!! :O

Gość ja a co
no ciekawe po co ci ortografia w zawodzie malarza :D wiesz jak sie patrzy na czlowieka na wyzszym stanowisku , ktory robi takie podstawowe bledy? jesli nie potrafil przyswoic kilkudziesieciu zasad poprawnej polszczyzny, tzn., ze nie przyswoi rzeczy o wiele trudniejszych i nietegi ma umysl, a wylapywac nie musze, poprostu je widze , bo znam zasady polskiej pisowni