Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarka999

Moje dzieci złapały rotawirusa!!

Polecane posty

Gość barbarka999

Choc moge powiedzieć że jestem doświadczoną mamą to po raz pierwszy moje dzieci złapały rotawirusa 2-latek ma biegunke a 7 latek wymiotuje czym to leczyć? jest już za póżno bym poszła z nimi do lekarza Czym to sie leczy? trzeba to przecierpieć czy niezbedny antybiotyk czy na biegunke-wystarczy smecta,co na wymioty ?

Gość dbaj o to by pily
jesc nie musza, a jesli tak to delikant rzeczy, kup w aptece probiotyki do picia,

Gość dbaj o to by pily
aha antybiotyk nie jest na wirusy

Gość mjknjn
Antybiotyk to raczej odpada chyba żę mają jeszcze inne dolegliwości kaszel katar gorączka ale to po wizycie u lekarza. Na wymioty i beigunkę to podawaj dużo płynów do picia w aptece kup Orsalit super podczas biegunki i wymiotów uzupełnia poziom elektrolitów i smecta. Możesz dać banana i jagody oraz zrobić kleik

Gość atman
mojej sąsiadki dzieci są na to w szpitalu. Najpierw jedno 6 lat a za dwa dni następne i leżą pod kroplówkami. To trwa nawet do 9-ciu dni

Gość barbarka999
dziękuję Wam bardzo!!!!

Gość atman
żaden antybiotyk! tu chodzi tylko o nawodnienie organizmu.

Gość misia1111111111111111111111
MOJE CÓRKI ROK I 8 LAT właśnie to przeszły. nie jadły do 5 dni ale pić musi twój maluch bo się odwodni.moja piła przez pierwszy dzień tylko 100ml i była już odwodniona.pózniej dawałam jej nasiłę,obeszło się bez szpitala.trwało to 14 dni.

no to ładnie jedno sra drugie rzyga...pewnie nieźle wali u ciebie w domu

Podawaj smecte, rozrób saszetkę smecty w herbacie, w szpitalu przy rotawirusue podaje sie doustnie w strzykawce smecte 4 krotnie zwiększoną, o konsystencji piasku, ty możesz rozrobic, nie podawaj żadnych soków i produktów mlecznych, jesli jest głodne chleb z masełkiem i słodką herbatę, nie dopuść tylko do odwodnienia

Gość barbarka999
tak śmierdzi u mnie strasznie.....głupota nie zna granic Podaje smekte własnie w strzykawce(2latkowi),oraz dużo wody także mam nadzieję że sie nie odwodnią Raz jeszcze dziękuje za pomoc

Gość aguula27
antybiotyk nic nie pomoże,podawaj picie a do jedzenia u mnie dobrze sprawdziła się zupa marchwianka

Gość w aptece można kupić
taki napój nawadniający w kartoniku. Smakuje koszmarnie, ale dobrze nawadnia. Smekta i do tego jakieś probiotyki dicoflor albo laktoral. Dla młodszego polecam ORS 2000 - taka specjalna marchwianka z elektrolitami do kupienia w aptece. chyba 5 zł za buteleczkę, dla starszego możesz spróbować odgazowaną cocacolę, ale malutkimi łyczkami co kilka godzin, a nie szklankę na raz. No i pilnuj zeby pili. Non stop muszą pić, najlepiej letnią herbatę bez cukru, żadnego mleka nie podawaj, żadnych soków. Do jedzenia dieta- sucharki, wafelki ryżowe, kleik ryżowy (najlepiej samemu rozgotowac ryż i przetrzeć przez sito) (ryż na wodzie, absolutnie nie na mleku)