Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesmialek 29****

Kto z was pozbyl sie niesmialosci - jakie sa na to sposoby

Polecane posty

Gość niesmialek 29****

????

Gość grmengj
bylam totalnie niesmiala, wydawalo mi sie, ze jestem brzydka, nie odzywalam sie itp. No i pewnego razu, zakochalam sie, najpierw byl internet, zaczelam mowic przez internet pewnie i stalam sie taka internetowa cwaniaczka:P pozniej sie to przelozylo na zycie realne, bylam taka sama jak w necie, Bo wierzylam w siebie., ze ktos mnie zauwazyl, ze mu sie podbam.. Proste slowo - ale uwierz w to, ze mozna sie odzywac, uwierz w s9iebie.

Gość przełam się
praktyka jest najlepszym sposobem na wszystko! Ja też byłam niesmiała w ogóle nie miałam znajomych i sama jak palec wszędzie i zawsze. Musisz się zastanowić co Cię tak onieśmiela i po prostu zwalczyć to w sobie. Niesmaiałość to jakieś nieuzasadnione bariery które trzeba przełamać i koniec problemu. Próbuj, zadaduj do ludzi na początku nawet w markecie, przychodni wszędzie gdzie są ludzie . Mi się udało! Teraz jestem szczęsliwą żona, matką i duszą towarzystwa. głowa do góry i do dzieła!

Gość niesmialek29***
W sumie tez jestem calkiem normalny, przecietny. Niektorzy co mnie mniej znaja nawet nie przypuszczaja ze jestem nadal prawiczkiem ;-) Tak to jest. Trzeba wyjsc do ludzi. Ale ja tak smece tu juz kilka lat.

Gość wlasnie jak
??

Gość byłam taka nieśmiała, że ledwo
do rodziców i rodzeństwa się odzywałam. Zaczęłam od dzwonienia na informację pkp :) jak miałam 12 lat. Jak miałam trzynaście, pytałam ludzi na ulicy o godzinę, jak dotrzeć do X, kiedy odjeżdża autobus 000 etc etc W wieku 14 lat już byłam w stanie prawie normalnie rozmawiać z najlepiej znanymi koleżankami z klasy i czasem nawet z nauczycielami :D W wieku lat 22 wyjechałam sama za granicę i ludzie nie mogli uwierzyć, że jestem taka przebojowa, że wszystkiego potrafię się dowiedzieć, z każdym porozmawiać :)

Gość niesmialek29****
???