Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alla genovese

prawdopodobieństwo ciąży a joga sport itp.

Polecane posty

Gość alla genovese

Witam, mam podejrzenie, że mogę być w ciąży-bo się staramy. Prowadzę aktywne życie i mam pytanko, czy wczesnej ciąży może zaszkodzić jakis wysiłek? ja chodzę na intensywne ćwiczenia jogi, dużo na mięśnie brzucha, pozycje do góry nogami itp. I kiedy od dni płodnych można próbować z testem? trzeba czekać aż do miesiączki? mozna wcześniej np. po tygodniu??

Gość alla genovese
up

Ja też przed ciążą dużo ćwiczyłam, teraz też (5ty miesiąc) ale inaczej. Jak już będziesz mieć pewność że w ciąży jednak jesteś - zrezygnuj z ćwiczeń na mięśnie brzucha, przynajmniej na ten "przedni" mięsień, boczne i skośne trzeba i powinno się ćwiczyć. Generalnie w pierwszym trymestrze niewskazane są intensywne treningi, bo wtedy najłatwiej o poronienie czy obumarcie. Przystopuj trochę i zrezygnuj z 'akrobacji' o których piszesz. Ale całkowite zrezygnowanie z ćwiczeń byłoby głupotą - zwłaszcza jeżeli twój lekarz na nie zezwala:)

Gość alla genovese
ok, czyli rozumiem, ze lepiej teraz przystopować. JAk sie potwierdzi to się zapiszę na jogę dla kobiet w ciąży