Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgdsgfsdfgds

świat stworzony przez Boga jest taki okrutny że zniszczenie go

Polecane posty

Gość gfgdsgfsdfgds

byłoby przysługą wyrządzoną wszystkim ludziom, również tym, którzy się jeszcze nie narodzili ten kto wynalazłby i wypuścił wirusa który szybko i bezboleśnie pozabijałby wszystkich ludzi byłby prawdziwym zbawicielem ludzkości oczywiście zakładając że Bóg nie przygotował dla ludzi niczego gorszego po śmierci :o podzielacie moje poglądy?

Gość Ostro pojechane....
ale czy opinia powstała pod wpływem emocji czy głębokich przemyśleń?

Gość gsdagsdagds
opinia powstała na podstawie własnych 30-letnich życiowych doświadczeń, obserwacji świata/innych ludzi, studiowania historii, ... więc raczej jest przemyślana

Gość No cóż masz prawo tak sądzić
ale wielu ludzi nawet wiedząc że życie jest trudne i wielokrotnie ciężkie, docenia je. Niezależnie od religii.

Gość sdafasfasdf
pamiętam rekolekcje w podstawówce - wmawiano nam że świat jest cudowny, że Bóg tak to wszystko przemyślał, żeby było dobrze... BULLSHIT

Gość psychiatrzy przyjmują
bez skierowania...zapisz sie na najblizszy termin :)

Gość tnrynjtymntyn
swiat jest okrutny to prawda ale musisz wiedziec ze inni maja gorzej niech to cie pocieszy

Gość jemu nie jest potrzebny
psychiatra, raczej tobie takie rzeczy jak auotr wątku może napisać wyłącznie człowiek wrażliwy i rozumny lub po prostu nieszczęśliwy

Gość ioiupip
ja mysle,ze skoro juz tu jestesmy,to zamiast sie uzalac to lepiej z tego skorzystac....da sie byc szczesliwym i sa szczesliwi ludzie ;)

no i co z tego, że są szczęśliwi, skoro są również nieszczęśliwi"dzięki" tym szczęśliwym? :o

Gość nie podzielacie
Bóg stworzył Świat dobrym, to człowiek swoimi zachciankami zmienił go w to czym jest teraz.

Bóg nie stworzył świata dobrym, ponieważ jest coś takiego jak łańcuch pokarmowy (konieczność czynienia zła dla własnego dobra). z resztą mogę się zgodzić, bo ludzie mają wolną wolę i to za ich sprawą jest źle

Dokladnie. Swiat jest piekny a zycie jest darem. To ludzie sprawiaja, ze swiat jest chory a zycie nie znosne. :( Dlaczego z pretensjami do Boga??

Gość vfgvbghbnhn
nie świat jest okrutny tylko debilizm i egoizm tych ''u góry'' - to oni przecież mają na wiele rzeczy na tym świecie największy wpływ a jak za jakiś czas mansoneria i popierdoleni fanatycy nwo przejmą władzę to już wogóle bedzie jedno wielkie poyebaństwo i wyniszczanie wszelkich uczuć w człowieku :O cieszę się, że tego (mam nadzieję) nie dożyję 🖐️

Gość rtremkes
ja tam to boga nic nie mam , bo bog nie istnije .. GDyby istniał to nie stworzyłbym trzesien ziemi i tego cierpienia bo bylby dobrym bogiem a nie ciulem ktory sie baiw zapałkami to jest zwykly sadyzm z jego strony.. Dlatego uwazam za bog nie istnieje ..

Mnie jest przykro, bo moje dziecko bedzie zylo w takim popieprzonym swiecie. Jesli ja tego poyebanstwa nie dozyje, to nasze dzieciaki beda w tym zyc. :o Po co w ogole rodzic dzieci i je skazywac na takie chore zycie???

Gość rtremkes
a poza tym gdyby bog istnial to by nie kazał sie do siebie modlic , bo to jest grzech pychy i nie stosowanie sie do przykazan ktore stworzył .. GDybym byl bogiem to nie kazalbym ludziom sie do mnie modlic .. Bylbym dobrym bogiem a nie kutasem..

