Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aweettggvg

kosciół katolicki wyrzadził tyle krzywd polsce

Polecane posty

Gość aweettggvg

pogadajmy o tym sama komisja majatkowa ograbiła nasz kraj na 100 mld złotych

Gość shatynn....
ale kosciół pomógł obalic komunizm

Gość jako mozesz tak mówic
kosciół obalił komune dzieki niemu mmay demokracje i pełne półki młodzi maja perspektywy

Gość prrrawdziwaowieczkabozzza
Może i wyrządził, ale wiecie Kościól jest od Boga i to jest JEDYNA prawda o życiu i tyle. Pod względem wiary trzeba o Kościół stać, a księzy karać jak każdego innego obywatela. Czemu nie? Co ci ludzie w tych księzach widzą to ja nigdy nie zrozumiem. Normalny człowiek - powinien być lepszy niż każdy inny, a jaki jest? Święty? No święty za życia i taki koniec pózniej. No ale do kanonizacji to większości daleko i cóż... a czyja to wina, że nikt ich nie oskarża i mają już państwo w państwie. Ja ich zawsze oskarżałam i teraz już jestem bez rozgrzeszenia nawet, ale dalej robią swoje bo wiecie, żeby mnie jakiś klecha poniżał - dajcie spokój. Bóg mnie jakoś zaakceptował, a ksiądz nie może? To niech się nauczy. I tyle mnie to obchodzi wiecie co jak spowiadają - naprawdę. Jeszcze w Polsce - nawet grzechów nie musisz powiedzieć, a już masz rozgrzeszenie jak masz kasę. Tak to powinno się postępować? Dlatego jest jak jest. Kiedyś odpusty - dziś rozgrzeszenie. Dam na mszę - dobrze będzie. No cóz... krzyż był za darmo. Nie byłabym taka pewna jak długo będzie dobrze. Nie jest to teraz tak w tej Polsce? I tyle nowych kościołów. No niby dobrze, ale po co to w sumie? Mury jak mury i tyle nie? :(

Gość hshdhdh
Gdyby nie kosciol katolicki to by juz dawno Polski nie bylo. W kosciolach wlasnie sie ostala Polskosc podczas zaborow, inaczej by wasze dzieci dzis mowily po rosyjsku i niemiecku.

Gość jako mozesz tak mówic
to prawda bez kosccioła nie byłoby polski ksieza zawsze bronili najubośzych

Gdyby nie Kościół to Polski nie ma. To oczywiste. Ale też z drugiej strony Polska to kraj POTĘPIONY przez Zachód od samego początku. Chyba to rozumiecie. Dlatego, że wszystko tu jest źle od Mieszka Pierwszego, który był wyklęty. Dopiero Niemcy trochę to znormalizowali jak tu przyszli kopać, no ale ludzie... nie docenili jak byli W SUMIE moralni gdy tu przyszli. Może właśnie przez Polskę i Rosję się tak zdemoralizowali? Kto wie? Ja tak myślę. Że przyszli tu i bardzo się pogorszyli. Katolicy zwłaszcza i tyle. Bo protestanci tam nie są najgorsi, ale katolicy - CoŚ STRASZNEGO. A czemu? Z Polski - tak uważam. I z Rosji. Tyle. No a chrzest Polski miał być z Rosji i tyle. I wszystko by grało. Następna Albania , a tak? :( Żebyście nie mysleli, że dobrze wyglądacie z tym chrztem z Czech. Tak jak Anglia ze swoim obsikaniem. Dosłownie. Bo Mieszko miał się... nie urodzić. Tak uważa Zachód do dziś. Po co on się w ogóle urodził ten DEBIL. I tyle wam napiszę o naszej historii - waszej bo ja mam inną. I MAM RACJĘ. Nie cierpię wojen , są bez sensu i tyle. A już zmieniłam zdanie. Choć czy da się ich uniknąć? Tylko takie pytanie. Czy da się uniknąć wojen? Odpowiedzcie sobie na to pytanie sami :(

Kościól broni najuboższych wiesz, ale SŁOWEM. A czynem to już najróżniej. Ale wiecie - faryzeusze zawsze byli idealni, lubili pierwsze miejsca w synagogach i tak dalej. To jest Kościół POLSKI. Ja tak myślę jednak o Niemcach - ich historia to chyba taka tragedia, że wyjeżdżali NIE protestanci jak się ogólnie CHYBA uważa, ale katolicy - biedni jak myszy kościelne wiecie i W POLSCE robili się protestantami, żeby nie stać o ten głupi Kościół polski. To chyba tak wyglądało. I wiecie - teraz przez to jest tam jedno nieszczęście, że wszystkie kościoły należne katolikom idą do protestantów - przez potępieńców z Polski. Bo wiecie - co nowy kościół to katolicki, co stary , zabytek to protestancki. A powiedzcie, ilu tu było katolików Niemców na tym Śląsku = coś mi to wszystko śmierdzi. Jak całe Niemcy. Ale uważam, że mam rację. Wszystko takie dziwaczne, że szkoda słów. Przysięgam . ps. No dobrze może i mógł sie Mieszko urodzić, ale ożenić miał się z Ruską. Czemu znowu z Czeszką? Rozumiecie coś z tego? A unia polsko -czeska? Po co on się ożenił z Czeszką? Czyżby się zakochał? Taki menel? :(

