Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka anetka

moj maz wymyslil takie imie dla naszego dziecka

Polecane posty

Gość kobietka anetka

Hej dziewczyny,mam problem bo moj maz sie uparl na inie dla chlopca po dziadku - Wiesław,co prawda mowi ze moze byc na drugie imie,ale dla mnie to nie do zniesienia,nie chce ranic dziecka takim imieniem,ale maz tak kocha dziadka swojego ze chce i koniec. Co sadzicie? No uparl sie i koniec...

Ja swojemu dziecku w życiu nie dałabym na imię Wiesław (choćby dlatego, że mój tato tak ma na imię hhehe ), no może na drugie, ale nie jestem zwolenniczką dwóch imion dla dziecka... Jakby nie było takie imię może w pewnym sensie skrzywdzić dziecko. Może porozmawiaj z mężem.. Rozumiem , że kocha dziadka, ale może lepiej to przemyśleć jeszcze raz i ustalić coś wspólnie? :)

Gość 4334
na drugie bym dala ale na pierwszze nigdy w zyciu

Gość kobietka anetka
Na drugie byscie daly? Ale tedo drugiego imienia tez sie uzywa i jak bedzie wygladalo np. Rafal Wieslaw,hmm myslicie ze moze stac sie posmiewiskiem przez to imie?

Gość o rany witajcie w klubie
Ja mam lepszy pomysł - skoro mąż jest bardzo za dziadkiem, pozwólcie dziadkowi cos zaproponować, np. drugie imie - w razie, gdyby sie wam nie pdoobało.

Gość o rany witajcie w klubie
Drugiego imienia raczej sie nie używa... Ja też mam takie, którego sie wstydzę, chociaż jest bardziej współczesne od Jadwigi, Krzstznz cyz Barbarz...

Gość nawet na drugie to porażka
Ja mam na drugie Teresa :O i powiem, że licho mi się z tym żyje, bardzo sięwstydzę w urzędach itp :o Nie rozumiem tej mody na staropolskie imiona, można tym skrzywdzić dziecko na całe życie

Gość Mój Marcel ma
na drugie Karol też po dziadku i nie sądzę żeby mu to krzywdę zrobiło.Tego imienia się praktycznie nie używa.Wiem po sobie.Pozwól mężowy na to drugie imię niech się cieszy:)Bo na pierwsze tak dziecko nazwać to masakra he.

na drugie to bym pozwoliła, bo faktycznie rzadko kiedy sie go używa, właśnie do mnie dotarło że nie wiem jak ma na drugie mój chłop....

Gość kobietka anetka
Ale dla mnie to obciach nawet na drugie Wieslaw... i dlaczego dziecko ma nosic imie po pradziadku swoim,kloce sie z mezem zeby mu dac imie po ktoryms z dziadkow jesli juz,ale on kocha dziadka swojego ale czy to znaczy ze moje,nasze dziecko ma nosic dziecko swojego pradziadka ktorego moze ledwo znac? i pozniej cale zycie z taki imieniem... czy nie jest to troche jak traktowanie dziecka jako takiej chodzacej historii,nadajac mu takie imiona...

Gość wrocławski bard
wszystkie Wieśki jakie znam to burOki. Wstrętne imię, walcz o inne

A mnie sie to imie kojarzy z towarzyszem Gomulka ha ha ha.....!! Pamietacie takie gnojka, ktory kazal strzelac do Polakow.....ile ten czlowiek zlego narobil!....jeden Pan Bog wie i ludzie ktorzy nie koniecznie zgadzali sie z towarzyszem Wieslawem Gomulka....mozliwe ze na czesc Gomulki mogli tak nazwac twojego dziadka...to w tamtych latach bylo bardzo modne......Ale o tym napewno nikt juz nie bedzie pamietal...co prawda, moj wnuk tez ma imie po dziadku Franciszek....ale zawsze to nie Wieslaw!!! Przepraszam za tak krytyczne slowa .....ale mam bardzo zle wspomnienia....pewnie Ciebie jeszcze nie bylo na swiecie.Pozdrawiam serdecznie.