Gość tnrynjtymntyn
ja nie bede miala dzieci;) mam 27 lat;p

Gość rtremkes
gdyby bog rzeczywiscie istniał to bylby pojebanym kutasem sadystą , a jakos mi sie nie chce wierzyc ze ktokolwiek chcialby miec z kims takim cos wspolnego .. Dlatego uwazam ze swiat nie powstał od boga a czlowiek pochodzi od malpy ..

Mysle, ze te wszystkie trzesienia ziemii, tsunami i inne katastrofy to wolanie Boga do ludzi, zeby sie opamietali. Ale ludzie sobie z tego nic nie robia. Chca miec wiecej i wiecej, lepiej zyc, gonia za czyms i nie obchodzi ich to, ze swiat sie ugina i juz nie daje rady udzwignac. Byc moze kleski zywiolowe i kataklizmy to ostrzezenie Boga, prosba aby ludzie sie zmienili. No ale nikt sie nie chce zmieniac. Bog dal nam zycie, swiat, a co my z nim robimy? To wszystko jest chore. Do czego my, ludzie dazymy??

Gość rtremkes
dlaego bog nie istnieje bo tylko ciul a nie normalny czlowiek zabilby dziecko albo tylko ciul walnałby kogos piorunem bo mu sie chce zobaczyc jak on ginie .. Swiatem rzadza prawa natury a nie zaden bog . Trzesienia ziemi wynikaja z tego ze ziemia zyje .. Ludzie gina bo taka jest naturalna kolej rzeczy.

Gość psychiatrzy przyjmują
jemu nie jest potrzebny psychiatra, raczej tobie takie rzeczy jak auotr wątku może napisać wyłącznie człowiek wrażliwy i rozumny lub po prostu nieszczęśliwy Niestety brak szczescia sprawiajacy takie spustoszenia w psychice leczy sie psychiatrycznie :O Wrażliwy i rozumny Hitler szybko i bezbolesnie zagazowywał ludzi takze z troski o "wyzsze dobro" :P

Gość rtremkes
bo jesli bog by istnial to zabijalby wiecej ludzi niz najgorszy morderca samobojca ... Nie wierze w to ze bog jest gorszy od taliba samobojcy czy Hitlera .. W wyniku naturalnych katastrof czy chorób zginelo wiecej ludzi niz z rak Hitlera Ale tych chorob nie wymslił bog tylko natura .. Gdyby bog istnial bylby gorszy od hitlera Taka dzuma zabila na przyklad 50 mln ludzi , ale na szczescie nie istnieje .. Wszystko pochodzi od wielkiego wybuchu .. A swiatem rządzą prawa dzungli

Gość rtremkes
gdyby bog istnial to Hitler byłby przy nim aniołkiem ..

Wiesz, wszystko ma swoje powody. Dzieci gina, dorosli gina, wszystko ginie. Codziennie cos tracimy ale i zyskujemy. Dlaczego dzieci gina? Bog ma w tym cel, moze po bolesnym doswiadczeniu jego rodzice zmienia swoje zycie? Jesli chodzi o zabijanie i zadawanie bolu ludziom przez innych ludzie, to nie jest sprawka Boga. To my decydujemy co robimy, co zrobimy a nasze czyny to nasze czyny a nie czyny Boga. Bog ojciec sie smuci gdy takie rzeczy sie dzieja. Wyjasniaj sobie to natura, jak kolwiek chcesz, masz do tego prawo.

Gość rtremkes
Haiti to dzieło natury a nie boga . To natura zniszczyla tych biednych ludzi .

Gość rtremkes
ja jestem ateistą i wspolczuje katolikom .. GDyby modlili sie do Hitlera to bym rozumiał bo hitler ma mniej na sumieniu niz ich bog ..

Gość fdgdsgfdsgfds
Bóg powiedział, że człowiek ma się rozmnażać: budowanie wierzowców i infrastruktury takiej jak w Japonii to konsekwencja przeludnienia :o

Gość rtremkes
Bog ojciec sie smuci gdy takie rzeczy sie dzieja. ale nie smuci sie gdy zabija 7 letnie dziecko w pożarze domu ? To w takim razie wizyta u psychiatry byłaby dla niego dobra .

Gość rtremkes
nikt mnie nie przekona ze bog istnieje .. GDyby istnial to byłby chorym psychicznie maniakiem ktory lubi zabijac ludzi ..