Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kingalek

Suczka w ciąży . Podeszły wiek

Polecane posty

Witam , mam pytanie do osób mających psy i podobne doświadczenia ,lub znających się na psach. Miesiąc temu zostawiłam na 3 tygodnie moją dziesięcioletnią suczkę (seter irlandzki) pod opieką rodziców,musiałam wyjechać. Pech chciał ,że akurat w tym czasie suka miała ruję. Ostatnio zaobserwowałam powiększenie się u niej sutków,oraz to że ma twardy brzuch. Pytałam rodziców czy pod moją nieobecność do czegoś doszło , przyznali się,że im raz uciekła (nie było jej kilka godzin). Jutro idę do weterynarza,ale jestem już prawie pewna,że to ciąża .(Suka już raz rodziła w wieku 4-ech lat) I tu pojawia się moje pytanie, czy jest to bardzo niebezpieczne dla życia psa? , czy ktoś miał/ma sukę która rodziła w podobnym wieku?. Martwię się. Proszę o odpowiedzi,a nie o krytykowanie bo nie o to tu chodzi. Z góry dzięki

łojej!! nie martw sie, jesli lekarz stwierdzi, ze to grozne to albo dokona aborcji, albo zaplanuje cesarke, ew. pomoc przy porodzie.

Mi się wydaje, że najlepiej oceni to weterynarz tylko pójdź do dobrego, sprawdzonego weta (poczytaj, poszukaj w necie) a nie do konowala z Twojego bloku który ci jeszcze powie, że to dobre dla jej zdrowia :o Bardzo prawdopodobne, że dokona aborcji ponieważ co jak co ale to zagrożenie dla życia Twojej suni.

Niedawno oszczeniła się suczka mojej przyjaciółki. Ma 12 lat i wszystko odbyło się bez żadnych komplikacji. Mamusia i jej młode czują się dobrze :) Ale to są kundelki, nie wiem jak to u rasowych psiaków wygląda, ale jak masz zdrową ogólnie swoją suczkę to myślę, że wszystko powinno być ok.

Moja sunia jest w dobrej formie, czasem to nawet zachowuje się jak szczeniak ;), chętna do zabawy , hasa jak młoda :D, nie wygląda na swoje latka, ale niestety dziesiątka już strzeliła

Gość Jak uzna że coś jest nie tak
to jej da tabletkę, która spowoduje poronienie. Nie przejmuj się.