Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość essencemn

W jakim wieku?

Polecane posty

Gość essencemn

W jakim wieku dziewczyna powinna iść pierwszy raz do ginekologa? Nie mając żadnych problemów zdrowotnych i nie potrzebując antykoncepcji? Co powiedziecie o 24latce, która do lekarza nie chodzi? Kiedy należy wykonać jakieś badania ''ogólne'' i czy trzeba?

Gość prawiczek_24
ja też mam 24 lata i nigdy nie dotknełem dziewczyny :(

Gość mam22
i też się nad tym coraz częściej zastanawiam...

Gość prawiczek_24
ja bym cie chętnie zbadał, ale sie na tym nie znam, bo nigdy nie widziałem kobiecych narządów płciowych :(

Ja miałam 16 jak poszłam. Nie musiałam, tak "na kontrolę" czy wszystko ok.

Gość mam22
tak sobie właśnie myślę, że im wcześniej tym lepiej... a im częściej nabieram "chęci" na pierwszą wizytę, tym częściej dochodzę do wniosku że tak bardzo się boję samych myśli o niej, że nie wybiorę się chyba nigdy :/

"BOJĘ"? Czego kurna? Co Wy wszystkie dziewice jesteście? Idzcie do młodej ginekolożki, ona Was nie zgwalci. No chyba ze wyciągnie wibrator i Was rozdziewiczy. Co za głupie baby, lekarza się boją ;/

ale skoro nie ma zadnych problemow ze zdrowiem i antykoncpecja niepotrzebna to po co isc? czy sa jakies standardowe badania ktore nalezy wykonac w okreslonym wieku? co z cytologia?

Gość mam22
no pewnie, że BOJĘ... tak samo jak dentysty i pobierania krwi!!! każdy ma swoje lęki, tym bardziej przed nieznanym... wiadomo, że to wszystko jest potrzebne dla mojego własnego dobra, ale strach jest silniejszy niż chęć sprawdzenia czy aby na pewno wszystko jest ze mną dobrze - głupie - wiem, ale silniejsze...

cytologię się robi bez względu na to, czy się jest dziewicą, czy nie komórki rakowe nie wybierają tylko tych, co już mają pierwszy raz za sobą

tak tak ale chodzi mi o badanie cytologiczne, slyszalam ze do 24 roku zycia kazda kobieta powinna miec juz pierwsze takie badanie za sobą. i jak wyglada to badanie w przypadku dziewicy?