Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca pytanka

Policealne szkoły dla dorosłych-czy są BEZPŁATNE?

Polecane posty

Gość pytajaca pytanka

Są takie? Jak tak to jakie? Cosinus-chodzi ktoś, faktycznie bezpłatna?

Gość pytajaca pytanka
Chodzi mi o bezpłatne szkoły!!! Jakie znacie? I jak opinie?

Gość pytajaca pytanka
widze ze tutaj nikt sie juz nie ksztalci :(

Gość o cosinusie powiem
ucze sie na II semestrze administracji w bydgoszczy. szkoła jest rzeczywiscie bezpłatna. nie ma zadnych oplat. szkola rowniez sama zalatwia praktyki

Gość pytajaca pytanka
do o cosinusie powiem ale ogolnie jestes zadowolona/y? Jaki jest system nauczania? WIeczorowy? Nauka w kazdy weekend?

Gość pytajaca pytanka
a orientujecie sie w jakich miastach malopolsi sa te szkoly? ile sie placi za praktyki?

Gość o cosinusie powiem
nauka teoretycznie miała być co drugi weekend, ale zdarza się, że jest co tydzień nauka jest w weekendy www.cosinus.pl tu powinno być wszystko Jestem zadowolona. Nauczyciele są w porządku, ale to wiadomo zależy od miasta.Uczyć się trzeba, ale nie jest jakoś super cięzko zdać. I trzeba mieć minimum 50% obecności na każdym przedmiocie. Ale to chyba takie rozporządzenie weszło, więc będzie tak we wszystkich tego typu szkołach.

Gość pytajaca pytanka
a jak z praktykami? szkoła załatwia czy samemu trzeba? jest tu ktoś z krakowa? gdzie to dokładnie jest?

Gość o cosinusie powiem
szkoła załatwia praktyki sama

Gość ósssemka
Cosinus jest bezpłatną szkołą. I tutaj ja mam doświadczenia z kosmetyką nie musisz nawet kupowac kosmetyków na zajęcia. To wszystko własnie gwarantuje nam szkoła.

Gość gość
niektóre są bezpłatne, ale to juz zalezy od szkoly, wiadomo, że np. taka lepsza szkoła będzie płatna :) ja chodziłam do tej http://www.cku1.edu.pl/ i jestem zadowolona :)

Gość gość
Tak są. Z takich ogólnopolskich to Cosinus, Żak i niektóre "niesieciowe" tj. istniejące w poszczególnych miastach. Szkoły te nie są gorsze (a w każdym razie niekoniecznie, to zależy od nauczycieli i poziomu placówki) - są finansowane z budżetu państwa jako część polskiego systemu edukacji, tzn. tak samo jak "darmowe" licea, studia uniwersyteckie, technika itd. Trudniej o szkołę bezpłatną i zaoczną - tu dobrze się sprawdza Cosinus. Bezpłatne szkoły często mają bardzo ograniczony wybór kierunków do tych najpopularniejszych (rachunkowość, kosmetyka, informatyka, administracja itp.) i problem z praktykami - albo trzeba płacic albo szkoła umywa rączki i szukaj sobie samemu. Pytasz o szoły w Małopolsce - ok, na pewno jest kilka Cosinusów i pewnie parę innych, ale najpierw zastanów się, jaki kierunek cię interesuje i pod tym kątem szukaj bezpłatnej szkoły.

Gość gość
Ja uważam ze jesli ktoś nie jest do końca pewny co wybrać np. po liceum, po prostu kazdy ma prawo tego nie wiedziec, to taka szkoła policealna jest wówczas naprawde bardzo dobrym rozwiązaniem. Wiec mysle ze tutaj warto tez rozważyć taka ewentualność.

Gość gość
niektóre są bezpłatne i to jest fajne, bo nie musisz placic za nauke i uczysz sie bez przeszkod jak Ci cos nie wyszlo www.cku1.edu.pl chodzilam tu i bylo naprawde mega fajnie, nauczyciele spoko, plan tez w porzadku ;) i znalazłam swoja pasje w koncu :) spiew:)

Gość gość
Dziobi jest najpiekniejszy jakby ktos jeszcze go nie zobaczyl. KTO WIDZIAL DZIOB DZIOBA?!

Gość gość
To moim zdaniem jest po prostu najlepsze rozwiązanie kiedy z rożnych przyczyn losowych niestety nie udalo sie nam dostać na dobre studia.

Gość gość
Oby tylko własnie postawić jednak na tą własciwa. Najwazniejsze to też aby wiedziec w zyciu co sie chce robić. A potem to robić. Jak to mówią w znanym filmie.

Żak też jest bezpłatny :) Liceum, szkoły policealne, ale mają też takie duże kursy (roczne) i ona są płatne, ale grosze tak naprawdę :)

Gość gość
W Cosinusie co jest taką fajną sprawą jest to ze nie trzeba płacić za naukę. Ja na kosmetyce miałam tez od szkoły wszystkie kosmetyki. To dla mnie było mega wygodne.

Gość fferaa
Polecam w takim razie Cosinus - nie ma ukrytych kosztów, jakość jest wysoka - moim zdaniem wyższa niż w innych szkołach, do tego są nagrody dla uczniów, no i raczej łatwo zdać egzamin. Ja tam szczerze polecam!

Gość gość
I ja sie z Wami zgodze ze jest to dobry wybór. Na pewno postawienie na taką szkołe bedzie dla nas dobrym rozwiązaniem.

Gość gość
Zawsze mozna wybrać inny kierunek, albo iśc na kursy np. przedłużania rzęs. Teraz dziewczyny doczepiaja sobie rzęsy, wiec mozna niezle na tym zarobic.

Gość gość
No owszem ale nie kazdy tez ma predyspozycje do tego zeby pójsc do technikum. Niektórzy po prostu wola Liceum i potem humanistyczne kierunki na studiach.

Gość gość
To jest jedna z tych szkoł policealnych które naprawde warto jest polecić i zdecydowac sie własnie na naukę własnie tam. Ja sama mam jak najbardziej pozytywne doswiadczenia i nauka w tej szkole sprawiała mi przyjemność.

Gość gość
Teraz to chyba zdecydowanie warto postawic Cosinus. Macie na pewno wiele ciekawych i wartych poznania kierunków.

Gość gość
Ja wcale nie uważam ze pójscie do szkoły policealnej jest czymś zlym. A jesli własnie chodzi o Cosinus i wybor takiego kierunku na pewno będzie bardzo dobrym rozwiązaniem.