Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli, oj jak boli:(

OKROPNY BÓL BRZUCHA

Polecane posty

Witajcie, może głupio,że piszę o tym tutaj, ale może znajdą się kobiety w podobnej sytuacji. Otóż od 2 dni mam okres i brzuch mnie tak boli,że nawet siedzieć nie mogę(siedząc czuję się jakbym miała szpilki w tyłku-takie kłucie) , ból nasila się przy oddawaniu moczu. Brałam już chyba ze 2 Apapy i 2 ketonale, a nawet Aulin(przepisane przez lekarza ) ale nic nie pomogły. Jak bolało tak boli. Macie jakieś sprawdzone sposoby na takie okropne bóle?Butelka z ciepłą wodą odpada.Najchętniej to bym przeleżała cały dzień, ale muszę iść na 16 na uczelnię i BŁAGAM O PORADĘ.

Gość Ubawpopachy
Apap,aulin,ketonal ? Okresu nie trzeba miec,zeby po takim koktajlu pierdolnac.

przeciez nie brałam tego na raz tylko od wczoraj w pewnych odstępach czasowych. az tak głupia zeby robic sobie taka mieszanke na jeden raz nie jestem. po Aulin siegnelam w ostatecznosci ale tez nie pomógł :/

Gość phoneofffff_
po ketonalu mozesz dostac krwotoku przy miesiaczce, najprawdopodobniej masz zapalenie pecherza dlatego boli Cie przy sikaniu, mi pomogły nasiadówki z rumianku i furagin

Gość phoneofffff_
ja biore lek usypiajacy i spie

Ja jak mam taki bolesny okres to biore ibuprom i no-spe forte (jak nie masz forte to mogą być dwie zwykłe). Tylko że jak Ty się juz tyle tych tabletek nałykałaś to chyba bez sensu brac kolejne przeciwbólowe, spróbuj z tą no-spą może. Polóż się, przyciągnij nogi do kletki piersiowej i poleż spokojnie z pół godziny chociaż. Nie wiem, chciałabym Ci pomóc, bo wiem jak to boli po prostu :o

phoneoff ale mnie boli tylko w czasie miesiaczki a nie caly czas, a jakby to bylo zapalenie pecherza to by ciagle bolalo. zreszta bylam dosłownie 5 dni temu u ginekologa :/

facet z kafeterii - powiedz to wykładowcom... Ja miałam to samo, więc ci współczuje z całego serca... nic mi nie pomagało... może troche ciepły okład na brzuch i sen... ale u ciebie to odpada, bo 16 tuż tuz... czasami brałam nawet Coxtral!! o zgrozo... a ten ból jest stały od wczoraj?? może ciepła kapiel... jeszcze zdążysz. a na normalne bóle miesiączkowe biorę Nurofen UltraForte... Pomaga jak ręką odjął.. Bo Apap to za łagodny troche...

To wcale nie znaczy, że studiuje wieczorowo ... Pewnie studiuje na AWFie warszawskim... :P ja mam też zajęcia wieczorami głównie, a studiuje na dziennych..

Gość Ubawpopachy
Wy chyba nie wiecie co to bolesne miesiaczki, jak pomaga Wam ibuprop i nospa. Wez wszystko co masz pod reka,lekomanka. Za chwile bedziesz musiala miec przeszczep watroby,i nerek, a kasa pojdzie z podatkow oczywiscie.

studiuje dziennie, i mam zajecia dzis akurat od 16, nie widze w tym nic dziwnego. Takiego bólu nie mialam juz od kilku miesiecy. tabletek wiecej nie mam i nie zamierzam brac kolejnych. najwyzej pojde a jak bedzie tak nadal bolalo to sie zwolnie, mysle ze problemu nie bedzie bo jestem blada jak kreda:(

Ubawpopachy ma racje... Mi nospa nigdy nie pomaga, kiedys kupiłam na spróbowanie... to na raz wzięłam 10 tabl... znaczy nie całą garśćią tylko w odstepie co pół godz... i nic nie dało... kompletnie nic. Zwykły Ibuprom to mi na żadne bóle nie działa... dlatego od kilkunastu miesięcy nie biorę nic, tylko zwyczajnie cierpie, bo jestem przeciwniczka leków...

bo butelke z ciepla woda i kapiel wyprobowalam wczoraj, jeszcze zanim wzielam tabletke.

Gość Ubawpopachy
Jeszcze lepsza kretynka, wielkie bolesne miesiaczki i nic nie bierze,to faktycznie musi bolec fest, po nospie wyladowalam na oddziale ginekologicznym,i dobrze,mam przynajmniej ustawione leczenie,i swiety spokoj.

Gość Ubawpopachy
Najlepiej wez goraca kapiel, i pol opakowania aspiryny :-D:-D:-D To jakies prowo,jak mozna taka tepota byc? Dobra droga do krwotoku,prosta i szybka

Jezu może mnie pobijcie ?! Pisze co mi pomaga, dziewczyna pyta to odpowiadam. I wcale nie pisałam, że mam co miesiąc jakieś niesamowicie boleśne miesiączki :o

Gość :P:P:P:P:P:P:P:P:P
mi pomaga ibum

dobra, wy sie sobie kloccie a ja znikam. dzieki tym normalnym za rady

Kretynka to może ty jesteś!! Mamy ci zazdrościć, że masz takie bóle czy współczuć?? BO juz sama nie wiem... Każdy bierze to, co mu pomaga... Ja jestem w stanie duzo znieść... ale na szczęscie bolesne miesiączki u mnie to mam nadzieję, że juz przeszłość. Pozdrawiam dziewczyny :)