Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama osmiomiesieczniaka

nie wiem czy wszystko ok-napiszecie?

Polecane posty

Co potrafią/fiły wasze dzieci w tym wieku? Wiem,że kazde rozwija sie inaczej ale chciałabym wiedziec....

Gość moja corka ma 8,5 miesiaca
sama podnosi sie do siadania, obraca, probuje wstawac na nogi jak ma sie za co zlapac,nie wiem co napisac.Co chcialabyś wiedzieć?

8 miesięcy kończy jutro;) Szybko raczkuje, wstaje, chodzi dokoła łóżeczka, woła mama i baba, mama świadomie;) bo jak mnie widzi. Wchodzi po schodach ;/,pije z niekapka sam,pokazuję kosi-kosi i czasem papa jak widzi,że wychodzę,umie zapalać światło,wie,że jak wciśnie to trzeba się odwrócić i zobaczyć czy się pali,to samo z pilotem od tv. Ogólnie dość szybko się rozwija.

Martwię się bo mój sam nie wstaję do siadania,jak się go posadzi to siedzi,prubóje raczkowac ale ciezko mu idzie,lekarz mowi ze wszystko ok ale ....

niech ktoś jeszcze sie odezwie,MissM ładnie ci sie maluch rozwija.Pozazdroscic tylko. Moze moj jest tak leniwy bo jest tlusciutki,wazy 10kg przy wzroscie 69;(A ile mirza i waza wasze?

Gość edfsxcz
każde dziecko roziwja się inaczej,moja córa jak miała 8 miesięćy siedziała z podparciem,zaczynała raczkować...a syn chodzil w koło kojca,tańczył....nie ma reguły

Gość moja ma 7,5 miesiaca
i raczkuje podnosi sie sama do siadania, wstaje, chodzi za raczki, mowi mama, tata, baba, czasem papa, robi papa, i daje "czesc" raczka.

moja za tydzien konczy 8 miesiecy, nie poprawilam w nicku:)

Mój też 10 kg waży ale wyższy jest-jak go rozbieram to mi się płakać chce taki chudy:( ale to od tego biegania chyba. Ma chyba 78cm

moja wazy teraz ok 8 kg i mierzy ok 65-67 cm. tzn tak ja mierza babki w przychodni ale ma raczej wiecej cm bo nosi ciuszki juz na 74/80

Gość nie czytaj wypowiedzi
mam na kafe, bo wyjdzie ci, ze twoje dziecko jest opóźnione o 2 lata :D

wstawac do siadania to bedzie po skończonym 9 miesiącu nie nakręcaj się kobieto i ciesz, ze masz zdrowe dziecko mój jak skończył 7 posadzony siedział świetnie, ale sam nie usiadł, dopiero po 9 mies. zaczął wstawać w łóżeczku po koniec 8 mies., teraz ma 13 i biega jak szalony Twój synio na wszystko ma jeszcze duuużo czasu

i nie bądź zazdrosna o umiejetnosci innych dzieci, bo kiedyś moze być odwrotnie kochaj swoje dziecko i nie doszukuj się nieprawidłowości

Ja kocham swoje dziecko i nie doszukuję sie jakis niedorozwojow, kazdy czasem porownuje i nie ma co sie oszukiwac

nie pisałam o niedorozwoju a z porównywania to już dawno wyleczyłam sie

nie ma co porownywac, znajomej dziecko siedzialo dopiero ok 9 miesiaca samo. moja bardzo dlugi czas nie chciala lezec na brzuchu, nie podnosila wcale glowy i martwilam sie strasznie ze bedzie cos nie tak, a wsyztsko jest w p[orzadku i nowe rzeczy robi bardzo szybko

no właśnie mój syn już w 2 mies pięknie i wysoko trzymał główkę leżąc na brzuchu (chociaż nie cierpiał na nim leżeć), a córka koleżanki dopiero pod koniec 4 uniosła (martwili się, że potrzebna będzie rehabilitacja), a później jak z kopyta ruszyła to wszystko miesiąc wcześniej robiła od mojego malucha - młodsza jest o całe 2 dni także nauczyłam się, że na wszystko przyjdzie czas

moj osiem miesiecy skonczyl 12.sam siedzi dosc dlugo ,raczkuje (zazwyczaj do tylu)ale do przodu tez;),sam sie podnosi ,przekreca,probuje stawac na nogi,z tym swiatlem o ktorym kolezanka z forum wyzej pisala to identycznie reaguje ;) ,powoli zaczyna wypowiadac takie slowa jak mama ,baba ,gaga .Nie jestem w stanie wszystkiego napisac ale mysle ze sie dobrze rozwija.Autorko kazde dziecko jest inne ,inaczej sie rozwija i w innym tempie.pozdrawiam

Czarna,wysoki ten Twój synek, ale pewnie taki chudy jak mój... Dziecko znajomej zaczeło raczkować wtedy kiedy mój a jest 5mies starszy, wzrost ten sam ale gabarytowo chyba 2razy większy. I nie oszukujmy sie każda matka porównuje,;)

Gość mamuśka filipka
hej, Mój ma 8,5mca, nie podnosi się do siadania sam, ale posadzony siedzi, chodzi w chodziku, bez niego trzymany za rączki również, mówi mama, baba, tata, gaga, kaka itd. Ja też się martwiłam czy z Nim wszystko okey, ale faktycznie każde dziecko rozwija się inaczej. Mój chyba potrzebuje trochę więcej czasu, bo na moje oko to jest poprostu leniwy- po wizycie u lekarza usłyszałam żebym się nie doszukiwała problemu tam gdzie go nie ma, bo jest ruchliwy, zadowolony, itd. Więc trzeba jeszcze trochę poczekać.