Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgdsgfsdfgds

świat stworzony przez Boga jest taki okrutny że zniszczenie go

Polecane posty

Gość jemu nie jest potrzebny
do psychiatrzy przyjmują leczenie psychiatryczne jest jescze bardziej wskazane dla osoby, która ma w dupie bezmiar okrucieństwa na tym świecie- takiej jak ty? a to że Hitler był jaki był to również wina osób obojętnych na cudzą krzywdę. niestety. nic nie dzieje się bez przyczyny

Gość rtremkes
nie ma sensu porownywac papieza do boga do boga mozna porownac Hitlera . Ale Hitler i tak nie ma z nim szans w okrucienstwie

Gość rtremkes
zgadzam sie w 100 % z wami bog nie istnieje .

Nic nie dzieje sie bez powodu. Kiedys sama zadawalam sobie takie pytania, jakie teraz Ty stawiasz. Nie wierzylam w Boga, bylam agnostykiem, Boga i jego sprawy i to czy istnieje czy nie mialam w dupie. Nie interesowalo mnie to. W ubieglym roku za sprawa cudow w moim zyciu Bog udowodnil mi swoje istnienie. Zawarlam z nim pakt, postanowilam, ze uwierze w niego tylko wtedy gdy pozwoli mi uwierzyc, gdy pokaze mi, ze jest. I stalo sie, pokazal. Nie mam zadnej religii, nie wiem kim jestem ale w Boga wierze. I wiem, ze moge zwatpic w kazda religie, ale w Boga nie zwatpie. Byc moze za kilka, kilkanascie lat Ty tez zmienisz zdanie. Nigdy nie mow nigdy. :)

Gość rtremkes
a jesli nawet bog istnieje to ja sie go wyrzekam bo jest gorszy od Hitlera .. I zadne tlumaczenia nie pomoga .. JA oceniam to co widze i wiem ze Hitler zabil duzo mniej ludzi

Gość rtremkes
w boga wierza tylko ludzie ktorzy lubia chorych maniakalnie sadystow

Gość psychiatrzy przyjmują
jemu nie jest potrzebny do psychiatrzy przyjmują leczenie psychiatryczne jest jescze bardziej wskazane dla osoby, która ma w dupie bezmiar okrucieństwa na tym świecie- takiej jak ty? a to że Hitler był jaki był to również wina osób obojętnych na cudzą krzywdę. niestety. nic nie dzieje się bez przyczyny --------------------------------------------------------------------- leczenie psychiatryczne jest jescze bardziej wskazane dla osoby, która ma w dupie bezmiar okrucieństwa na tym świecie- takiej jak ty? PO CZYM WNIOSKUJESZ O MNIE? PO TYM< ŻE UWAŻAM iż teza postawiona w tym temacie NIE POCHODZI ZE ZDROWEGO UMYSLU? To trochę mało wiadomości aby wyciagac takie wnioski, nie sadzisz? a to że Hitler był jaki był to również wina osób obojętnych na cudzą krzywdę. niestety. JAK TO? ON TEŻ POZBYWAL SIĘ LUDZI DLA ICH WŁASNEGO DOBRA! Dokładnie tak jak sugeruje autor watku :P nic nie dzieje się bez przyczyny Prawda. tylko czasami niektórzy ludzie zbyt zadufani w sobie biorą SKUTEK za PRZYCZYNĘ