Gość kwestia mody co ładne
Imię Wiesław...w zdrobnieniu woła się Sławek...całkiem ładnie. Ale w tych czasach imię Wiesław przestało być modne...taka kolej rzeczy. Jeszcze pięćdziesiąt lat temu, takie samo obrzydzenie i niechęć a nawet śmieszność budziły takie imiona jak Kaśka, Mateusz, Tomasz czy Bartosz , a imię Kacper i Rafał budziło spazmy śmiechu...to dopiero były wsiowe i zacofane imiona. Ale sama widzisz , jak moda zmienia punkt widzenia...teraz tobie podoba się imię Rafał bo powszechne się stało , mimo że w swoim brzmieniu piękne nie jest, ale moda i przyzwyczajenie robią swoje. Jednak dzieciom powinno się nadawać imiona które lubią inne dzieci , bo to zwiększa akceptowalność w środowisku w jakim będzie dziecko. Imię nie powinno być udziwnione bo wtedy dziecko musi się wstydzić i mieć kompleksy przez lata całe. Zdecyduj się na danie drugiego imienia , niech drugie będzie Wiesław, bez wątpienia spowoduje to szczególność znaczenia syna dla jego ojca, i nie nadgryzie więzi z matą tego dziecka (z tobą) Drugie imiona są sympatyczne dlatego że SĄ, Fajnie wydłużają tożsamość określoną imionami, chociaż prawie nigdy ich się nie używa ...tak już jest. Moje drugie imię jest Michalina....i powiem ci , że teraz po latach, to imię wydaje mi się przepiękne i lubię w myślach nadawać sobie imię Alina...lepiej mi brzmi niż moje pierwsze imię, zbyt popularne i oklepane.

Gość ,,k,,
mam ojca wieśka. W życiu nie słyszałam, by wolano na niego Sławek. Sławek to od Sławomira raczej. Wiesiek, Wiechu :0, Wiesiu. Żenada z takim imieniem

Gość kobietka anetka
Dziekuje Wam za opinie i zadanie,pozdrawiam serdecznie :)

Gość mama coreczkiiiiiiiiii
obiach na maxa z tkaim imieniem nie rob dziecku krzywdy!!!!!!!!!!!!!! a co to wogole za zasada dawania dziecku imienia po dziadku czy pradziadku imie sie daje takie ktore sie rodzicom podoba a nie.. matko ale masz meża

Gość nazwij jak ci się podoba
Heheh... Mój syn ma na drugie imię JERZY... po dziadku :) A na pierwsze ANTONI... po drugim dziadku :) Teraz jest po prostu Antkiem ale jak był młodszy to zapytany o imię przedstawiał się Antoś Jeżyk. :D

Gość moim skromnym zdaniem_
okropne to imie, kojarzy mi sie z Wieskiem Wojnarem z Wesela, co grosza nie skapil, ale na upartego na drugie imie moze byc. zreszta moda sie zmienia i za pare lat Wiesiek moze byc normalnym imieniem. Moj maz ma na drugie Antoni po dziadku i oboje uwazamy to imie za obciachowe i ohydne a teraz prosze jak jest popularne, tak jak inne Franki i Stasie.

Jerzy, Franciszek czy Antoni to imiona, które brzmią mimo wszystko dostojnie, natomiast Wiesław - koszmar, o ile pasują do pokolenia naszych dziadków, ja to bym się pod ziemię zapadła mając syna o takim imieniu, równie fajne jak Bolesław, super Wiesiek i Bolek spod budki z piwem. No tak mi się kojarzą. A jeśli dziadek jest normalnym gościem, to się nie obrazi, jeśli twój syn nie dostanie imienia "po nim". A jak się obrazi, to to cóż, jego problem, poza tym, dziadek chyba żyć wiecznie nie będzie, natomiast syn będzie się borykać z tym imieniem do końca życia (no chyba, że sobie zmieni)

Też myslę, że możesz dać na drugię imię Wiesław, dla świętego spokoju ;) ... w końcu tego imienia się nie używa ...

Moja córcia też ma drugie imię po babci, z tym że babcia nazywała się Ania :)

Gość taka sobie rzepke skrobie
A co sadzicie o imieniu Eugenia na drugie? ale czy to jest sprawiedliwe ze dziecko ma sie nazywac tylko po dziadkach meza? chociaz ja przyznam ze ze swoja rodzina nie jestem tak zwiazana zebym miala nazywac dziecko jego imieniem,zreszta nie odpowiadaja mi te imiona....

Mój mąż uparł się żeby dać dziecku na imię Zygfryd:O Na szczęście okazało się że będzie dziewczynka. Dostanie imię po babci - Katarzyna.

Gość o co takie halo wielkie
NIe ropzumiem. U mojego meza tez jest tradycja nadawania imion po dziadkach. WYglada to tak, ze pirwsze imie wybieraja rodzice a drugie i trzecie jest po ababciach ( u dziewczynki) lub dziadkach ( chlopiec). I problemu nie ma.