Wiecie - jedynie, że nas ochrzcił. Było to zwykłe zero i tyle. I to z Czech chrzest. Po co ten chrzest z Czech? Zwykły dupek myslący wyłacznie o sobie. O nikim więcej. Przez to taki koniec i tyle :( Jaki początek. I cały ten Kościół - jeden egoizm i tyle :( No coś strasznego powiem wam - napiszę... i tyle :( Mieszko Mieszko ale koleżko :( Teraz musi pomóc zachodowi bo wszystko przez jego niemoralność i tyle. Zamiast Polan poprawić to ich ochrzcił i osmolił dokumentnie. A żył cały czas MARZENIAMI. A wiecie o czym? Marzeniami... a życie? Jeden płacz przez niego i zgrzytanie zebów. I to Czech taki ohydny. I wiecznie pijany jak znam życie. I wszystko przez niego - byłby CIUT inny i Polska jest zachodnia, ale ostatnie zero i do dziś wschód. Jedna osoba - patrzcie :(

Wiecie - był to nasz lokalny Henry Ósmy chyba tak myślę. Po prostu miał być księdzem, ale był zbyt niemoralny i go rodzina PO CICHU wyrzuciła. I tak sie zaczęły wieczne problemy z wszystkim w Polsce. Ze Śląskiem również - skąd ten Śląsk w Polsce - przez CHRZEST - przez niego. To powinno być zachodnie i pomorze, reszta do Białorusi czy czegoś i koniec. Ale chrzest i powstał język polski. Tylko z chrztu wszystko. Kiedyś będzie wami rządził. Zasługujecie na niego w stu procentach jak dla mnie. Pasował tu IDEALNIE, a reszta była pod publiczkę - nagłówek w gazecie. No może jeszcze Jagiellonowie. Ale to tam 1 bitwa. Reszta Kościół Polski i święta Jadwiga Śląska. KOSZMAR po prostu. Nie wiem nawet czy miała dzieci - pewnie też z kim popadło. Nie wiadomo. Wiem tylko, że butów nie nosiła i dużo robiła dla biednych. Powinna coś znaczyć w tych Niemczech ale się wyczuwa wielkie NIE dla niej - czemu? Brak wytłumaczenia. Czyli dzieci z byle kim i tyle. I dlatego POLSKA a nie niemiecka. Choć Krzyżaków ona wpuściła - tak mniemam. I tyle ?

Prawdopodobnie wiecie - to samo co święta Brygida szwedzka. BYLEBY NIE MIAŁA DZIECI bo ich wszystkich szlag trafi. I też cały czas spita i podmieniane przy porodach. Musze sobie daty poczytać. Już tam wiedzieli co robią i tyle - od zawsze :( Bo powinno iść coś dalej tu NA PLUS, a nic, nie? A chyba jakieś miała i gdzie one? Przecież powinny coś znaczyć - ŚWIĘTA matka. Bez przesady. Nic :( Za to Krzyżacy chyba i tyle :( Nie wiem - wiecie coś więcej? Jest ograna świętą Jadwigą królową Polski, ale chyba tak to wygląda, nie? Przecież te dzieci powinny coś znaczyć. Do dziś tak robią, że podmieniają dzieci, które od razu wiedzą, że będą coś znaczyć. I to na najwyższych stołkach jak 1000 czy 500 lat temu. I tyle :(

Teraz jeśli śledziliście listy moje kiedyś i teraz - powiedzcie - o czym marzył ten CHORY umysłowo Mieszko - król? Trzeba go było zabić i koniec dynastii Piastów w Polsce. Rusek jakiś miał go zabić i zrobić tu ruskie księstwo. Tak miało byc i byłoby OK. Naprawdę. Rosja i Zachód. A tak? Jakaś Polska - zupełny dopust. Widocznie rozpasanie było niezłe, że Bóg mu wszystkie jego MARZENIA dopuścił. A na pewno pijaństwo w Polsce. Bo to wszystko z pijaństwa - gdyby był trzeźwy to by takich rzeczy nie robił, a tak? :( I chyba WTEDY zaczęły sie RODOWODY w Niemczech. Przez Mieszka Pierwszego. Żeby nie było, że Kościół jest coś wart. Bo mówił, że mu się KOŚCIÓŁ W POLSCE na to co wyprawiał godził i go popierał. A ten Kościół nic o tym nie wiedział bo by go zabili za krzywdę jaką Polsce wyrządzał ten idiota. Ale Bóg zostawił bo wszyscy tu tak chlali, że nic tylko potop spuścić. A potop też był, ale później. Po prostu zwariował od wódki. Ale ochrzcił was OK. Nie to co w Anglii... - a czemu zwariował? A to sobie już sami powiedzcie. Ale już nigdy nie zwariuje. A czemu? Powiedzcie sobie sami na to pytanko. Ja wiem czemu on zwariował.

