Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rterterte

czy mieszkając w USA nie wstydzicie się że jesteście Polakami?

Polecane posty

Gość rterterte

chodzi mi głównie o to że amerykańskie media przedstawiają Polaków jako prymitywów mordujących Żydów. z tego co czytam to wydaje mi się że amerykańscy Żydzi bardzo nienawidzą Polaków, a że jest ich wielu w mediach to ta nienawiść znajduje jakieś ujście.

Gość wstyd to tam
mieszkać

Gość taka sobie mala ja
Nie, nie wstydze sie. Nigdy tez nie spotkalam sie z gorszym traktowaniem z tego powodu, ze pochodze z Polski.

wstydzić to się można rządu, władz i sytuacji w państwie, a nie tego, że jest się Polakiem zero szacunku

Gość ja mieszkam w IRL
i czesto sie wstydze polakow jak przeklinaja w miejscach publicznych i zachowuja sie jak prosieta niewychowane, a najbardziej to mi wstyd za mamuski ktore pchaja sie z wozkami wszedzie i mowia "SORY". co za ignorancja, nawet podstawowego jezyka angielskiego nie znaja :O

Gość fggfdgfgfgfdheheheheh
Prawda jest taka, że znaczna większość Polaków w Stanach to takie typowe wieśniaki ;) Buraczane twarze, żadnego wykształcenia, tylko kurwią... i na kilometr poznasz, że to polak :D

Gość Moj maly swiat
Nie wstydze sie, ze jestem Polka, tylko glupiego rzadu, ktory istnieje w Polsce. Zwlaszcze PiSu o dziwo uwielbianego przez polonie mieszkajaca w USA :-O Wstydze sie rowniez tego, jak polak traktuje polaka :-O I jeszcze wstydze sie jak Polak, mieszkajacy w USA robi z siebie "amerykanina" :-O Oczywiscie wstydze sie jeszcze, jak polak udajac "amerykanina" chce ze mna rozmawiac po angielsku :-O ZAL!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kjfdjfkljgkdf
Wejdźcie sobie na stronę " MLIP" . Tam głównie dzieciaki z polonijnych rodzin opisują jak to jest żyć w takiej rodzinie . Pierwsze co się rzuca w oczy to wóda, rasizm i zaściankowość ich rodziców .Złego traktowania przez otoczenie jakoś nie opisują .

Gość Moj maly swiat
Nie wiem dlaczego moi przedmowcy mowia o "wiesniakach" mieszkajacych w USA :-O. To juz nie te czasy !!!!!!!!! kiedys moze i owszem, wyjezdzali ludzie malo wyksztalceni i z wiosek. Teraz coraz wiecej ludzi wyjezdzajacych, mieszkajacych za oceanem ma wyksz.wyzsze i pochodza z polskich miast. Duzo tez uczy sie na amerykanskich uczelniach :)

Gość kadagafahaha
Prawda jest taka, ze jesli Polacy sami mowia o swoich rodakach jacy to oni sa okropni i ograniczeni, to niby jak inni maja nas odbierac? W

Gość jestem bardzo szczesliwa
ze mieszkam wlasnie w USA zycie tansze,mozliwosci mnostwo w kazdej dziedzinie masz tu prace,stac cie na wszystko nie masz problemu z kupnem *wyszukanej* rzeczy uczymy sie uprzejmości od Amerykanow,zaczelismy sie usmiechac do siebie Polacy to robotni ludzie ,ale niestety wredni dla siebie,tego nie zauwazymy w innych nacjach

Gość Moj maly swiat
ehhhhhe nie ma na świecie drugiej takiej nacji która za granicą tak sra we własne gniazdo jak polacy Zgadzam sie z ta wypowiedzia :) I tego wlasnie, my polacy powinnismy sie najbardziej wstydzic 😭

Gość kiok
Typowe polskie myslenie. Amerykanow rozpiera duma. Kazdy ignorant, ktory ma zerowa wiedze o swiecie jest z siebie dumny, pewny siebie i uwaza sie za Boga. Polak za to bedzie gloryfikowal Amerykanow, a swoich rodakow mieszal z gownem (bo oczywiscie siebie uwaza za wyjatek):O Nigdy nie beda nas szanowac, jesli sami nie bedziemy tego robic...

Gość Georgia Alabama
Nie mieszkam w USA ale bywam dosc czesto, przejechalam tez cale Stany i prawda jest taka, ze wiekszosc poznanych przeze mnie Amerykanow, w ogole nie miala pojecia gdzie lezy Polska ani zadnej opinii na temat Polski czy Polakow. Dla nas Ameryka jest wazna, dla Amerykanow jestesmy krajem rangi Tobago...

