Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cozamara

Wyliczy mi ktoś, czy wyszłam na "minus" z dietą? :(

Polecane posty

Gość Cozamara

Dzisiaj się złamałam i się nie trzymałam diety. Czy ktoś powie, czy jednak wyszłam bilansowo ujemnie? ZJEDZONE: - 3 bułki - 2 kiełbaski (śląskie, jedna na zimno druga podgrzna w mikrofali i tłuszczyk wypłynął) - pół kapusty pekińskiej i 3 łyżki octu jabłkowego (kapusta ważyła pół kilo) - 1 litr wody z jedną cytryną - pączek WYĆWICZONE: - 40 minut marszu, 15 truchtu - 45 minut ćwiczeń aerobowych (boks "na sucho", stepper, rozciąganie) - prawie godzina hula-hop Dziękuję za pomoc

teoretycznie niby duzo aerobow- w praktyce jezeli chodzi o takie jedzenie typu paczek i tak sie odbija... najwazniejsze to zdrowo jesc- zdrowo i wiecej niz niezdrowo i mniej- zawsze wyjdzie sie na tym lepiej- milion razy lepiej

dieta fatalna, pączki podczas odchudzania? wyszłaś na minut i to zbyt duży minus.

Gość Cozamara
Pisałam że się złamałam i nie była to dieta, trzymam dietę od ponad 3 lat i raz na 3-4 miesiące się łamię (zwłaszcza że przez 3 lata zrzuciłam 15 kilo, a musze jeszcze 20)

i wlasnie staramy ci sie wytlumaczyc ze gdyby nie te zlamania to mialabys za soba juz jakies 30 w ciagu 3 lat

słuchaj, co jakiś czas można sobie zrobić takie odstępstwo ale wtedy to już bez wyrzutów sumienia i liczenia kalorii. jeżeli raz na jakiś czas nawet przekroczysz zapotrzebowanie kaloryczne to i tak nie sprawi to że organizm ze spalania nastawi się na gromadzenie. lepiej zaplanować sobie takie właśnie odskoki co jakiś czas i z czystym sumieniem w dany dzień sobie poużywać, niż złamać dietę i potem się stresować

Gość .174cm.
Kochana 15kg przez 3 lata? I musisz schudnąć jeszcze 20kg :O:O. Daj spokój! To nawet nie wychodzi 0.5kg na miesiąc. Zrezygnuj ze słodyczy i fast foodów i jedz tak żeby nie być głodną. To głupota co robisz. Raz w tygodniu odpuść sobie dietę. Do tego przynajmniej 30min biegów albo ćwiczeń. Nie wierze że jesz tak przez 3 lata i tak mało chudniesz. Masakra, odpuść sobie. Albo idź do dietetyka, żeby ułożył ci specjalne menu. Co to za przyjemność być całe życie na diecie ;)

weź tu rozpisz swoją dietę bo skoro w takim tempie chudniesz to coś pewnie jest z nią nie tak. albo po prostu zbyt często masz takie wybryki

Gość Cozamara
Mam diety wypisywane przez lekarzy, jak się kończą to właśnie głupieję, jak z tymi pączkami (jak mi się nie powie "nie rób" to zrobię =_=), w środę od nowa idę. Wybryki mam rzadko, raz na 2-3 miesiące właśnie jak mi się kończy rozpisana dieta. Mam dietę 1300kcal wyliczoną, nie jestem na niej głodna a słodyczy nigdy nie jadłam - musiałam utyć przez alkohol (co tydzien piłam 3 piwa) i słodkie napoje (co rano puszka coli). Od wieków nie piję ani jednego ani drugiego. Fast foodów nie jem (nie ma u mnie w mieście McDonalda ani nic, są kebaby ale ich nie lubię), ale zawsze lubiłam na śniadanie 2 bułeczki z serem a moim ulubionym deserem był ryż z cynamonem, śmietaną i cukrem. No i one mi dały wielką nadwagę zbieranąod mniej więcej 15 roku życia, mam 26 lat. Mam w diecie uwzględnione cukry "zdrowe", owoce i raz na tydzień wypadają batoniki zbożowe. Na diecie nie tyję ale też nie szczupleję, od 2 miesięcy ćwiczę mniej lub bardziej intensywnie, raz w tygodniu na basen, raz w tygodniu na fitness (taniec latynoski) i staram się truchtać co 2-3 dni przed robotą Średnia to radość być wciąż na diecie, mam skierowanie do endokrynologa ale dopiero mam umówiony termin na 12 maja :(

Gość .174cm.
może masz coś z tarczyca??

Gość hopsa lala
za mało kalorii jeszcz...jak można przez 3 lata ciągnąć na 1300 kcalach dziennie? Masz jakiegos marnego dietetyka:O Powinnas jesc normalnie, tylko mniej i z nastawieniem na zdrowe produkty, czyli mało przetworzone. Dietetyk powinien cie nauczyc jak masz się odżywiać, a nie rozpisywać Ci diety. Całe życie na diecie chcesz być? Powinnaś swój metabolizm podkręcić, żeby jeść i nie tyc. Ja tez sie odchudzam, ale urozmaicam diete, zeby nie była taka uboga . jem wiecej niz Ty, ćwicze 2 razy w tyg po godz i chudne.

"Mam diety wypisywane przez lekarzy, " Jakich lekarzy? takich zwykłych? oni nie mają zazwyczaj bladego pojęcia o dietetyce. napisali coś na kolanie bo wydawało im się że będzie zdrowo i dali gotowca a Ty myślisz że to jest dobre tylko dlatego że pochodzi od lekarza. w wielu już sytuacjach okazywało się, że to ja coś tłumaczyłem lekarzowi a nie lekarz mi. tak kiedyś było jak mój kolega był u lekarza i zapytał go o miostatynę, a ten nawet nie wiedział co to jest. wtedy zadzwonił do mnie i ja lekarzowi tłumaczyłem co to jest miostatyna i jak działa. co do endokrynologa - czy zauwazyłąś u siebie takie objawy jak sennośc, obniżoną temperaturę, osłabienie, wypadanie włosów?

no i po raz kolejny potwierdza sie moja teoria na temat 'dietetykow'- co to sa za bezmozgie yetti.....

Gość Cozamara
Dietetyków zmieniam co kilka miesięcy jeżeli dieta się nie sprawdza. Teraz miałam 1300kcal, zaczął pan "na rok na 1500kcal" ale przytyłam po 4 miesiącach 5 kilo. Byłam już u wielu dietetyków, nawet u tych propagującyh diety hinduskie, chińskie i inne. Co do endokrynologa i objawów - mam niektóre elementy anemii (niechęć do jedzenia i picia, senność, temperaturę mam w miarę w normie) a włosy odkąd pamiętam mam cienkie i rzadkie..

i do tego doprowadzili cie pseudo dietetycy!!! jezuu jak mnie to wkurza, ze oni biora pieniadze za takie bzdurne rady!!!!!!!