Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co za chamstwo:/

ALLEGRO I KOMENTARZ NEUTRALNY - proszę o pomoc!

Polecane posty

Witam sprzedałam sukienkę letnią na allegro. Uprana leżała w szafie i wystawiłam ją na aukcji z opisem "stan dobry" i dzisiaj dostałam taki komentarz "Komentarz neutralny z powodu braku informacji na temat plamy na sukience." Wkurzyłam się bo w szafie mam uprane rzeczy, więc nie było możliwości, żeby jakaś plamka była.. zresztą nawet jesli (w co wątpie:/) to i tak był opis, że stan dobry a nie bardzo dobry:/ mam same pozytywy i teraz pierwszy neutralny:O

Oto pełna treść komentarza "Komentarz neutralny z powodu braku informacji na temat plamy na sukience.Stan towaru faktycznie DOBRY.Przesyłka troszkę zbyt długa ale z winy dostarczyciela."

Póki co jestem zła i najchętniej odwdzieczyłabym się negatywem, ale to pewnie dlatego, że nie potrafie być teraz obiektywna:O

Gość jestem tylko sobą
jakaś lalunia sama bez skazy(w swoim oczywiście wyłącznie mniemaniu) mogła tylko tak napisać , trafilaś po prostu na idiotkę.

Gość slodko/kwasna
tylko nie popłacz się z tego powodu :( ludzie, ale wy macie problemy...

Gość a ja popieram autorke
skro napisalas stan dobry, to po co ta zgryzliwosc w komentarzu? a neutralne i negatywne komentarze maja bardzo duze znaczenia, jak zwracam na to uwage jak cos od kogos kupuje

Stan dobry nie oznacza że sukienka jest zniszczona. Z plamą nikt by nie chciał chodzić i na pewno nikt by jej nie kupił z plamą nawet gdyby kosztowała 5 zł

No, ale nawet jeśli tam była plama to mamy pralki (ja nie zauwazyłam, żeby była) poza tym też nie wiem po co pisała o przesyłce skoro wysłałam jej w czwartek rano a doszła we wtorek, to przecież nie z mojej winy. No zdenerwowałam się po prostu.

Ja wszystkie rzeczy piore jesli kupuje coś używanego na allegro..

Gość ja jakiejs
suce ktora mi wyslala poplamiony i popruty sweter dałam neutral a ta mi napisala negatyw !!! Co z tym zrobic ?

ale moja sukienka nie miała dziur i plam! Założona była raz mimo to dalam stan DOBRY nie bardzo dobry. A Ty się odwołaj do allegro z tym. Wstaw może luinka jeszcze do tego swetra..

Gość Zła matka jestem
wystaw jej tez neutralny i napisz, ze plamy nie bylo

Gość dziaddek
trzymajcie mnie bo nie wyrobie co macie problemy

Zresztą nawet mi nie napisała maila, że jakaś plama jest.. nie byłoby problemu odesłałabym jej kase a ona mi sukienke:/ Jeśli mi coś nie odpowiada to zawsze najpierw sie kontaktuje ze sprzedającym.. ale normalnie zdenerwowałam się:/

dziaddek - mam, bo czasem sprzedaję rzeczy na allegro i jeden komentarz neutralny czy negatywny to już część ludzi zniechęca

Gość wstaw linka do tej aukcji
to obejrzymy

Gość 878979
No też bym sie wkurzyła, może to nowicjuszka i nie wie, że komentarz neutralny to prawie negatyw na allegro. Ja raz sałam tylko taki, jak dostałam przesyłke po dwóch miesiącach.

Ona przesyłkę dostała po 5 dniach... i ma już 56 komentarzy więc nie sądzę, że nowicjuszka.. Chyba faktycznie wystawię jej neutralny. Właśnie jej napisałam maila o tym, że mogła chociaż się odezwać że coś z sukienką nie tak a nie od razu wystawiać neutralny.

Gość no ale 5 dni
w tym weekend to dla mnie bardzo szybko.... dziwna jakas..

Gość lillalli
no jak była plama to też bym za sukienkę neutrala wystawiła. Stan może być i dobry ale plama zmienia sytuację - może po prostu nie zauważyłaś plamy?

Gość vbm
ja bym jej wystawiła negatywa ze przeciez napisalam ze dobry...

lillalli - nawet jeśli nie zauwżyłam, chociaż pakowałam sukienkę do koperty więc raczej bym zauważyła to mogła po prostu się odezwać, że jest plama i pieniądze bym zwróciła bez problemu. Sprałabym tą rzekomą plamę i wystawiła jeszcze raz przedmiot

Gość kupuje czasem na allegro
chamska to jestes ty, niestety ale to jest twoja wina, ze przeoczylas plame, a kupujaca powinna odeslac przedmiot jesli juz to na twoj koszt. Troche samokrytyki.

Gość bzzzzykkk
będziesz miała nauczkę, żeby dokładnie oglądać rzeczy przed wysłaniem i tyle, uważam że przesadzasz z tym zdenerwowaniem :-), babce pewnie nie chciało się bawić w zwroty, wyprała i plama zeszła a stan "dobry" chyba nie oznacza, że rzecz jest poplamiona?

Gość hrhrehrgreg
napisz do niej maila, że jesteś wzburzona tym komentarzem bo Ty żadnej plamy nie widziałaś , inaczej byś o tym napisała i poproś o zdjęcie plamy. Jesli jest , to napisz że oddasz pieniądze i prosisz o zwrot przedmiotu i jednoczesnie poproś o wycofanie komentarza

Gość podszywać się lubię
ludzie to rok temu było :D

Gość gość
Proszę o pomoc! Będąc małą dziewczynką skleiłam sobie palce, opuszki klejem superglou. Ciągle mam dylemat do tego kleju. Czy nazwa może być zmieniona np. Cepol lub żeby powstał inny klej o podobnym mniejszym działaniu.