Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankbankbank

ludzie dlaczego godzicie się na niskie zarobki

Polecane posty

Gość bankbankbank

macie pokonczone studia i przyjmujecie prace za jakąś jałmużne ,mam dość wyzysku nie będe robić ide do MOPS

bo nie mamy wyboru albo zgodzimy sie na niskie zarobki, albo będziemy bezrobotni i zdechniemy z głodu tak trudno to pojąć?

Ewa powiedziała dokładnie to co chciałam powiedzieć ja. Tyle w temacie

Gość Stara Pani Morgue Usher
Gdyż niektórzy mają choćby wielodzietną rodzinę, chorego partnera, muszę się opiekować kims starszym, i te "wielkie pieniądze", o jakich piszsz, nie wystarczą. I co - państwo pomoże? Nie, bo państwo tyle głupot popełniło, że same ze sobą nie wyrabia, a co dopiero pomagać swoim. I taka jest prwada, że perspektywy dla pracujących kiepskie.

Muszą się godzić, wszak większość wciąż wybiera socjalistów do koryta - a ktoś musi zapłacić za państwo "opiekuńcze" 🖐️

Gość po pierwsze
szli na studia bo tak było modnie ee znaczy się trendy czy jazzi chuj wie pa wtaroj uczelnie jak z tym cukrem przyjmowały jak dzieci pchały się a nie co jest potrzebne tercio obniżono poziom bo to fajny biznes no i mamy bezrobocie a rąk do pracy brakuje :)

Odpowiedz jest prosta..taki jest rynek..nawet jakby tu zrobic rewolucje to na zgliszczach gospodarki byloby jeszcze trudniej..porownaj zarobki w np. zrujnowanej wojna Czeczenii. Galezie gospodarki nie sa rozwiniete na 40mln ludzi tylko mniej wiecej na 10-15. Podziekuj rzadzacym za taki stan rzeczy. A szarzy ludzie nie maja po prostu wyboru poza genialnym wbiciem sie na rynek z oryginalnym lub sprawdzonym pomyslem, oszukiwaniem, dawaniem doopy albo wyjazdem.

Gość a moja babcia i dziadek
to wyszli na ulice i Janek Wiśniewski padł ,a wy nie macie wyboru niedlugo wam się jeszcze obniży zarobki ,ale wy lemingi przecież nic nie możecie zrobić

Gość to juz hooj
polak z bagietki i dwuch bul;ek czolg zrobi. to za 1000zl nieprzezyje????

Gość hagastron
ja byłam kilka dni temu na rekrutacji na stanowisko urzędnicze. 150 chętnych na jedno miejsce. Testy i rozmowę zaliczyłam jako jedna z najlepszych a posady i tak nie dostałam choć sama władza urzędu gratulowała mi wiedzy. Choć dziś mam z lekka załamkę to i tak suma sumarum zapieprzałabym za niewiele ponad tysiąc bo tak płacą na początek w budżecie. Tak źle i tak nie dobrze. W sumie biorę teraz bezrobotne a potem pójdę do mopsu, pierdziele nie pójdę robić za tysiąca bo robię jeszcze podyplomowe i się pewnie skicham jak będę musiała zasuwać i uczyć się jednocześnie. Chciałam być uczciwa i pracowita ale od dziś będę się ślicznie uśmiechać jak władza mojego miasta i wyciągać łapę tak jak oni.

Gość duch puszczy kampinowskiej
bo poacy sa głupi w libii jest wojna domowa z biedy a u nas???

Gość a moja babcia i dziadek
w Libii jest wojna z biedy ,a u nas chętni do brania kredytów w banku i w Providencie

Rozyebac kraj jak to zrobily Arabusy to zaden problem..najgorsze jest to, ze bez rozwaznych wyborow problem powraca, bo ludzie glosujac na te same swinie w innym niz ostatnio przebraniu daja sie cyklicznie rolowac. Demokracja to sila tam, gdzie jeszcze jest. W Libii juz dawno nie bylo i maja racje, u nas jeszcze kawalek jest, wiec oby do wyborow ale z jajami i mozgiem.

Gość duch puszczy kampinowskiej
working poor czyli pracujaca biedota to jest to czym stana sie polacy w przyszłości

Gość to juz hooj
kto mysli ten nie jest biedny Jak w kółko sie powtarz bieda, bieda, bieda a nie szuka rozwiazan, to jest bieda!! PROSTE JAK JEBANYE!!!!!

Gość już są, a nie staną
pracują i klepią biedę. choć może z głodu nie umierają... ale wkrótce kto wie...

Gość to juz hooj
przyjdzie i czas poprawy, kryzysu juz nie ma a tutaj dalej to samo. znajomy pracuje w pizzeri jako kierowca, wozi pizze, za 800 zl bez umowy. Nic A szefuncio ma 7 samochodów i wszystko w dupie, ludzi jak szmaty traktuje. Wiadomo, że chlop robi bo jest na musiku, i pogardy tez zniesie Co za ludzie, co za kraj

Gość policjanttt
spróbóujcie wyjśc na ulice dostaniecie pare pał i wrócicie:D

Gość policjanttt
macie co chcieliscie polaczki gorzko smakuje demokracja i kapitalizm bedzie jeszcze na gruźlice umierac jak przed wojna zobaczycie

Gość to juz hooj
Policjanttt Dostaniemy pare pał....hehehehehee Chyba żartujesz

Gość no to jeszcze raz
przerost ambicji ja wiem, że dla współczesnego polaka 'nie mienie' studiów to wstyd europejski lecz tylu nikt nie potrzebuje a do tego wartość dużej części dyplomów jest równa papierowi toaletowemu no i pracę bez kwalifikacji wykonują niewyjwalifikowani lub magistrzy a wykwalifikowanych robotników brakuje popatrzcie kto na emigracji naprawdę radzi sobie dobry specjalista lub wykwalifikowany robotnik

Gość Przestancie nazekac
w Polsce jest dobrze. Jak ma sie glowe na karku, to i mozna sie dorobic.

Gość policjanttt
nie nie żartuje dostaniecie par i wrócicie za taśme w fabryce, ew do sklepu za lade

Gość to juz hooj
a czemu dostaniemy te pały bo nierozumie, przeciez mozna manifestować. Smsem niewyślemy swoich postulatów

Gość ka9
ja zarabiam 1200zl i zapierdalam po 12 godzin dziennie z sobotami.Wczesniej dalo sie jakos z tego wyrzyc ale teraz tak wszystko poszlo w gore ze kurvva mozna sie zalamac.W polowie miesiaca latam po znajomych i pozyczam kase.Wkurwia mnie juz ten Kraj Najbardziej ci ktorzy nim rzadza. Skurwysyny jebane.Plugawe swienie polityczne co zeruja na biednych ludziach !!! Chamstwo jak skurvvysyn!

Gość to juz hooj
niedługo bedziemy jedli obiat u kaczyńskiego

Gość policjanttt
manifestów wam sie zachciało manifestowali wasi rodzice za komuny i wiudzicie do czego doszło

Gość smutny posladeczek
hahahaha :D:D:D:D

mnie najbardziej rozwala debilizm ludzi ktorzy zarabiaja glodowe pensje i decyduja sie na dzieci ,juz nie chodzi o to ze ludzie ktorzy chca miec dzieci powinni pływać w luksusach ale co tacy ludzie sa w stanie zagwarantować swoim dzieciom? byle jaką edukację,byle jaka rozrywkę i byle jaki syart w przyszlosć...