Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matyldaa23232

czy to zle ze chce miec faceta wykształconego ?

Polecane posty

Gość matyldaa23232

Skoro sama mam studia wyższe(uniwersyteckie)Moi rodzice mają,a nawet dziadkowie i pradziadkowie ?? Czy nie mam prawa tego wymagać? Czy jestem pusta chcąc tego samego co sama mam? Czy to są za duże wymagania? Sama mam 168cm i jestem szczupła niebrzydka czy to zle ze nie chce niższego faceta z brzuchem??

Gość hoohoo
teraz prawie wszyscy maja lub beda miec wyższe (przynajmniej w wiekszych miastach) wiec to nie jest jakiś szczególny wymóg;)

Gość kryzantemcha
A kto każe Ci poznawać faceta bez wykształcenia, grubego i niskiego? Nie musisz spełniać oczekiwań innych osób, tylko swoje. Zwłaszcza w takim temacie jak własne życie osobiste🖐️

Gość sasanka12233445
a sądzisz że osoba z wykształceniem uniwersyteckim jest mądrzejsza od tej tylko z maturą? papierek nic nie znaczy... żyć można z każdym niezależnie od wykształcenia... ale zgadzam się że jeśli masz jakieś swoje zdanie to inni powinni je szanować

Gość no to bardzo ciekawe
...żyć można z każdym niezależnie od wykształcenia... No niby można, ale co to za życie? Czy o to chodzi, żeby brać co popadnie?

no wiesz ktoś przecież musi zarabiać na rodzinę, a po co ty masz to robić

ja nie mam wyzszego, a moj standard zycia jest wiekszy niz jebanego bogacza w pl. takze, szkola chuja naczy. peace

Gość boromiraAA
zaraz prawiczki się z kafe się zlecą i napiszą że ci się w dupie poprzewracało bo kobieta nie może mieć wymagań:) tylko facet nieważne jak brzydki i jaki nieuk może wymagać dziewczyny z okładki:D (aha i jeszcze sobie popłaczą, że żadna ich nie chce dlatego, że nie mają pieniędzy):D

A skąd wiesz,że ten facet z brzuchem by w ogóle spojrzał na ciebie :O Może inni wcale nie uważają ze taka ładna jesteś. Gdybyś była taka ładna i inteligentna to byś sobie znalazła faceta. Jak widać nie jesteś takim ideałem. A później takie pytają czemu są same :O W miłości nie chodzi o wykształcenie tylko o szacunek! O wzajemne wspieranie, o uczucie. Znajdź wielkiego bogacza, wykształconego co Cię rzuci to 5 latach małżeństwa bo go "będzie stać" na inną siksę młodszą, która też jak Ty szukała,a jej priorytetami w miłości były: wyglad wykształcenie pieniądze a nie uczucie, szacunek, zrozumienie.

Gość matyldaa23232
MAJAMI BITCH-no wlasnie ale zobacz na swój język i sposób wypowiadania się...Mnie nie zależy na pieniądzach,ale liczy się dla mnie poziom jaki reprezentuje mężczyzna.. Studia dają ogólną ogładę świadczą o ambicji..obracasz się w towarzystwie innych ludzi..itd..

Gość kot13
nie , to nic złego- dobre wykształcenie pozytywnie świadczy o człowieku. Jednak ludzie prości rownież mają swą wartość-taką samą jak tzw "inteligencja". Prawda jest jednak taka, że każdy z nas szuka partnera życiowego we własnym targecie - wyobraźmy sobie sytuację, że kobieta będąca profesorem na uczelni ma męża mechanika samochodowego. Życiowo , w codziennych sprawach nie ma problemu ale wszelkie wyjscia do ludzi, zainteresowania już można rozbić o kant dupy( trudno wymagać od mechanika, by znał Kanta, Spinozę i innych). A jakoś pani profesor też nie wyobrażam sobie w gronie innych mechaników z ich żonami na rodzinnym grillu. I odwrotnie- facet z wysokim wykształceniem raczej nie będzie zachwycony na dłuższą metę związkiem z fryzjerką. Nie chcę tu nikogo obrażać i wiem , że zdarzają się wyjątki od reguły i ludzie naprawdę wyjątkowi- ale to jest rzadkośc.Każdy szuka partnera na wspólnym poziomie porozumiewania się.

Gość kot13
poza tym nauka ma jeszcze jedną zaletę- ostatnio był w tv program krótki o dziewczynie stomatolożce która zaczęła się progfesjonalnie zajmowac renowacją mebli. Szybko się tego nauczyła i ma nieźle prosperującą firmę. Czy uważacie, że równie łatwo poradziłaby sobie gdyby była tapicerem i zechciała zostać stomatologiem?

Gość no to bardzo ciekawe
do Majami - większość ludzi na poziomie nie używa wulgaryzmów wypowiadając swoje zdanie.

Gość Blanka1100
Ja zawsze wymagałam od faceta tylko tego co sama byłam w stanie zaoferować i nie widzę w tym nic złego. To naturalne, że szukamy i znajdujemy partnera życiowego w kręgach w których się obracamy, ludzi o podobnym statusie do naszego. Jeżeli wymagałam od faceta by nie palił i nie spędzał każdego weekendu na melanżach to tylko dlatego, że sama taka jestem. To samo tyczy się wykształcenia, zainteresowań, poziomu materialnego, zaplecza rodzinnego. Jedno z drugiego wynika. Wykształcenie nie daje komfortu materialnego jaki mogą mieć np. ludzie po zawodówkach posiadający poszukiwany zawód. Daje jednak możliwość obracania się w towarzystwie ludzi o podobnych priorytetach, wrażliwości, poszerza horyzonty. To jest cenniejsze od zer na koncie. Często mam wrażenie, że lepsze zarobki to jedyna karta przetargowa, jedyny argument w dyskusjach z ludźmi bez wyższego wykształecenia. Argumenty, że "mam zawodówkę i zarabiam więcej od ciebie ciamajdo po studiach opłaconych przez tatusia" do mnie nie trafiają. Mówiąc brutalnie, na rynku matrymonialnym obowiązuje podział jak w każdej innej dziedzinie. Każdy ma swój "target", swoją "przestrzeń". Są światy, które się nie spotkają, tak jest i tyle. Nie bez powodu Pani Profesor Fizyki raczej nie zostanie żoną kopacza rowów. I dobrze.