Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czernobyl2?

japonia - wybuch w elektrowni atomowej

Polecane posty

Gość czernobyl2?

czy wierzycie w uspokajające doniesienia władz japońskich, że reaktor nie został uszkodzony? czy jest sens isc do apteki po jod?

Na razie za dużo nie wiadomo. I to jest straszne, ale też i ma trochę w sobie optymizmu.

Gość czernobyl2?
Przedstawiciel Międzynarodowej Agencji Energii Atomowej (MAEA) powiedział, że organizacja zbiera informacje na temat wybuchu. Telewizja NHK radzi Japończykom, by nie wychodzili z domów , a osobom, które muszą pozostać na zewnątrz - by chroniły drogi oddechowe i skórę . Tymczasem władze nakazały ewakuację wszystkich osób mieszkających w promieniu 20 km od elektrowni Fukushima II. Znajduje się ona ok. 11 km na południe od Fukushimy I.

Gość kocham Japonie
Tak wierze w zapewnienia japonskich wladz akurat. Japonia to swietny kraj i cudowny narod. Bardzo smutno mi z tego powodu zewydarzyla sie tam taka tragedia.

Gość czernobyl2?
doceniam błyskotliwe żarty, ale czy nikt nie ma na ten temat nic sensownego do powiedzenia? czyżby złe forum?

Gość kocham Japonie
Bo glupoty wypisujesz to nei dziw sie ze ludzie zartuja z Ciebie. Akurat japonskie elektrownei atomowe sa najnowoczesniejsze na swiecie i zabezpieczone przed tego typu sytuacjami. Zreszta gdzie jest Japonia a gdzie Polska. Zastanow sie czlowieku.

Gość kofiogpigopdf
W 1945 roku na Japonię spadły dwie bomby atomowe . Myślisz że wtedy w Europie ktoś się napromieniował ?

Gość szkoda tylko
ja piedole:-O obejrzyjcie bierzace wiadmosci, nie tylko byl wybuch ai i wyciek radioaktywny...po zy tym topi sie w srodku ten reaktor a wiec przygotowujcie sie juz na katastrofe atomowa.

Wczoraj pisałam o zagrożeniu zaraz po piątej, zanim nasze media się obudziły i telewizyjne i internetowe. Mają problem jeden za drugim. Może jednak się im uda to jakoś opanować. W Czarnobylu było zupełnie inaczej, na BBC mówią,(fizyk jądrowy z Międzynarodowej Agencji Atomistyki) że to zupełnie nieporównywalna awaria...

Gość kocham Japonie
Ponadto Japonczycy odbudowali te miasta i zyja tam sobie.

Japonia też zrobiła na mnie niesamowite wrażenie. A parę dni temu widziałam ponownie "między słowami", odświeżyłam więc swoje wspomnienia...a parę dni później...takie coś:o

Gość kocham Japonie
Zgadza sie to magiczny kraj:) Japonskie kobiety tez maja cos w sobie:)

Ja w ten sposób na to nie patrzę;) Ale odrobina takiej samokontroli, opanowania, jaką mają Japończycy, przydałaby się i Polakom;)

Gość Vitalianka
to już sprawa japończyków.wątpię żeby polska była zagrożona jakimś skażeniem.

O co wam chodzi z tym Czarnobylem? Zgineły coś koło 43 osób chyba, wliczając nowotwory od promieniowania. Był taki film, Dziecko Charnobyla, że pokazywali dzieci zniekształcone od urodzenie a co ciekawe urodziły się przed wybuchem. Czarnobyl aktualnie jest jednym z najmniej zanieczyszczonych miejsc na świecie. Bo ludzi tam nie ma.