Pewnego dnia uniwersytecki profesor postanowił sprowokować swoich uczniów. Zapytał: - Czy Bóg stworzył wszystko, co istnieje? Pewien student odparł odważnie: - Tak, stworzył. - Wszystko? - spytał nauczyciel. - Tak, wszystko - brzmiała odpowiedź studenta. - W takim razie Bóg stworzył także zło, prawda? Ponieważ zło istnieje - powiedział nauczyciel. Na to student nie znalazł odpowiedzi i zamilkł. Nauczyciel był zachwycony możliwością udowodnienia po raz kolejny, że wiara jest tylko mitem. Niespodziewanie inny student zgłosił się i spytał: - Czy mogę zadać Panu pytanie, panie profesorze? - Oczywiście - brzmiała odpowiedź. - Czy zimno istnieje? - Oczywiście - odpowiedział profesor. - Czy nigdy nie czułeś zimna? - W rzeczywistości, proszę pana, zimno nie istnieje. Według badań fizycznych zimno jest całkowitym brakiem ciepła. Przedmiot może być badany tylko jeśli posiada i transmituje energię; to właśnie ciepło jest obiektem, który transmituje swoją energię. Bez ciepła przedmioty są obojętne, niezdolne do reakcji. Ale zimno nie istnieje. Stworzyliśmy termin zimno', by wyjaśnić brak ciepła. A ciemność? - kontynuował student. - Istnieje - odparł profesor. - Myli się pan ponownie. Ciemność jest całkowitym brakiem światła. Można badać światło i jasność, ale nie ciemność. Pryzmat Nicholsa pokazuje mnogość różnych kolorów, na które może zostać rozbite światło pod względem długości fal. Ciemność jest terminem, który stworzyliśmy, by wyjaśnić całkowity brak światła. Na koniec student zapytał: - A zło, profesorze, czy zło istnieje? Bóg nie stworzył zła. Zło jest nieobecnością Boga w ludzkich sercach, jest brakiem miłości, człowieczeństwa i wiary. Miłość i wiara są jak ciepło i światło. One istnieją, ich brak prowadzi do zła. Tym razem to profesor trwał w milczeniu... Nazwisko studenta brzmiało: ALBERT EINSTEIN

Tak samo można powiedzieć, że zdrowego umysłu nie mają ludzie, którzy są tak egoistyczni, że tylko doceniają własne dobro a to, że istnieje np niewolnictwo mają w nosie. dla tych ludzi już lepsza byłaby śmierć. więc nie trzeba być chorym człowiekiem, żeby pisać takie rzeczy jak autor, raczej mozna mieć więcej wyczucia niż inni (wbrew pozorom). I nie wypisuj bzdur, że Hitler zabijał ludzi dla ich dobra :o Zresztą porównywanie auotra do Hitlera jest nie na miejscu. To ze masz inne zdanie nie oznacza, że musisz wyzywać ludzi.

ależ ja nikogo nie wyzywam! mnie przeraziła teza stawiana przez autora, rozumiesz? POZABIJAC WSZYSTKICH BO JA!!! NIE POTRAFIĘ SOBIE DAC RADY ZE ŚWIATEM Tak brzmi ta teza, tylko opakowana jest w odrobine błyszczącego celofanu, na który sie nabrałas :O

Gość rtremkes
jesli bog jest nieskonczenie dobry to czemu zabija lepiej niz hitler .. I dlaczego stworzył piekło .. A pewnie ta nieskonczona dobroc ma polegac na zabijaniu ..Jak bog chce sie zabawic to zabija .. Ale skad ta chec zemsty ? Przeciez 99 % ludzi zabiło w swoim zyciu mniej istnien niz bog .. Dlaczego istota nieskonczenie dobra jest nieskonczenie złym maniakiem sadystycznym ? A moze bog jest duzym dzieckiem ktory ma chorobe sierocą i lubi zabijac dla zabawy ? I tlumaczy sobie tym ze my ludzie mamy ginac bo on lubi widziec cierpienie .. Podnieca go to .. Ale czy na pewno jest zdrowy psychicznie ?

nie, na nic się nie nabrałam. Ty sobie wmówiłaś, że jemu chodziło o to, że jemu jest źle. pisał o historii, okrucieństwie świata itp i ma prawo do takich odczuć biorąc pod uwagę to jaki jest ten świat.

