Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ropucha m.

czy komus z Was naprawde pomogl psychiatra/psycholog/psychoterapeuta?

Polecane posty

Gość ropucha m.

mozecie napisac w jakiej sprawie? ja 2 razy bylam u psychologa, ale nic z tego nie wyszlo, moje problemy sie pietrza...

Gość mhauyjkhasg
Ja uważam, że bardzo ciężko trafić na uczciwego psychologa, który chce pomoc. To smutne...ja korzystałam raz i masakra, chodziło tylko o jak największe wyciągnięcie kasy. Może przyjaciel?

Gość ropucha m.
przyjaciel? o nie, nie mam tak bliskiej osoby, zreszta nawet jakbym miala to nie chce tak sie uzewnetrzniac wiem, ze mam zryty beret, chcialaby cos z tym zrobic bo coraz ciezej mi zyc

Gość reklamatuszana
a dlaczego uwazasz ze masz zryty beret

Gość ropucha m.
odizolowalam sie od swiata,boje sie ludzi, miewam straszne hustawki nastroju, nie moge zbudowac zadnego normalnego zwiazku, pije w samotnosci, coraz bardziej boje sie co bedzie dalej..

psychologowie i terapeuci bywają różni, ale nawet najlepszy nie załatwi terapii na jednym czy dwóch spotkaniach, to nierealne. Twoje problemy piętrzyły się pewnie latami, a oczekujesz, że rozwiążesz je w godzinę, bo będzie obok terapeuta? tak się nie da. to wymaga wielu spotkań. dopiero wtedy terapia rzeczywiście może pomóc. mnie pomogła.

Gość Żabka111
Ropucho, rola psychiatry lub psychologa jest bardzo trudna. Chirurg wytnie chorą tkankę i prawie natychmiast widzi efekt. psychiatra lub psycholog rzadko widzą efekty, a jeśli już to po wielu godzinach terapii. Chodziłam kilka lat do psychiatry. leczenie było skuteczne, ale ja sama bardzo chciałam wydobrzeć. Lekarka zawsze podkreślała ten fakt, że stawiam się na każdą wizytę, zażywam lekarstwa. Ty musisz sama chcieć sobie pomóc. psychiatra lub psycholog mogą Tobie wskazać drogę, ale reszta od Ciebie zależy. Tylko i wyłącznie.