Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorrrączka

Gorączka u półrocznego dziecka. Podpowiedzcie.

Polecane posty

Gość gorrrączka

Moje sześciomiesięczne dziecko o d wczoraj gorączkuje. Temperatura waha się od 37,2 do 38,6. Innych objawów brak. Nie ma kataru, kaszlu, wysypki, biegunki, wymiotów. Myślę,że to może mieć związek z ząbkowaniem. Tydzień temu zaczęły się wyżynać dolne jedynki. Mała jest marudna i płaczliwa. Nie wiem czy jechać do lekarza? Chyba dam jej czopka przeciwgorączkowego i będę obserwować. Co o tym myślicie?

Gość thaiise80
Ja bym zaaplikowala czopka i zaczekala. Jesli goraczka nie przejdzie lub/i dojda do tego inne niepokojace objawy to wtedy bym sie skontaktowala z lekarzem. Moja corcia akurat wczoraj goraczkowala po szczepieniach (miala 38 stopni) i czopek jej pomogl.

Gość nnsacn
moze to trzydniówka albo goraczka zwiazana z pojawieniem sie zabkow

Gość mismisia
jesli nie ma zadnych innych objawow to najprawdopodobniej od zebow, daj dziecku cos od goraczki, a do lekarza idz w razie jakby cos sie dzialo, lepiej z goraczkujacym dzieckiem nie wychodzic na dwor. Jesli goraczka wzrosnie lub sie bedzie utrzymywac lepiej zamow wizyte domowa.

Gość gorrrączka
O kurczę, a ja właśnie wystawiłam małą na balkon i przestała mi marudzić. Śpi na balkonie już pół godziny.

Gość Powiem ci,że ja bym
poszła do lekarza,bo mojemu synowi tak się objawiało mocne zapalenie gardła.Nie miał ani kaszlu ani kataru po prostu zdrowe dziecko.Tylko ta gorączka pojechałam i poznałam przyczynę.I do tego musiał brać antybiotyk tak się to bezobjawowo rozwinęło.Coci szkodzi skonsultować to z lekarzem?Może to rzeczywiście ząbki a może co innego.

wiesz ja tez myslalam ze taka goraczka to moze byc z zebow bo moj mial 38 wczoraj i spadla ,tydzien temu 39 mial i tez spadla po syropie i juz nie urosla.Bylam dzis u pani doktor bo maly kaszle i powiedzila mi sie tak wysoko goraczka napewno nie jest z zabkowania max przy zabkowaniu to37,6 to juz sama nie wiem i oprocz tego moze jeszcze byc biegunka i straszne marudzenie i nic wiecej.tak mi wlasnie pani doktor pojasnila.

Gość gorrrączka
Ta temperatura 38,5 to w mierzona w odbycie, a pod pachą 38. Termometr elekroniczny. Za godzinę mąż kończy pracę i kupi czopki to zobaczymy, jak nie pomogą to czeka nas lekarz.

Gość macie dziewczyny
ja bym obstawiala trzydniówke. mój kiedys mial temp dochodzaca do 39,5 i kompletny brak jakichkolwiek innych objawow. gorączka trwała 3 dni, a po tych 3 dniach mega wysypka na claym ciele- to tylko potwierdzilo moje przypuszczenia. jesli to trzydniówka, zauwazysz na calym ciele czerwone plamy, znikna po kilku dniach.

Gość macie dziewczyny
Moina przyklad przy zadnym zębie nie mieli temperatury. Nie ma reguły.

Gość gorrrączka
Też obstawiam ząbkowanie lub trzydniówkę. Po czopku trochę spadła temperatura. Gdzie w końcu powinno się mierzyć temperaturę, żeby wynik był miarodajny: w odbycie czy pod pachą?

Gość michalgorka
Super sprawą jest termometr Classic Geratherm

Gość Arekin
Fajnie jest pomyślany i zrobiony termometr Classic – dokładny, wygodny, bezrtęciowy ale analogowy zarazem. :)

Gość gość
Polecam model Classic, ma wieczystą gwarancję, jest klasyczny dotykowy ale dla odmiany bezpieczny bo rtęci nie ma w środku tak jak te typowe sprzed lat.

Gość emkaklim
Kupiłam Classic niedawno i mierzy dokładnie, to jest tradycyjny model ale bez rtęci więc o tyle lepszy niż te co kiedyś urzywano.

Gość gość
Mamy taki wynalazek jak Classic mierzy jak tradycyjny termometr, nie ma baterii, wyświetlacza itp. tylko normalny wskaźnik analogowy ale dość przejrzysty, widać wynik badania wyraźnie

Gość gość
Temperature zbija się dopiero od 38 stopni albo 38.5 stopni, ile ludzi tyle opinii

Gość gość
Wolę te szklane tradycyjne termometry, jakoś się przyzwyczaiłam do takiego pomiaru i nie chcę niczego cyfrowego, teraz mam classic XL z powiększeniem wyników, nie ma tego typowego dla termometrów problemu z odczytem temperatury

Gość gość
Dostałam zestaw BabyTemp + kompres w prezencie od bratowej. Normalnie to bym sobie pewnie czegoś takiego nie kupiła bo w sumie dobrze mi się korzystało przez lata z mojego termometru. Ale powiem szczerze że przerzuciłam się na ten BabyTEmp i już nie wróciłam do starego :) Bardzo szybki i bardzo dokładny.

Gość gość
Mi też się termometr BabyTemp + kompres bardzo przydają, kompres na zimno przy gorączce działa cuda, można szybko i wygodnie obniżyć rozgrzany organizm.