Gość kiok
nie ma na świecie drugiej takiej nacji która za granicą tak sra we własne gniazdo jak polacy Dokladnie, to jest jakis fenomen. Nigdzie, po prostu nigdzie nie znajdzie sie ludzi, ktorzy beda tak obsrywali swoj kraj i rodakow jak Polacy. Gdziekolwiek Polak by sie nie znalazl, stara sie od razu stac bardziej amerykanski/niemiecki (tutaj mozna sobie wybrac kraj) niz tubylcy i stlumic wszelkie oznaki polskosci.

Gość dumna Polka
czy mieszkając w USA nie wstydzicie się że jesteście Polakami? trzymajcie sie tematu! ktos napisal o szacunku ..no wlasnie,jak moze ktos cie szanowac,skoro ty sam masz z tym problem

Gość retewryewy
a czy statystyczny Polak mieszkający w USA czytuje dodatki do New York Timesa czy podobnych gazet gdzie się Polaków przedstawia jako zaciekłych antysemitów i prymitywów?

Ja sie ani nie wstydze, ani nie chwale, bo to gdzie sie rodzimy, w jakim kraju jest od nas niezalezne, wiec nie podlega takiej ocenie. Oczywiscie istnieja kraje lepsze, dajace wiecej mozliwosci w zyciu i te gorsze, gdzie jest bardzo ciezko.

Gość Moj maly swiat
Wczoraj np. spotkalam sie z taka pseudo amerykanka (polka od 2 lat mieszkajaca w USA). Dla wyjasnienia ja mieszkam 8 lat. Na zakupach spotkalam w/w kolezanke i ona do mnie Hi a ja do niej czesc :) i zaczyna sie dialog, ona zadaje mi pytania po angeilsku a ja jej odpowiadam po polsku :D Czy to nie jest smieszne i jednoczesnie zalosne??? :-O

Gość dumna Polka
uwielbiam amerykanska Polonie!!!!! oj daleko nam w kraju do celebracji waznych polskich dat zapraszam do Chicago np. na kilkudniowe obchody 3Maja i wtedy poznacie prawde o nas samych,o nas emigrantach daje slowo,ze bedziesz dumna/y ze swych korzeni

Gość Moj maly swiat
Dobre :D Jestem z tego rocznika co wyjezdzajac za ocean juz gadalam po angielsku, tutaj skonczylam studia, wiec nie moge nie umiec angielskiego :) I wlasnie mamy kolejny przyklad jak polak dosrywa polakowi ;)

Gość Hell or haven
Moj maly swiat - tez mam takich polskich znajomych co to od razu po przyjezdzie zapominaja polskiego :) Chca gadac ze mna po angielsku!! :-ODo polskiego klubu nie pojda bo oni juz amerykanie, do polskiego sklepu nie wejda bo tam sa polskie produkty a oni to przeciez amerykanie :D

Gość anna to jaaa
witam byłam w Stanach już kilka razy, mam tam siostre, czesto ją odwiedzam, jeszcze podczas studiów wjeżdżałam na wakacje i pracowałam w "serwisie"-pewnie mnie zaraz zjedziecie, że sie poniżałam, że myłam kible po żydach, ale potrzebne mi były pieniądze a na miesiac zarabiałam ok 8-9 tys , ogólnie dobrze wspominam te wakacje, Amerykanie są ludźmi miłymi,przyjaznymi, nie traktują z góry -mimo że tak naprawde byłam sprzątaczką,Żydzi juz gorzej , wyczuć u nich te wyższość, nigdy nie dadzą "typa", a spotkałam sie nawet z tym że pani tłumaczyła mi co to odkurzacz, do czego służy, i dawała owoce np pomarancze i mówiła co to-pewnie myślała że u nas nie ma, ze tylko u nich taki dobrobyt

Gość Hell or haven
Ostatnio w chicago odbyla sie rozprawa sadowa Polaka, ktory kantowal......polakow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! znizal im czeki a reszte bral do swojej kieszeni :-O Dlaczego nie ma tak u innych nacji???? anna-- tego, ze robilas na serwisie to nie musisz sie wstydzic bo przewaznie kazdy tak zaczyna. Kobiety - niania lub serwis, facet - kontraktorka ;) Oczywiscie nasi rodzacy uwielbiaja fantazjowac i opowiadac, jak to zaraz po przylocie do usa zostal zatrudniony jak dyrektor banku :D

Gość TWÓJ STARY nas zpłopdził
Jednego żałujcie! Że nie zesraliście się na dziennik ze swoimi ocenami!