Gość rtremkes
a moze bog wykorzystuje swoja pozycje zeby moc zabijac ? Tak jak czlowiek jest mocniejszy od komara - moze go zabic tak bog jest mocniejszy od czlowieka i gdy ma ochote go spalic zywcem zeby zobaczyc jak ginie to chetnie to robi ? . Ale dlaczego bog nie ma odwagi zmierzyc sie z rownym sobie tylko bije słąbszych . Wiadomo przykazania ktore stworzyl jego nie dotycza bo on moze robic co chce .. Niezczy palic rozwalac i nie musi sie z tego tlumaczyc . przed nikim .. A moim zdaniem bog powienien isc pod sad i popelnic samobojstwo bo zdrowy nie jest

rtremkes ludzie sami sobie stworzyli piekło na ziemi, to nie jest sprawka Boga mnie jedynie ten łańcuch pokarmowy zastanawia czasami.. wszyscy się wzajemnie pożerają aby dalej egzystować. tutaj akurat bardzo się dziwię, bo to już jest ewidentnie sprawka Boga (zakładając ze Najwyzszy faktycznie istnieje)

Gość rtremkes
katolicki bog jest chory psychicznie . TA jednostka chorobowa ma swoja nazwe nawet

Gość rtremkes
rtremkes ludzie sami sobie stworzyli piekło na ziemi, to nie jest sprawka Boga no tak trzesienie ziemi to wina ludzi .. Wszystko jest wina ludzi . Takie glupie tlumaczenie .. Czlowiek tez twierdzi ze winą swini jest to ze żyje i dlatego zabija ta swinie na mieso ..Tak samo zabiaj bog .

Gość rtremkes
no tak boga nie mozna osadzac bo jesli ktos ma wladze to nikt nie ma prawa go powstrzymac w zabijaniu .. JA sie z tym nie zgadzam Bog jest silny ale to nie daje mu prawa do zachowywania sie jak skonczony skurwisynn naduzywajacy swojej wladzy.Hitler bog tez naduzywaja swojej wladzy.

Gość i znowu to samoooooo
rtremkes ---> ale pierdzielisz sami wymyślacie jakieś durnoty i później ma być to niby dowodem na ''nieistnienie boga'', kto ci powiedział wogóle że każdy kto wierzy w boga musi wierzyć w to że ma on wpływy na losy świata? nie wszyscy są katolikami, wielu uważa że udział boga w dziejach świata skończył się na jego stworzeniu - od tej pory nie ma na nic wpływu - wszystko pozostawił ludziom i ich woli i wtedy swoje argumenty ''przeciw'' możesz sobie wsadzić...

Gość rtremkes
ale dzume i zapalenie płuc i trzesienie ziemi stworzył bog .. Czlowieka tez stworzyl .

Gość i znowu to samoooooo
no i co z tego? a kto powiedział że życie na ziemii to ma być jakiś raj? nikt nie obiecywał ze będzie cudownie

jemu nie jest potrzebny nie, na nic się nie nabrałam. Ty sobie wmówiłaś, że jemu chodziło o to, że jemu jest źle. pisał o historii, okrucieństwie świata itp i ma prawo do takich odczuć biorąc pod uwagę to jaki jest ten świat. Wmówiłam sobie? :D No wybacz, ktos komu jest dobrze nie postawi takiej tezy! A TEN ŚWIAT JEST TAKI JAKI SOBIE ZBUDUJEMY To TY mozesz być czyimś aniołem lub grabarzem. TAK TY.. spojrzysz na niego sercem lub nawet nie zwrócisz uwagi w szczurzym pedzie do "sukcesu" bądź "bycia lepszym niz on" Kilka dni temu przewijał sie lu temat niejakiej puchatki. Byli tacy co pomogli. byli tacy co pogrzebali....

Gość dunkann
a kogo obchodzi jakis bog ?

No wybacz, ktos komu jest dobrze nie postawi takiej tezy! Tak, bo ci którzy mają za dobrze to egoiści. Jak to się mówi cierpienie uszlachetnia. Tyle w temacie

Tak, bo ci którzy mają za dobrze to egoiści. Jak to się mówi cierpienie uszlachetnia. nie wszyscy, acz z generalną zasadą się zgodzę :D A co do cierpienia... byłam ostatnio na oddziale dziecięcej onkologii. Tam nawet trzylatki miały DOROSŁE spojrzenie. widziałam pięciolatka który ciagnac za sobą kroplówke na wysiegniku poszedł po pielegniarkę, bo "kolega z sali chyba się żle czuje bo wypluł obiadek na poduszkę" Zobacz, co w tym czasie dzieje się w przedszkolach... nie bawimy sie z jolą bo ma ciuchy po starszej siostrze :O