Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adsdewfew

Pracowalibyscie w recepcji za 5zl/h?

Polecane posty

Gość adsdewfew

Szukam pracy, jestem na ostatnim roku studiow, zupelnie nie mam kasy, wyslalam mase zgloszen,chodzilam,pytalam.. i nic.. W koncu ktos sie odezwal: Znalazlam prace w malutkim hotelu w centrum miasta, zostalam zaakceptowana po rozmowie kwalifikacyjnej. Szef bardzo mily, hotel wydaje sie byc czysty i spokojny. Do moich obowiazkow bedzie nalezec obsluga recepcji - zapisy gosci,dawanie kluczy,udzielanie informacji- i dbanie o generalna czystosc w pokojach (nie sprecyzowane..). Z jednej strony, jak pomysle, ze to 'tylko' 5zl/h, to wydaje mi sie,ze to malo,,,,, z drugiej strony - ile jeszcze mam czekac na zaproszenia na rozmowy kwalif. albo chodzic od drzwi do drzwi i pytac o prace..?

Gość adsdewfew
Poza tym wierze,ze tam bym mogla poczytac ksiazke czy popisac prace mgr na laptopie, np nocna zmiana, a pracujac w barze czy banku bym nie mogla....

Gość mru mru mru m r u
bierz, jak cos nie bedzie Ci pasowalo, bedziesz miala za duzo obowiazkow jak na te 5zl to sie zwolnisz

5 zł za godzinę? to znaczeni mniej niż wymagana płaca minimalna. nie maja prawa tylko tyle zaoferować

Gość hnnnhgy6
jaki system zmianowy? ile godzin w tygodniu itp?

Gość Masayuki Yammamottooooooo
"Do moich obowiazkow bedzie nalezec obsluga recepcji - zapisy gosci,dawanie kluczy,udzielanie informacji- i dbanie o generalna czystosc w pokojach " recepcjonistka i sprzataczka w jednym??

Gość akdfoasdf
wg.mnie to wyzysk. też pracuje na recepcji i mam 8zł/h netto, więc poproś o wyższą stawkę. ceń się !

Gość mru mru mru m r u
Levviatan o to na czarno pewnie praca - wiec gosc mial w dupie PRAWO

Gość dobramamaaaaaaa
ja 6 lat temu pracowałam za 7zł na rękę

Gość leviatanku
są różne umowy

Gość oczywiście lewiatan
znowu błysnął swoją wielka wiedzą prosto ze szkoły policealnej :o słyszał ty człowieku o umowie zlecenia , o dzieło ?

Gość fdsfdses
nie, wolałbym byc na bezrobociu .. Praca za grosze to tylko marnowanie czasu .. Wole sobie polezec w domu niz zarabiac grosze

Gość adsdewfew
a ile jest minimalna?? 30 godzin w tygodniu..

są i nizsze stawki ,np w podkarpackim to na taką pracę byłby swoisty casting .Tutaj ludzie robią po 4 zł /h na czarno ,wyzysk i nikt się nie sprzeciwi bo kazdy ma rodzine dzieci ..W Warszawie by to nie przeszło.

Gość fdsfdses
pytanie ? Czy poszłabys na pieszo 4 km gdybys wiedziała ze 4 km od ciebie na ziemi leżą 2 zł ? Niestety ja bym nie poszedł .. A to dlatego ze 1. Albo jestem zbyt leniwy 2 . Albo nie jestem naiwny .

Gość fdsfdses
w skrócie : wole nic nie robic niz robić za grosze ..

Gość hnnnhgy6
o kurcze bardzo mało ... 30 godz w tygodniu to Ci daję 150 zł na tydzień czyli na miesiąc jakies 600-700 zł miesięcznie ale z drugiej strony będziesz miała czas na dalsze poszukiwania i pisanie pracy itp ja bym zaryzykowała i spróbowała jak sie sprawdzisz to zawsze możesz negocjować płacę :)

Zasada jest jedna.Bierze sie co jest i dalej szuka pracy.Chyba lepsze te 5 zl, niz nic.Moze beda dodatkowe profity od gosci, za posprzatanie pokoju, tak jak w egipskich hotelach.Tam zostawia sie zawsze 1-2 funty na lozku dla sprzatajacego!

