Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xcharyx

Kupno pierścionka zaręczynowego

Polecane posty

Witam mam zamiar się niebawem zaręczać. Naczytałem się tonę tematów i przeszperałem mnóstwo forów ale nigdzie tak naprawdę nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Mój budżet jest dość ubogi więc nie stać mnie na wyszukany i drogi pierścionek chociaż chciałbym dać mojej kobiecie coś naprawdę wyjątkowego i tu zaczynają się schody. Moja dziewczyna wspominała kiedyś, że nie cierpi żółtego złota ale uwielbia srebro. Wiem że kobiety lubią sprawdzać ceny otrzymanych pierścionków i mało która kobieta tego nie robi wiec jeśli chodzi o srebro raczej odpada gdyż patrząc na ceny wyszedłbym na skąpca i snoba. Chciałbym żeby moja wybranka szczerze cieszyła się z pierścionka i nie była zawiedziona. Mogę sobie pozwolić na coś z przedziału 300-500zł chociaż gdybym posiadał większy budżet bez zmrużenia oka na pewno dałbym znacznie więcej dla wybranki mojego serca. Prosiłbym o porady co w związku z moja sytuacją można by zrobić. Zależy mi na komentarzach głównie pań gdyż im łatwiej wczuć się w rolę. Gdybym mógł również prosić o jakieś pomysły na zaręczyny byłbym wdzięczny. Z góry dziękuje i pozdrawiam

Gość pierscionkowadama
musisz skopiowac link bo oczywiscie zle wkleilam

Nie ma srebrnych pierścionków w cenie 300-500zł? Nie wierzę. Skoro sama Ci powiedziała, że lubi srebro, to nie kupuj jej złota na siłę, tylko dlatego, że jest droższe. A jeśli koniecznie chcesz coś cenniejszego od srebra to szukaj białego złota, przypomina srebro.

Gość kakor
tez nie lubie żółtego złota, ale stebro nie nadaje sie na pierścionek zaręczynowy!!! kup białe złoto :)

ja nienawidze zlota. kiedys mowilam swojemu facetowi zeby mu do glowy nie wpadlo aby kupowac zloty pierscionek, ja toleruje tylko srebro. no i kupil mi ze zlota bialego - wyglada prawie jak srebrny :) wiec poszlismy na kompromis. sam go wybral. obraczki slubne tez mamy z bialego zlota. a jesli chodzi o cene to nie wiem ile kosztowal moj zareczynowy pierscionek i jakos mnie nie korci zeby sprawdzac, mimo, ze wiem, gdzie zostal kupiony

Gość
ja nad obraczkami zastanawial sie wlasnie biale zloto vel tytan, tylko tytan chyba mniej rozciagliwy... ale i o polowe tanszy...

Gość a jjaaaa
Upewnij się jakoś jak to jest z tym gustem Twojej kobiety :) Wiesz ja też zawsze powtarzałam że nie lubię złota itd , a pierścionka i obrączki nie wyobrażam sobie innego niż złoto ;) Więc lepiej podpytaj dyskretnie

Dziękuje wszystkim za sumienne rady postaram się zaczerpnąć z nich wiedzę bo jeśli chodzi o tematy zaręczania to noga jestem w końcu to będzie mój pierwszy raz (mam nadzieje ze ostatni i udany). Mógłbym jeszcze prosić o jakieś mało banalne pomysły na zaręczyny? Również z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich niosących pomocne porady tym mniej doświadczonym.

Gość moim zdaniem pierscionek
powinien miec brylant chociazby malutki. Za 500zl na pewno bys znalazl. Co do zlota to tez nie lubie zoltego i dlatego dostalam pierscionek z bialego zlota. Radzilabym kupic jak juz biale zloto a nie srebro

Już myślałem, rozglądałem się za pierścionkami z białego złota bo tylko ten kruszec wchodzi w grę niestety nie widziałem nic co przypominałoby chociaż odrobinkę biżuterię którą nosi i dzięki temu wiem mniej więcej jak powinien wyglądać wymarzony pierścionek. Udało mi się podejść moją kobietę gdyż zapytałem po prostu czy podoba jej się biżuteria którą dostała w prezętach od mamy czy babci. Wręcz zachwalała wiec myślę ze krojem własnie powinien przypominać te pierścionki które nosi niestety bardzo ciężko jest wypatrzyć coś nawet odrobine przypominającego tego typu styl. Dodam link żeby przedstawić mniej więcej krój: http://galeriajubilerska.eu/product_info.php?cPath=18_30_62&products_id=7143 Proszę o ocenę czy nadawałby się jest troszkę drogi ale jeszcze więcej wyrzeczeń dla ukochanej nie zaszkodzi zeby była szczesliwa :)

Gość oj moze byc gorzej
Nadaje się, o ile ona lubi "strojną" biżuterię (dla mnie za dużo o te drobne kamyki). Bo forma jak najbardziej "zaręczynowa".

Gość a może poczekaj
z oświadczynami jeszcze jakiś czas i zwyczajnie odłóż więcej pieniędzy? Oświadczyny? Byle nie standard, poza tym wszystko przejdzie.

Gość moim zdaniem pierscionek
mam podobny, ale ladniejszy od tego co pokazales (mam identyczne boki obraczki, chodzi o te wysadzane kamieniami) z ta tez roznica , ze ja mam brylanty, a ty jej chcesz zafundowac cyrkonie. No nie wiem, ale mi sie wydaje, ze na taka okazje nie powinno sie nikomu fundowac sztucznosci

Gość boss jacek
Zoolander 2 (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 Zimne, stalowe spojrzenie, drapieżne oko tygrysa… tylko on potrafi strzelać spojrzeniem z siłą magnum. Powraca Derek Zoolander, największa, jedyna taka gwiazda modelingu. Piękno wcielone. Kiedy ostatnio widzieliśmy największe gwiazdy męskiego modelingu Dereka Zoolandera (Ben Stiller) i Hansela McDonalda (Owen Wilson), byli u szczytu sławy, szefując „Centrum im. Dereka Zoolandera dla dzieci, które nie potrafią dobrze czytać i chcą nauczyć się innych fajnych rzeczy”, a Mugatu (Will Ferrell) znajdował się za kratkami. Od tego czasu zmieniło się wszystko, Centrum im. Zoolandera nie istnieje, a Derek i Owen żyją w upokorzeniu poza głównymi wydarzeniami świata mody.

Gość gość
Zastanow się lepiej co ty chcesz robić w życiu. Jeżeli na pierścionek zaręczynowy (który jest pamiątka i wspomnieniem na całe życie) jesteś w stanie wydać 300 pln to jak ty chcesz rodzinę utrzymac? Dziewczyna będzie się wstydzila komukolwiek go pokazać. Jak chcesz żyć ? Jak zamieszkacie razem i będziecie mieć kredyt lub wynajem ~1000pln, rachunki (czynsz, media , telefony, itp) kolejny tysiąc, do tego jedzenie, chemia, itd i się okaże że miesięczne musisz mieć 3000pln. A Ty przez całe kawalerskie życie uzbierales 300pln. Pierścionek zaręczynowy należy kupić oczywiście proporcjonalnie do swoich zarobków i minimum, taka dolna granica przyzwoitości to dwie pensje. Jak cie nie stać to nie zakładaj rodziny !

Gość gość
Ale glupoty wypisujesz gosciu wyzej...