No to Jadwigi Śląskiej nie pomawiam że miała dzieci z byle kim, ale czemu nic nie znaczyły? A były POTWORAMI więc podrzuty i złe małzeństwo. Za bardzo się rządziła widać i tyle :( Nie wiem. A Brygida Szwedzka w takim razie jest od niej - no trochę bo co by to było gdyby Jadwiga miała swoje dzieci - po Polsce - wszedzie Niemcy, a tak? Jakieś szmaty i tyle. Jedna tam nadająca się do czegoś i tyle. Reszta to same potwory - no to może akurat ta niepodmieniona i tyle. I znowu to samo - wódka, żeby tak nie bolało i tyle. A Mieszko zawsze dużo pił a zwariował bo żałolwał , że takie zerska polskie ochrzcił. Ja nie wiem jak to było dokładnie, ale nikt go tu nie słuchał na pewno, użerał sie jak głupi z wszystkim a to i tak bez sensu bo sie liczyła Rosja a nie Zachód. I wiecie - on popełnił tylko 1 błąd, że się stoczył dla Zachodu gorzej niz normalnie ROBAK - nie docenił MODY. Nowinek róznych. A on to uważał za głupotę - nie, wcale nie. Miał to docenić. Bo po nim ani śladu, a nowinki z tamtego czasu do dziś są i mają się całkiem dobrze. I WTEDY by nie oszalał, a tak zwariował od wódki - bo zalewał ten chrzest WÓDKĄ. I tyle :( Takie zera tak ochrzcił - myślał i pił i dostawał do głowy. Ale tego nigdzie nie pisze. To tylko ja wiem. I stąd mu się wzięło MSZCZENIE i zamiast się poprawić to CORAZ GORZEJ i GORZEJ... coś strasznego :(

Wiecie - jak dla mnie - a jestem BARDZO historyczna. Może jestem JEDNĄ WIELKA HISTORIĄ już - ten Mieszko to był władcą jak Z KOZIEJ DUPY trąbka, ale cóz... dla Polaków ON BYŁ SWIETNY. I nikt nie pojmował czemu. Widocznie to ostatnie zera i tyle. Tak myśleli. Bo nikt nie rozumiał dlaczego on był TAKI ŚWIETNY. A on? Po prostu nie chciał wylecieć. I PEWNEGO DNIA Niemcy dowiedzieli się CZEMU ON BYŁ TAKI ŚWIETNY i wtedy...zwariowali :( I do dziś są pierdolnięci równo - ani nie mają ARCYDZIEŁ za dużo literackich ani niczego. Nigdy nie byli zbyt ewangeliczni, ale od tego dnia stali się już naprawdę gorzej niż zerami :( No i o to miejcie pretensje sobie do siebie. Wszystko przez Polaków i tyle :( Dokładnie :( Bo ruscy sa WSCHODNI, a Polaki to ostatnie dno i tyle :(

No dokładnie przez ŚLĄZAKÓW to się stało. Czyli? POLAKÓW. Bo to są Polacy. Są zbyt zdemoralizowali by być Niemcami. Jak dla mnie. To Polacy. A pracują ciężko tylko po wódce - bez sensu. Niemcy są inni. Poza tym Niemcy myślą, a Ślązacy? Zostawali bez kasy. No czasem Niemcy tez zostają bez kasy, ale czy tak się dzieje jak nie ma Ślązaków? I zawsze NA PEWNO gubią ich rodowody. Ale to tylko, że się jest Niemcem i tyle. Nic poza tym. Kasa to inna sprawa. To powinni być Niemcy w śmietniku czasem, a jak jest? I czemu - bo z nimi piją na pewno. WÓDKĘ. I dlatego dostają do głowy i zostają bez kasy. Kto wie? Wódki nie mogą pić i tyle :(

Bo wiecie - oni chyba sobie robią testy bo by przecież całą wódkę wam wykupili, a tak? Tylko jakieś cukiereczki z wódeczką i KONIEC. Nic poza tym. Prawdopodobnie wali im po wódce - jak Mieszkowi Pierwszemu i tyle. Mieszko ich zalewa do dziś i tyle. Bo tak ich olewał. I przez to Polska nie ma Niemców i tyle :( Od początku. No Chrobry - ale to jego dziecko - czy to mogło być coś warte? Dziecko Mieszka? I każdy sie skrobał po głowie. A co dalej? NA SZCZĘSCIE koniec. Mieli rację - wszystko do dupy i koniec... ale został jeden problem. No i dlatego w sumie nawet ten Chrobry się nie liczył bo przecież miał coś powiedzieć, przeprosić, NIC, no to widocznie to samo - zjazd się odbył - przyjechali, pojechali. I tyle - pojedli, popili , zero słowa innego - koniec. Dlatego historia Polski jest jaka jest, a dalej? Jeszcze gorzej i gorzej :( A czy tak powinno być? A Czesi? Gdzie oni? Czy wszyscy zwariowali? I dlatego Bóg im dopuścił reformację - bo już całkiem po nich też. I wszystko przez króla MIESZKA. :( Przez jedną osobe...no ale taki chrzest... to musiało się tak skończyć :(