Gość hnnnhgy6
tyle tylko ze nie ma co mówić o najniższej krajowej bo taką dostajesz przy pełnym etacie czyli 8h dziennie czyli 40 tygodniowo a najniższa w tym roku to około 1000zł na rękę

Gość adsdewfew
Tez 'wole polezec w domu' ale skad inaczej mam wziac prace? szukam w desperacji od 2 tygodni, aplikowalam o lepsze stanowiska, ale bez odzewu. Koncze studia, znam 2 jezyki, nikogo to nie rusza. No tak,zawsze moge zrezygnowac , a wiecie jaki jest czas wypowiedzenia...? To jest "Umowa zlecenie".. jeszcze nic nie podpisalam.

Gość leviatanku
a to misiu pysiu, że płaca minimalna dotyczy umowy o pracę całuski mój ty mądralko

Gość fdsfdses
to zalezy od poziomu desperacji .. Jesli ktos jest zdesperowany to bedzie robił i za 3 zł na godzine

Gość adsdewfew
Chyba racja: Bierze sie co jest i dalej szuka pracy. Przynajmniej za miesiac bede miec te pareset zl wiecej. A jesli atmosfera bedzie ok, jesli nie zrobia ze mnie sprzataczki.. Widzialam ogloszenia na gumtree kelnerka za 6zl, barmanka za 5zl - mysle,ze takie prace sa gorsze niz siedzenie w recepcji.. Poza tym cudem znalazlam oferte gdzie do recepcji nie chca 2-letniego doswiadczenia w recepcji :classic_cool: Masakra co sie dzieje w tej polsce..

jeśli to hotel w centrum turystycznego miasta ,to mozesz liczyć na napiwki ,wez dziewczyno ,lepiej nie mieć nic czy mieć mało ?

Gość mnaweer
ludzie dlaczego sie nie zbuntujecie jak mozna pracowac za 1 euro na godzine

Gość kkkiiikkkaaa
Ale co to znaczy "dbanie o generalna czystość w pokojach"?? Zaraz się okaże, że za te 5zł oprócz stania na recepcji masz jeszcze targać cięzki odkurzacz po piętrach albo czyścić zasrane kible w pokojach. Od dbania o czystośc pokoi jest pokojówka, nie recepcjonistka. Więc niech szef się określi czy masz pracowac jako recepcjonistka, pokojówka czy jedno i drugie? Opowiadała mi kiedyś koleżanka pracująca jako pokojówka właśnie jaki to niewyobrażalny syf ludzie pozostawiają po sobie w pokojach. Wspomniane zasrane kible, zużyte prezerwatywy, zasikane łóżka (serio). Poza tym praca jest niesamowicie ciężka. Natomiast sama praca recepcjonistki nawet za te 5zł jest warta wzięcia jak nie możesz znależć nic lepszego. Zawsze to jakieś doświadczenie na początek i lepsze to niż bezpłatne praktyki.

Gość adsdewfew
Tam jest 9 pokojow, w tym 3 z lazienkami, a dla pozostalych pokoi sa 2 lazienki na korytarzu, nie ma kuchni ani baru, jest jedynie przechowania bagazy i pokoj z komputerami

Gość adsdewfew
Zobaczymy o co chodzi z ta czystoscia w pokojach, dopytam...... Bylam happy ze ktokolwiek wreszcie mnie chce!! Poza tym serio zalamuje mnie to co tu jest - oferty jedynie dla telemarkerow, ksiegowych i kosmetyczki. Serio widzialam mase ogloszen na kelnerke, barmanke, sprzedawce, nawet asystentke dyrektora za 5-7 zł/h :O

Gość wierzymy w boga
pracujecie niczym niewolnicy a np prezes w black red white zarabia 100 tys na miesiac plus premie