Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kakakakakaakaksia

Zadanie z języka niemieckiego, proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość kakakakakaakaksia

Jeśli jest osoba która zna dobrze niemiecki, ma chwilkę czasu i może mi pomóc to bardzo bym prosiła. W zadaniu pierwszym mam obrazek na którym widać ludzi, niektórzy z Nich spacerują, inni w gronie znajomych siedzą lub leżą na kocach które są rozłożone na trawie i rozmawiają... Do obrazka mam pytania na które muszę odpowiedzieć 1. Warum haben sich die Personen dort versammelt? 2. Was unternimmst du mit deinen Freunden in der Freizeit am liebsten? Warum? Zadanie nr 2: Jesteś na wymianie szkolnej w Niemczech. Rozmawiasz z koleżanką o nadchodzących świętach Bożego Narodzenia: a) poinformuj o polskich tradycjach bożonarodzeniowych; b) zapytaj o tradycyjne świąteczne potrawy w Niemczech; c) zaproś koleżankę na święta do Polski ; Zadanie nr 3: Byłaś w kinie na filmie, który zrobił na Tobie duże wrażenie. W rozmowie telefonicznej z koleżanką z Niemiec opowiadasz jej krótko: a)jaki film widziałaś; b)o głównych postaciach w filmie; c)jaka była akcja filmu; d)co zrobiło na Tobie największe wrażenie Zadanie nr 4: Przebywasz w Niemczech. Wraz ze swoja koleżanką z wymiany szykujecie się do wyjścia do teatru. Koleżanka zamierza wybrać się tam w stroju codziennym. W rozmowie z nią: a) wyraź zdziwienie jej nieodpowiednim ubraniem ; b) nie zgódź się z jej argumentami i zaproponuj zmianę ubrania; c)zaproponuj kompromis i zmainę jedynie części ubrania na bardziej elegancką.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować