Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktoriala000000

czy są tu matki dzieci które odziedziczyły bielactwo???

Polecane posty

Gość wiktoriala000000

witam poszukuje osób - matek których dzieci odziedziczyły od matki lub ojca bielactwo ? poszukuje odpowiedzi na pytania typu : czy mimo bielactwa u jednego z rodziców - dziecko nie zachorowało ??? kiedy pokazały sie pierwsze plamki ? w póxniejszym wieku czy od urodzenia czy stopień choroby , ( ilość plam na powierzchni ciała ) jest mocniejszy lub słabszy niż u osoby która ten gen przekazała mój mąż ma bielactwo od 6 roku życia , ma dosyć sporą częśc ciała oprcz twarzy ,nóg, pokryta w plamach. własnie dowiedziałąm sie ze ejstem w ciazy, bardzo sie ciesze ale zaczełam tez myslec o toje chorobie. w jego rodzinie wygladało to nstepujaco dziadek miał bielactwo posiadał 5 dzieci: syn nr 1 - nie ma bielactwa posiada 6 dzieci z czego 1 z ta choroba syn nr 2 - ma bielactwo - posiada 2 dzieci żadne nie jest chore syn nr 3 - ma bielactwo ale lekkie kilka plamek na rece - posiada 3 dzieci - 1 w wieku 30 lat wykazuje poczatki choroby córka nr4- nie ma bielactwa - posiada 3 dzieci żadne nie ejst chore córka nr 5 - nie ma bielactwa posiada 2 dzieci żadne nie ejst chore reasumując zauważyła, że w tej rodzinie chorują wyłącznie chłopaki czy ktoś zmaga się także z takim problemem????

Gość wiktoriala000000
up up up

Gość kasiejka a powiedz mi proszę
mojemu tesciowi biejactwo wyszło w wieku 50 lat, jego córka ma biejactwo, ujawniło sie jak miała 20 lat. mój mąż nie ma, a u naszego synka zaobserwowałam jasną plamę na czole przez całe czoło, brew do powieki...brew ma jaśniejszą i rzęsy na tym oczku też. nie wiem czy to bielactwo bo teraz tego nie widać, ale wydaje mi sie ze tak

Gość 222222
ja mam na nodze plamki, mój syn ma 9 miesięcy i nie ma nic jak na razie (i oby tak zostało)

Gość wiktoriala00000
czy nie ma więcej osób dotkniętych ta chorobą