Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po śmierci

Reinkarnacja,czyli co nas czeka

Polecane posty

Gość po śmierci

Zawsze umierający osiąga coś, co nazywane jest"plateau" (płaskowyż), przyjemne miejsce doświadczane przez umierającego, gdzie zmarli wcześniej przyjaciele i bliscy witają umierających i zapraszają ich do przejścia przez rzekę śmierci, często też występuje tunel ze światłem na końcu, potem następuje doświadczenie narodzin i wpadnięcie przez kanał urodzeń do światła. Pamiętaj, że gdy dziecko się rodzi, w tej samej chwili umiera w świecie, w którym zmarło wcześniej, i teraz znajduje się w świecie, który jest dla niego nowy.

Gość lecz się
🖐️

Cóż, jak pisał Bułhakow "Każdemu będzie dane to, w co wierzy".

Gość po śmierci
teraz biegam po pokoju wesoło poszczekując i merdając frywolnie swoim kosmatym ogonkiem, aż mi się "szmina" wysunęła spod sierści. zapomniałem dodać, że mam na imię Azor :)

Gość reinkarnacja to bzdura
Każdy człowiek, który stał się winnym grzechu aborcji i nie odpokutował za nią, idzie do piekła. Nasz Pan jednak jest bardzo cierpliwy i kocha nas nieskończenie. Dlatego możemy uzyskać u Niego przebaczenie, jeżeli będziemy tylko żałować za grzechy i nie będziemy do nich na nowo powracać.

A co z grzechami śmiertelnymi? Czy je też twój bóg wybacza, czy jednak od razu strąca w piekielne czeluści?

Gość cikitaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
co za pieprzenie ??? jak witają ??????????zmarłego znajomi , bliscy wcześniej zmarli jak przecież chyba tak samo sie rodzą na nowo ...skoro on według tego tekstu ma się na rodzić na nowo ! ???????????????

Gość cikitaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to gdzie narodzili się Ci ludzie co zgineli w JAponii ..?? tysiąc porodów słyszał ktoś??-o takich ! bez sensu te teorię !

Gość jojze
to nie o to chodzi, ze oni naprawde witaja, tylko ze my mamy taka przyjemna wizje, mozg sie broni przed strachem :)

Gość pyziunia
Chciałabym aby tak było ale nie ma żadnych dowodów na taki stan rzeczy.Przeczytałam jakiś czas temu,że jak umrze mój tata to mogę go urodzić w postaci mego syna a jak mojemu mężowi umarła matka to może to być nasza córka itd.Gdy mu to tłumaczyłam to pokręcił wszystko i się spytał czy ja jestem jego mamą czy żoną bo on nie rozumie:)))))

Gość jojze
tak, ludzie sobie wymyslaja takie rozne mile opowiastki, reinkarnacja, tunel, zycie po smierci, zeby odsunac ta przygniatajaca mysl, ze jak umieramy to koniec i kropka. sama chcialabym wierzyc, ze koniec i kropka nie jest, ale niestety nie slyszalam jak dotychczas zadnych przeslanek obalajacych ten nieprzyjemny fakt :(

Gość pyziunia
Prawda jest taka,że umieramy,gnijemy i jest tylko kupa smrodu:)))))ja się spalam.