Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ququ0000000

Jakie mleko - Pilnie proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość Ququ0000000

Kochane mamy, zanika mi pokarm i zaczęłam dokarmiać dzidziusia. Jeszcze walczę o laktacje, ale ehhhhhh już niunia ma kilka karmien w ciągu doby sztucznym mlekiem. Podaje NAN Active - ale wydam na nie majątek w momencie kiedy pokarm mi zaniknie i będę całkowicie skazana na sztuczne mleko. Teraz puszka starcza na tydzień, a dziecko jeszcze jednak niektóre karmienia ma z cycka ( odciągam laktatorem ) Proszę polećcie mi jakieś dobre i nie drogie mleczka dla maluszków. Moja niunia ma 2 miesiące.

Gość Ququ0000000
Dzięki za odp. Ale nie uśmiecha mi się płacić 30zł czy 25zł za puszkę 400gr :O Jak pisałam już mam taką puszkę na tydzień, i ma ze 3 karmienia na dobę nim, więc na ile mi starczy taka puszeczka kiedy całkowicie przejdę na sztuczne mleko ?

to jest opakowanie 350 g - mi starczało na 3 dni ( karmilam tylko butelka) opakowanie kosztuje okolo 12-13 zł ( Najtaniej w Auchanie)

Gość Ququ0000000
i tak wychodzi mega drogo w skali miesiaca na 3dni opakowanie za 12zł = 10 w miesiącu co = 120zł ;) Liczę każdą złotówkę, bo jestem samotną matką :( i troszkę przerażają mnie te koszta.

Gość mleczko zwykłe e
wiesz a ja ci polecam takie najzwyklejsze bebiko. Jak dziecko nie ma skazy itp, to naprawdę, nie ma sensu przepłacać. Ja karmiłam nan HA a mała i tak dostała skazy. Bardzo dobre mleko ma też rossman, baby dream, tylko ja go późno odkryłam niestety. Ale jak masz rossmana pod nosem to CI polecam z czystym sercem

ja też polecam nan, a gdzie ty kupujesz, że takie drogie? ja za 350g ale w kartoniku bo te jest tańsze płacę w hipermarkecie ok 13zł a na promocji to nawet ok 11zł. a za te podwójne pudelko 2x300g płacę 19.99 jak dobrze poszukam. puszek nie kupuj bo płacisz za opakowanie, ja na poczatku karmilam nan ha i ono tylko w puszkach jest i jest dwa razy drozsze od zwykłego nana więc po miesiącu zmieniłam na zwykły nan bo nie było przeciwskazań i teraz kupuje ten w kartoniku, ale dla własnej wygody przesypuje to do puszki

ale i tak kazde mleko najtansze kosztuje okolo 11- 13 zł( zalezy od promocji)

Piekna Pani-> kurcze to gdzie ty mieszkasz ? u nas niestety takie drogie ale ostatnio w promo było za 9.97 za opakowanie:)

własnie, mleko każde kosztuje, nie da sie za darmo nakarmić dziecka... ja jakoś nigdy dotkliwie nie odczułam kosztów ponoszonych z mlekiem no cóż dziecko kosztuje :)

Gość ledka83
jak dziecko ma skazę to polecam na receptę nutramigen ( nie wszystkie dzieci chcą go pić bo strasznie smakuje). Mi lekarka wypisywała 8 puszek =120 zł i wystarczało na półtora miesiąca. Później zagęszczałam kleikiem ryżowym.

Gość Ququ0000000
Kupowałam do tej pory w aptece puszki po 400gr.

Gość Ququ0000000
I mieszkam w Warszawie

Gość Ququ0000000
I mieszkam w Warszawie

Gość Ququ0000000
I mieszkam w Warszawie

ja kupuje wszystko dla dziecka(obiadki, pieluchy, chusteczki, kosmetyki i mleko) w super pharm inigdzie taniej nie widzialam, zawsze sa jakies promocje

Gość ale tanio ojejee
nan w superpharm obecie w promocji za 14 zeta, promocja po chuju naprawde

Gość MLEKO JEST NAJLEPSZE
HUMANA

no ja karmie bebilonem 2 i za tę duzą paczkę(800 g) 27 zl, moze bebilon 1 jest w takiej samej cenie? to wychodzi jakies 10 zl za 300 gram(tylejest w puszce)

rozmumeim ze liczysz kazdy grosz itd.... ale niesety za darmo nie da sie dziecka nakarmic jesli sie piersia nie karmi. na swoj obiad pewnie dziennie wydajes min 10 zł a na dziecko wydasz ok 15 na 3 dni. potem jak dzidzi zacznie jesc inne posilki to wtedy tez bedziesz musiala liczyc sie z jakims tam kosztem - np. piers gotowana, ziemniak , warzywo...nie da sie w zaden sposob tego obejsc...

Gość Ququ0000000
cóż więc trzeba dać sobie radę, nie chcę oszczędzać na dziecku, ale 26zł za puszkę 400gr. to nie mały wydatek ;) Przejdziemy na te po 350gr i będę sobie przesypywać do puszki ;) Bebilon w moim przypadku odpada, jest ciężko strawne dla niuni. Kiedy jej podałam bebilon zaczęła się prężyć niesamowicie i wysypało ją na buzi Też dużo dobrego słyszałam i czytałam o HUMANA z rossmana może warto :) Dziś będę i Biedronie i w Rossmanie i na pewno na coś się zdecyduję. Dziękuje mamuśki.

Gość Ququ0000000
lennkkaaaa, o warzywka i mięska się w ogóle nie martwię. Dostaję je od rodziny co jakiś czas ze wsi, wszystko swojskie, nie pryskane warzywka itp.

no to tylko pozazdrosic :) mmm uwielbialam chodzic z babcią na pole i zrywac ogorki i pomidorki - przetrzec i jesc odrazu... wiec troszkę mniej bedziesz wydawala jak dzidzi zacznie jesc inne posilki.. :) dasz rade . pozdrawiam

ja polecam bebiko;) tanie a bardzo dobre moje dziecko nie ma probleów z brzuszkiem kupą także polecam:)