Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość złamane jedynki

czy jest tu jakis dentysta?? proszę o poradę

Polecane posty

Gość złamane jedynki

Witam, mając 11-12 lat(nie pamiętam dokładnie), po upadku ułamały mi się jedynki, jedna do polowy drugiej 3/4 zęba zostało. Miałam dokonane leczenie kanałowo. Na dzień dzisiejszy obie jedynki są martwe. W bardziej złamaną jedynkę dentysta wstawił mi tzw. ćwieki(takie preciki) , a następnie umieścił na nich doklejoną cześć zęba. Jednak z drugim zębem mam cały czas problem. Co jakiś czas co chwile doklejona cześć odpryskiwała. Ząb za każdym razem był piłowany, wypełniany i tak w kółko. Znowu mam odprysk i lada dzień będę szczerbata. Postanowiłam zmienić dentystę, bo nie podoba mi się, że non stop dzieje się to samo średnio co 6-8 miesięcy. Rozumiem ,że po tylu zabiegach wypełnienie nie chce się trzymać. Na drugim zębie(tym, który trzyma się) pojawiły mi się białe plamy, w miejscu wypełnienia po ubytku. Nie chce iść juz do dentystki, która prowadziła mnie przez te wszystkie lata, takie doklejanie co chwilę nic nie daje, a zęby są brzydkie. Co zastosować w tym wypadku? Korony? Nie chcę dać się zmanipulować dentyście.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować